buska_77 26.09.07, 09:29 ...na przeziebienie!!! Antek nadal glownie na cycu i co ja biedna moge wziasc??? Czym moge sie leczyc oprocz Tantum Verde??? Pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysiowamama Re: Umieram... 26.09.07, 09:48 Paracetamol, sok z cebuli, syrop sosnowy (mnie robi teściu, ale można kupic taki w aptece), wapno, ziołowe tabletki do ssania (np.tymianek i podbiał lub z miodu - propolki chyba). I wszystko co ziołowe, naturalne. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak781 Re: Umieram... 26.09.07, 09:57 Ja tez bylam chora niedawno, ale na szczescie Filipek sie nie zarazil paracetamol bralam wtedy, gdy bolala mnie bardzo glowa i jak mialam ponad 38 stopni. bralam tez Rutinoscorbin, jadłam czosnek, pilam sok z cebuli, witamine C, najlepiej sie wygrzej i wypoć w lózku, jesli to mozliwe...no i wapno mozesz jesli masz katar bo rozzedza blone sluzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
buns Dużo zdrowia 26.09.07, 10:16 ja zwykle brałam coś homeopatycznego, zwykle miałam też coś na gardło (Homeovox i syrop homeo na kaszel - nie pamiętam nazwy), i do tego mleko z masłem i miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
malgonia11 Re: Umieram... 26.09.07, 12:37 zaparz i pij herbatę malinowo - lipową (torebka malinowej + torebka lipowej) z dodatkiem cytryny. Ale musisz pić szkalnka za szklanką aż do tzw. brzydko "zerzygania". Przetestowałam pomaga. Zdrowia, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: Umieram... 26.09.07, 16:58 Ja się w ciąży leczyłam z przeziębienia wapnem musującym + wit. C. Do tego herbatka z miodem i cytryną, albo z malinami. Na silne boleści bądź gorączkę Apap czy paracetamol. A jak to nie wystarczy to zapytaj w aptece co możesz brać a najlepiej to idź do lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 Re: Umieram... 26.09.07, 18:04 Polecam homeopatię. Wiadomo, że nie zaszkodzi maleństwu. Ja brałam OSCILOCOCINUM-rewelka. A na zatkany nos można OTRIVIN EXTRA CARE (tego akurat nie stosowałam ale słyszałam, że dobre). Odpowiedz Link Zgłoś