Dodaj do ulubionych

Do amber - Jane powertwin

01.04.06, 21:58
No i już jesteśmy prawdziwymi użytkownikami naszej karocy!

Wózek prowadzi się bardzo dobrze. Mnie wygodniej jest jeździć przy
zablokowanym kole. Łącznie z dzieciakami trochę ciężki, no ale czego
oczekiwać po podwójnym wózku, 12-sto kilogramowej panience i jeszcze maluszku
blisko 5 kg! Jest co dźwigać! Początkowo było mi dziwnie ze względu na
długość wózka i pojedyncze koło z przodu, ale to kwestia przyzwyczajenia.
Duże koła są rewelacyjne. Nie borykam sie z dziurami i krawężnikami. Jak dla
mnie karoca super. Jest jedna wada tego wózka. Na oparciach wymodelowane są
zagłówki i przez to torba nosidło nie przylegała płasko do rozłożonego
siedziska. Ale mąż usztywnienie z torby podciął pod kształt zagłówków i
problem zniknął.

Serdecnie wózek polecam.
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • amber2005 Re: Do amber - Jane powertwin 16.07.06, 23:11
      Rany!!!
      Byłam chyba ślepa ale dopiero teraz zobaczyłam Twój post. Dzięki za szczegółowy
      opis wrażeń i cieszę się, że są tak pozytywne.
      Mój Maluszek (bo też już nie mam brzuszka)kończy dziś 8 tygodni i zdrowo się
      chowa... Mam nadzieję, że Twój też!
      Pozdrawiam.
    • ziolowaosa Re: Do amber - Jane powertwin 17.07.06, 12:32
      O! A ja bardzo chętnie skorzystam z tego wątku, bo przymierzam się do kupna Powertwina w grudniu. Syn będzie miał 22 miesiące. I moje pytanie jest takie (zadałam je na forum bliźniaki ale się niczego nie dowiedziałam)- jak przewozić malutkie dziecko w tym wózku. Tzn wiem ze mozna w foteliku, ale ja wolałabym w miękkiej gondoli. W sklepie mi powiedzieli, że nie ma takiej opcji, ale tu czytam że Ty deotymo napisałaś że masz jakieś nosidło. Czy to nosidło firmy Jane? Bardzo Cię proszę napisz mi coś więcej.
      Pozdrawiam
      • z_agatka Re: Do amber - Jane powertwin 18.07.06, 18:46
        My mamy co prawda nie Jane Powertwin, tylko Graco Duosport, ale mój patent
        (domyślam się, że podobny do tego Deotymy) to włożenie na rozłożoną "wersalkę"
        tylnego siedziska torby - nosidła (coś takiego, jak tutaj
        www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27512451-27510001.html )
        • olida Re: Do amber - Jane powertwin 25.07.06, 08:57
          a ja wczoraj kupiłam Powertwina i troszke jestem podłamana. Posadzilam
          starszaka (17 miesięcy) z przodu i gdy oparł nogi na podnóżku to nogi mial
          bardzo mocno zgięte w kolanach. No i co najgorsze - buda. Gdy próbowałam
          zaciągnąć budę gdy siedział, głowa zrobiła namiocik i dzieciak się rozplakał.
          Buda jest zupełnie za nisko zamocowana. Jak wy sobie radziecie z tym problemami?
          Dzis jade wymienić na model z kolekcji 2005 (bo kupiłam z 2006), bo jednak ma
          wyższe oparcia i jednak namyśliłam się że kolor jasno szary to nie jest to o
          czym marzę.
          • ziolowaosa Re: Do amber - Jane powertwin 26.07.06, 09:19
            O rany! To mnie zasmucił Twój post. Myślałam, że juz wózek mam z głowy sad. Mój synek (starszy) jest w wieku Twojego starszaka (z lutego), a wózek mamy zamiar użytkować od stycznia, bo wtedy urodzę. Już teraz mój syn waży swoje i jest wielki - obawiam się że w ogóle nie będzie się nadawał do tego wózka, a przecież będzie miał dopiero niespełna 2 lata i będzie chciał jeździć w wózku, więc coś muszę mieć. Olida napisz mi proszę gdzie kupiłaś swój wózek. Skoro modele z 2005 są lepsze to może teraz muszę już się zastanawiać nad tym Powertwinem. Napisz proszę czy się przyzwyczaiłaś do wózka (może to właśnie kwestia przyzwyczajenia).
            • olida Re: Do amber - Jane powertwin 30.07.06, 22:20
              ziolowaosa napisała:

> O rany! To mnie zasmucił Twój post. Myślałam, że juz wózek mam z głowy sad.
              Mój
              > synek (starszy) jest w wieku Twojego starszaka (z lutego), a wózek mamy
              zamiar
              > użytkować od stycznia, bo wtedy urodzę. Już teraz mój syn waży swoje i jest
              wie
              > lki - obawiam się że w ogóle nie będzie się nadawał do tego wózka, a
              przecież
              > będzie miał dopiero niespełna 2 lata i będzie chciał jeździć w wózku, więc
              coś
              > muszę mieć. Olida napisz mi proszę gdzie kupiłaś swój wózek. Skoro modele z
              200
              > 5 są lepsze to może teraz muszę już się zastanawiać nad tym Powertwinem.
              Napisz
              > proszę czy się przyzwyczaiłaś do wózka (może to właśnie kwestia
              przyzwyczajeni
              > a).

hej
              ja kupilaw w wawie w Calineczce za 1800 (spuścili mi 150). Zadowolona jestem
              bardzo, bo wózek prowadzi sie fantastycznie, duzo lepiej od mojego bebecara.
              Wprawdzie przy odblokowanym kole i wychylonym na bok starszaku (jak sie
              odwaraca do tylu itp) wózek "znosi" no ale tego się można było spodziewac.
              Teraz jest fajnie, co będzie jesienia i zima - nie wiem. Niby mozna założyc
              folie na otwarta bude ale moj synek nie lubi folii. Nie wiem co bedzie. Do tyłu
              dla małego włożylam miękka torbe z bebecara i jest ok. Musiałam tylko podłożyć
              kocyk na nogach siedziska, żeby bardziej wyplaszczyć siedzisko, bo mały
              zjeżdzał. No i jeszcze jedna wada wózka - nie ma ani jednej kieszonki, nic
              kompletnie tylko kosz. Nie ma nawet gdzie chusteczek schowac czy butleki z
              piciem. A do tego przy rozłozonym tylnym siedzisku nie można zawiesić torby tak
              normalnie (bo by sie malemu na glowie opartła) tylko trzeba powiesic ja na jej
              długim pasku i wtedy dynda przy twoich nogach. No i Iwek wysiadając z wózku
              spada na łeb na szyję, no ale używaliśmy dopiero 3 razy, więc moze dlatego,
              jeszcze nie przyzwyczajony.
              Wiesz, wózek nie jest Ekstra, ale wydaje mi sie, ze nie ma konkurencji jesli
              chodzi o wygode dla rodziców - dla dzieci są pewnie wygodniejsze wózki. My duzo
              jeździmy, wiec kwestia wielkosci, wagi, łatwości składania było bardzo ważna.
              • ziolowaosa Re: Do amber - Jane powertwin 31.07.06, 09:55
                Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Pojadę do Calineczki i pooglądam. Ale tak jak piszesz: też uważam że nie ma konkurencji dla tego wózka.
                Pozdrawiam
                • olida Re: po wakacjach 03.09.06, 23:22
                  jestesmy zachwyceni. Iwek uwielbia jeździć w tym wózku bo z bratem no i kieruje
                  ruchemsmile Maluch też chyba nie narzeka. Tylna buda duża i dobrze zasłania
                  słonce, przestałam używac parasolkę. Wózek super poręczny, naprawdę. Nowa
                  odkryta wada - jest nieco wywrotny, szczególnie jak tylko starszak siedzi z
                  przodu, głównie dlatego że jedno koło z przodu. No i tyle. Nawet hamulec reczny
                  sie przydawal przy zjezdzaniu z góry, wtedy dopiero czuc mase wozka.
                  A przejechanie po plazu z dwójką - prawie bez problemu.
                  Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka