lila1974 20.07.07, 18:37 Proszę wpisywać swoje patenty na udany wypoczynek z Pędrakiem. Co okazało się hitem, a co kitem wakacyjnym? Jakie produkty polecacie, a czego powinnyśmy się wystrzegać? itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maw3 Re: Vademecum turysty 23.07.07, 11:12 Mam nadzieje, ze nikomu nie będzie potrzebne to coś - sztormiak dobrej firmy.Cienki i mięciutki ale nie przemkalny.Niestety u nas było to najczęsciej używane ubranie nam morzem Odpowiedz Link Zgłoś
marioladabr Re: Vademecum turysty 24.07.07, 15:49 oj, dużo by wymieniać... to zależy gdzie się jedzie. Na pewno trzeba zabrać różnego rodzaju leki i środki opatrunkowe, specyfiki na komary i inne robactwo, odpowiednie buty - inne nad morze (szczególnie jeśli wybieracie się do Chorwacji to trzeba zabrać takie gumowe bo inaczej nie da się chodzić po kamienistej plaży) inne w góry na piesze wycieczki. I zawsze krem z filtrem! Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: Vademecum turysty 24.07.07, 22:04 my jedziemy nad morze i jeszcze nie mam pomysłu jak rozwiązać problem południowej drzemki. Jak nie pójdzie spać to jest nieznośny. Ale jak pojedziemy na plaże lub na wycieczkę, trudno będzie wracać specjalnie na tą drzemkę. Macie może jakieś pomysły? I bardzo proszę o podpowiedzi co koniecznie powinnam ze sobą zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 siasiuszku 25.07.07, 00:48 Południowa drzemka może się z powodzeniem odbyć na plaży. Musisz jedynie zapewnic dziecieciu swemu cień. Jeśli korzystasz jeszcze ze spacerówki, to możesz spróbować uśpić w wózku, a malucha zasłonić parasolką - najlepiej taką normalną od deszczu, bo jest większa niż te wózkowe daszki. Jeśli będziesz miała parawan (przeważnie są w pokojach na wyposażeniu, jeśli nie to warto kupić). Rozkladałam parawan tak, by zrobić sypialnie dla malucha, a nad parawanem rozkładałam coś, co dawalo cień. Obecnie mam iglo plażowe, a raczej jego połówkę i ono również świetnie się nadaje do spania na plaży. Wygląda tak: fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,21346164,54217636.html Odpowiedz Link Zgłoś
dota110 Re: siasiuszku 28.07.07, 14:01 Ja jak bylam 2 lata temu i moj maluch spal w ciagu dnia to bralam wozek na plaze i w nim usypial ,rok temu bylo tak samo.W tym roku tez sie wybieramy we wrzesniu ale moj synus juz nie spi w dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
natali101 Re: siasiuszku 29.07.07, 15:21 rok temu miałam pół iglo i super sprawa a drzemka na plaży rewelacja.często kończyło się tym że mała rezygnowała ze spania w dzień i szalala do godz 18 po czym zasypaiała i spała 14godz tylko raz na jedzenie się budziła i na półśpiąco moeko i do rana spała.w tym roku dopiero 16,08 jadę nad morze więc zobaczymy jak to będzie.na przełomie września i października lot do Irlandi i tu mnie trochę przeraża to ale damy rade Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: drzemki na plaży 31.07.07, 08:03 iglo nie mamy, parawan rozstawiam dla wszystkich Nas, nie tylko dla Dzieci. śpią na kocu, w cieniu parasola, przykryte ręcznikami i w koszulkach zabrałam duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo plastrów, bandaży, wody utlenionej, spirytusu salicylowego, opasek uciskowych, Altacet, Pantenol? i kremy z filtrami - dla Dzieci 25+, dla nas 5+, strasznych upałów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: Vademecum turysty 31.07.07, 23:22 siasiuszek napisała: > my jedziemy nad morze i jeszcze nie mam pomysłu jak rozwiązać problem > południowej drzemki. Jak nie pójdzie spać to jest nieznośny. Ale jak pojedziemy > > na plaże lub na wycieczkę, trudno będzie wracać specjalnie na tą drzemkę. Macie > > może jakieś pomysły? > > I bardzo proszę o podpowiedzi co koniecznie powinnam ze sobą zabrać. a po co wywlekac dziecko z plaży. zaopatrcie się w taki namiocik plazowy (taka połówka igloo). sprawdza sie idealnie na plaży, odgradza od tłumu, wiatru, daje naprawdę duz ocienia. moje dziecko dzień dzin wysypiałao się w nim na plazy w kolobrzegu. Miała troszke większe niż zwykle problemy z zasnieciem, ale tu polecam lekture ksiazki, czy nawet zwykłaej ksiazki, efekt murowany po 10 minutach! Odpowiedz Link Zgłoś