buska_77 24.11.07, 13:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40116&w=72434644&a=72434644 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenka240207 Re: Potrzebna pomoc-zbieramy nakretki 24.11.07, 14:57 pomysł wart poparcia ale chyba lokalny , dość trudno dostarczać je z odległego zakątka Polski. Wiem że jak ktoś chce to to nie jest problem, ale w natłoku codziennych spraw........ fotoforum.gazeta.pl/5,2,lenka240207.html Odpowiedz Link Zgłoś
80kicia Re: Potrzebna pomoc-zbieramy nakretki 24.11.07, 21:41 ...a w natłoku codziennych spraw wyrzucając plastikowe butelki odkręcamy zakrętki i odkładamy do pjemnika czy pudełka preznaczonego na wysyłkę, kończy się płyn do prania, nakrętka od butelki wędruje do pojemnika,gdy się pojemnik czy pudełko zapełni zaklejamy, adresujemy i za pare złotówek wysyłamy bo zakrętki ciężkie nie są to naprawdę nie duży wysiłek z naszej strony a dla niepełnosprawnego chłopca nowy wózek to nowy sposób na życie. poproszę o adres na który mogłabym wysłać nakrętki jak je uzbieram Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 zgadzam się z kicia!!! 24.11.07, 22:18 I też rozpoczynam zbieranie Poproszę na priv o adres pod który będę mogła to wysłać. No i dajcie znać czy jest jakiś termin graniczny, bo uzbieranie większej ilości pewnie trochę zajmie... Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli3 Re: Potrzebna pomoc-zbieramy nakretki 25.11.07, 08:55 ja tez popieram i bede zbierac(namówie tez rodzinę).Szybko pojdze bo wypijamy tgodniowo 2 zgrzewki zywiec zdroj(to 12 nakrętek).Wyslijcie adres jesli macie. Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Adres: 25.11.07, 17:34 Opcje są dwie:albo do inicjatorki w/w watku,ktora wysle grupowo zebrane nakretki,adres swoj poda na piv,a to jej mail: rrooda@gazeta.pl albo na adres: Stowarzyszenie Centrum Wolontariatu i Inicjatyw Obywatelskich w Stalowej Woli Wojska Polskiego 5 37-450 Stalowa Wola z dopiskiem:na wózek dla marka Nakretki moga byc od wszystkiego,wody,mleka,oleju, byle plastikowe Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Ja wyslalam wczoraj 19.02.08, 22:47 druga paczke,lacznie udalo nam sie zebrac 550szt. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Ja też zbieram, ale... 23.02.08, 22:57 ... szczerze mówiąc niedawno zaczęłam zastanawiać się nad sensem... Bo napisałam do tego stowarzyszenia czy akcja nadal trwa i dostałam taką odp. "Akcja "Nakrętki" nadal trwa... Nakrętek mamy bardzo dużo, ale jest to kropla w morzu potrzeb, gdyż 1 kg nakrętek (420 sztuk) = 1 zł, zatem tych nakrętek musimy zebrać bardzo dużo, żeby był jakiś efekt. Dlatego akcję przedłużyliśmy do maja/czerwca. Niestety Poczta Polska odmówiła by paczki trafiały do nas za darmo (...)." I zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej pieniędzy, które wydam na przesyłkę nie wpłacić na konto fundacji.Bo przesyłka to min. 8 zł, a 8 kg nakrętek, to nieprędko nazbieram, pomimo że w akcję włączyłam siostrę rodziców... Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaewka Re: Ja też zbieram, ale... 24.02.08, 09:34 jak wplacisz na konto fundacji, to kasa pojdzie na cel powiedzmy sobie "ogolny", a tu chyba chodzi bardziej o forme cos za cos czyli wozek w zamian za nakretki- tzn rodzaj formy umowy miedzy darczynca a obdarowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: Ja też zbieram, ale... 25.02.08, 23:05 Zwykle na konta fundacji można wpłacać kasę w tytule przelewu dopisując dla kogo i wtedy trafia ona na rzecz konkretnej osoby. A co do wózka, to się dowiedziałam, że Kuba ma już wózek (dostał go od rodziców innego dziecka, które niestety zmarło). A nakrętki zbierają teraz na sprzęt rehabilitacyjny. Ja chyba mimo wszystko wyślę te zakrętki niedługo. Skorojuż je zebrałam... Odpowiedz Link Zgłoś
terenia3000 Re: Ja też zbieram, ale... 04.09.08, 14:33 Dziewczyny orientujecie się czy te nakrętki są tam dalej potrzebne? Zbierałam dosyć długo i nie wiem czy wysyłać tam czy gdzie indziej? A jak nie aktualne to może macie namiary na jakiej inne potrzebujące dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś