quikm 24.11.08, 19:13 Dziewczyny, mam może dziwne pytanie, ale jak wyląda owa kupa ze śluzem??Czy łatwo ją odróżnić od takiej normalnej?? czy ten śluz jest bardzo widoczny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziowy1 Re: Kupa ze śluzem 24.11.08, 21:23 jak glądasz pieluszkę to w kupie widać takie pasemka śluzu, które jakby sklejają pieluszkę lub części kupki...he he takie techniczne sprawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
quikm Re: Kupa ze śluzem 25.11.08, 19:15 A czy ten śluz musi się pojawiać w każdej kupie, czy np na z,mianę z zółtą?? Bo tak mi się wydaje, że synek włąśnie zaczął robić ze śluzem, ale nie zawsze i zastanawiam się czy iść z tym do lekarza, bo na formu "Karmienie piersią" pani Monika pisała, że dzieci piersiowe mogą robić śluzowe kupki. Odpowiedz Link Zgłoś
kotocelot Re: Kupa ze śluzem 02.12.08, 17:14 Ja u mojego maleństwa też to zaobserwowałam. Kupki są zdecydowanie rzadszej konsystencji, b. żółciutkie, i mają te śluzowate niteczki. Co to może oznaczać???? Odpowiedz Link Zgłoś
frodolong Re: Kupa ze śluzem 02.12.08, 17:28 patrzcie że u mnie też dzisiaj się śluz pojawił..... poczytałam trochę w necie i jak to z dziećmi piersiowymi - trudno powiedzieć, generalnie może za dużo nabiału, a może po prsotu niedojrzałość ukłądu pokarmowego dziecka, a jeśli się będzie dłużej utrzymywać do lepiej zapytać pediatrę i zrobić badanie kału bo może to jakaś bakteria, ja na razie nic z tym nie robię bo to dopiero 1 dzień, kolor kupku niezmieniony ilość też. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Kupa ze śluzem 02.12.08, 22:26 Kurcze u mnie też żółte kupki rzadsze ze śluzem, czyli coś to jest złego?????? Już się boje, bo małego też brzuszek bardziej boli Odpowiedz Link Zgłoś
quikm Re: Kupa ze śluzem 03.12.08, 14:46 Pytałam też na forum "Karmienie piersią" i dostałam odpowiedz, że jeśli sluz jest w kolorze kupki to ok, tak mozebyć u dzieci piersiowych. natomiast jak śluz jest przeźroczysty, albo z krwią to wtedy lepiej udać się do lekarza. U mnie ten sluz jest własnie w kolorze kupy, więc na razie obserwuję. Odpowiedz Link Zgłoś