tuneczek 12.05.08, 19:15 co sądzicie o lataniu w ciąży? mój lekarz uważa, że nawet we wczesniej ciąży podróż samoltem może zaszkodzić dziecku? nie wiem co mam zrobić? za dwa tygodnie mam wykupione wakacje, będę wtedy w 20 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
claudia84 Re: latanie w ciąży 12.05.08, 19:19 ja leciałam na wakacje właśnie w 24tc. Mój lekarz nie widział przeciwwskazań. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: latanie w ciąży 12.05.08, 19:20 A ja slyszalam, ze drugi trymestr jest najbezpieczniejszy jesli chodzi o latanie. Jesli nic sie nie dzieje to nie ma przeciwwskazan. I tego sie bede trzymac bo w lipcu lece na wakacje do domu) Odpowiedz Link Zgłoś
antusiowa_mama Re: latanie w ciąży 12.05.08, 19:31 my lecimy 26go maja i lekarz nie widzi problemu. Mowil, ze latanie przeciwwskazane we wczesnej i poznej ciazy, a najlepszy drugi trymestr. ja bede akurat 20/21 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: latanie w ciąży 12.05.08, 20:12 Ja w 22tc lecialam 12h zadnych skutkow ubocznych nie bylo Czulam sie swietnie, dzidzia ruszala sie tak jak zawsze... Przy ladowaniu troche mnie mdlilo, ale to jakos wyjatkowo bo widzialam ze wszyscy sa lekko skwaszeni . Odpowiedz Link Zgłoś
anecc Re: latanie w ciąży 12.05.08, 22:00 Lecialam w 12-tym tygodniu i nie dzialo sie nic zlego,teraz wybieram sie do Polski w lipcu.Mam nadzieje,ze rowniez bedzie wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaijulia Re: latanie w ciąży 12.05.08, 23:49 ja leciałam 2 tygodnie temu , a tydzień temu spowrotem , czyli byłam w 15 tc. Lekarz nie widział przeciwwskazań więc polecieliśmy z rodzinką. Odpowiedz Link Zgłoś
frodolong Re: latanie w ciąży 13.05.08, 11:59 ja lece za dwa tygodine )))))))))))) yuhoooooooooo nie moge się juz doczekać, choć dziś serio się przestarszyłam - starsznie bolało mnie w pachwinie aż się popłakałama.. ale nie sam brzuch tylko jakyb ściegna czy mięśnie - pewnie wszystko rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
anecc Re: latanie w ciąży 13.05.08, 13:13 Kurcze,mowilam,ze jestem analfabetka komputerowa-nawet posta nie umiem zatytulowac prawidlowo... Odpowiedz Link Zgłoś
anecc Re: anecc 13.05.08, 13:12 Ja juz sie tego lipca doczekac nie moge.Nostalgia robi swoje.Oczywiscie troche sie martwie,bo wtedy brzuszek juz chyba bedzie konkretnyPrawdopodobnie posiedze z corciami w "polskim domku" do konca wakacji,wiec jeszcze bardziej obawiam sie powrotu,ale staram nie zadreczac sie na zapas Pozdrawiam cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś