maurycjaa 20.09.08, 18:48 cholera jasna. katar jak diabli, gardło boli a cc zbliża się dużymi krokami. co można brać w tym czasie ciąży? macie jakieś sposoby żeby to cholerstwo przeszło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aganioq Re: przeziębiłam się 20.09.08, 18:53 nie wiem jak z katarem, bo nie mam na szczęście, ale na straszliwy ból gardła dostałam w aptece tantum verde do ssania (ewentualnie jest też w sprayu) Odpowiedz Link Zgłoś
antusiowa_mama Re: przeziębiłam się 20.09.08, 21:50 albo jeszcze tymsal do psikania na gardło, ewentualnie płukanie szałwią lub solą, a na katar to jakies inhalacje, ew. homeopatyczne euphorbium. No i miodzik, mleczko, sok z malin, agrestu, wysmarować gardło i klatkę piersiową amolem na noc i zawinąć szalem żeby się zagrzać... choć mnie to wszytsko nie pomogło i lece na antybiotku a to już 39 tc Odpowiedz Link Zgłoś
frodolong Re: przeziębiłam się 21.09.08, 12:53 dopisuję się do mega przeziębionych......... masakra jakaś, katar, kaszel odrywający się taki, że cały brzuchmnie boli... ale i tak w tym wszystkim najbardziej boli mnie mój brak asertywności i wypaczona hierarchia priorytetów, mimo, że czuję się podle nie potrafię ludziom powiedzieć "nie", jutro w tym stanie mam iść tłumaczyć do natariusza...... niby powiedziałam, że nie ale oczywiście nikt nic nie odwołał, wszyscy liczą że do jutra wydobrzeje na te parę godzin a mnie szlag trafia, że nie potrafię przedłożyć tego co naprawde ważne czyli zdrowia mojego i dzidziusia nad taką pierdołę... no, ale jest to dla mnie lekcja, od jutra jak już wrócę od notariusza - koniec zostaję w domu choćby nie wiem co, aż kaszel przejdzie całkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia-szwed Re: przeziębiłam się 21.09.08, 20:29 Mnie też łapałao, bo starszak nas zainfekował Lekarka poleciła: Cerutin 3xpo 2tabl.,syrop stodal, do ssania Faringosept, wapno musujące a na gorączkę Efferalgan z vit.C- wszystko bezpieczne dla maluszka i bez recepty.U mnie pomogło! Choróbsko przeszło! Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: przeziębiłam się 21.09.08, 19:57 też mnie dopadło przeziębienie zawalone zatoki, katar,ból głowy i gardła , lewdo zipię.... Odpowiedz Link Zgłoś
kikusia123 Re: przeziębiłam się 21.09.08, 22:59 I mnie dopadło. Sam męczący kaszel, a tu cc się zbliża. Na razie mam stodal i Oscillococinum, ale we wtorek jadę do lekarza i pewnie antybiotyk mi przepisze. Bo te leki homeopatyczne i domowe sposoby słabo działają. Odpowiedz Link Zgłoś
madziowy1 Re: przeziębiłam się 22.09.08, 20:48 ojoj dziewczynki ale mi was szkoda!!!! Ja czekam na moją kolj bo starszaki ze szkoły na bank jakieś cholerstwo przytargają.....buziaczki i kurujcie się szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: przeziębiłam się 22.09.08, 22:35 Spróbujcie dziewczyny na katar kropelek olbas oil-skrapia się poduszkę np i naprawdę pomagają. sa też ohydne pastylki o tej samej nazwie-na gardło. Mnie pomogły. Spokojnie można brać w ciązy, upewniłam się u swojego gina. Odpowiedz Link Zgłoś
kandi79 Re: przeziębiłam się 25.09.08, 08:45 Jeny teraz mnie dopadło, gardło boli jak cholera, z nosa cieknie. pije herbate z miodem i cytryna, wypłukałam gardło w wodzie z solą, zjadłam prawie główkę czosnku i nic. Chyba będe musiała sie do lekarza pofatygować. Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: ja zakupiłam 25.09.08, 12:10 syrop na przeziebienie Prenalen,rutinoscorbin,krople na katar euphorbium ,na gardło proplki i tantum verde -leżę i wygrzewam się .mam nadzieję,że do porodu popusci ,juz jest znacznie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
zniemczyk Re: przeziębiłam się 03.10.08, 08:47 no i ja się dołączam już nie mam sił... najgorszy był pierwszy dzień, a właściwie noc... zaraziłam się od 3-letniego syna sąsiadów. nie wiedziałam że jest chory. martwi mnie, że lekarz przepisał mu antybiotyk... mnie boli gardło, głowa, mam katar, kaszel, łamie mnie w kościach... robię sobie inhalacje z rumianku, syrop drosetux na kaszel i sebidin do ssania na gardło. Jak mnie mocno boli, to biorę do 2 tabl. APAPu na dzień. No i na wygrzanie maść miętowa na czoło. Głos mam zdeformowany. Skończyłam 37 tc. Powiedzcie mi, czy choroba może przyspieszyć poród? Bo najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że ja, pomimo iż jestem okropnie słaba przez to wszystko, to dostałam teraz właśnie takiego powera... śpię ok. 1-3 godzin, po czym wstaję cała przepocona do suchej nitki, i jestem pełna energii - piorę, prasuję, sprzątam, układam ciuszki małego, pakuję torbę... nie poznaję siebie... a najgorsze, że mój mąż uznał, że ja chyba zdrowieję... jak mu dziś powiedziałam, co się dzieje, to się naprawdę zmartwił. W niedzielę jedziemy do moich dziadków po ostatnie rzeczy dla małego (wypad na całe popołudnie). Mam nadzieję, że do tego czasu wyzdrowieję. Nie idę do lekarza, bo jestem tak słaba, że boję się wyjść z domu sama... Odpowiedz Link Zgłoś
desirnoir metoda prababci 03.10.08, 09:14 ...to znaczy cieple mleko, czosnek i miod - taka miksture wlewam w siebie jak juz nie mam wyjscia i pomaga Wracaj szybko do zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś