Dodaj do ulubionych

zgrzytanie zębami

19.11.09, 17:37
Witam co może być przyczyną nocnego zgrzytania zębami? Odrobaczałam
niedawno mojego 3 letniego synka bo myślałam że to może robaki ale
on niestety dalet w nocy zgrzyta zębami
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: zgrzytanie zębami 19.11.09, 17:59
      odrobaczałas w ciemno? robiłaś badania?
      • wiolkum Re: zgrzytanie zębami 19.11.09, 18:02
        badań nie robiłam. Odrobaczam co pół roku bo mam w domu psa
        • slonko1335 Re: zgrzytanie zębami 19.11.09, 18:04
          wiesz co moja zgrzytała przy lambliach, na to świństwo raczej się
          profilaktycznie nie odrobacza, może tutaj jet problem?
          • wiolkum Re: zgrzytanie zębami 19.11.09, 19:42
            z badań to robiłaś testy z kału czy coś jeszcze?
            Czym później leczyłaś?
            • slonko1335 Re: zgrzytanie zębami 19.11.09, 20:21
              Wiolkum tępiliśmy lamblie prawie rok. Alka miała dwa nawroty, teraz od pół roku
              spokój ale poszła do przedszkola więc pewnie kwestia czasu....
              Robiłam testy z kału, w trzech labach nic nie wyszło, dopiero polecona mi przez
              gastrologa babka specjalistka od robali znalazła. Na forum wszyscy polecają
              Felixa-można tam wysłać próbki kurierem.
              Leczyłam furazolidonem (który jak sie potem dowiedziałam na lamblie juz nie
              działa), i macmirorem, macmiror połączony z dietą i przeleczeniem w takim samym
              cyklu reszty domowników (wcześniej mąz i babcia brali inny lek a ja nic bo byłam
              w ciąży) dopiero się rozprawił, podawałam tez balsam kapucyński i vernicadis.
              • wiolkum Re: zgrzytanie zębami 19.11.09, 20:49
                Jaką dietę stosowałaś dla dziecka? Ja chyba nie będę mogła zrobic
                cyklu odrobaczania całej rodziny (jeśli wynik testu byłby pozytywny)
                bo karmię młodsze dziecko piersią a to chyba takich rzeczy nie można
                zażywac
                • slonko1335 Re: zgrzytanie zębami 19.11.09, 21:01
                  niestety, nie można odstawiłam Młodego od piersi wlaśnie ze względu na leki.
                  Przeczekaliśmy pół roku potem podjęłam decyzję, że odstawiam i te z się leczę bo
                  nigy się świństwa nie pozbędziemy. Poczytaj o sposobach leczenia tutaj:
                  forum.gazeta.pl/forum/f,86962,Pasozyty_candida.html o lambliach jest
                  mnóstwo. W skrócie dieta bezmleczna, bezcukrowa i bezglutenowa, dużo czosnku,
                  cebuli, przyprawy nielubiane przez robale, olej z pestek dynii. Oczywiście póki
                  co sprawdź najpierw te lamblie a potem się będziesz martwić dopiero jak wylezą
                  choć nie życzę. Ostatnio ktoś na zdrowiu małego dziecka widziałam zadawał
                  pytanie i tam lekarka jeszcze kilka przyczyn zgrzytania zębami podawała.
                  • wiolkum Re: zgrzytanie zębami 21.11.09, 12:48
                    To jeszcze raz ja, masz może namiary na tego Felixa?
    • slonko1335 Re: zgrzytanie zębami 21.11.09, 20:03
      www.laboratoriumfelix.com/
      • letizia2 Re: zgrzytanie zębami 21.11.09, 21:30
        Slonko! Dzieci też dostały macmiror? Czy tylko furasolidon, a reszta macmiror?
        • slonko1335 Re: zgrzytanie zębami 21.11.09, 21:46
          Na początku furaozlidon - starsza, oczywiście po nim lamblie dalej były, dobiłam
          balsamem ale na krótko, na jakieś 3 m-ce. Dorośli wzięli thynidazol, ja nic bo
          byłam w ciąży.
          Po 3 m-cach mała miała diagnostykę gastrologiczną i znowu lamblie, tam wyśmiali
          furazolidon twierdząc, że juz jest całkowiecie nieskuteczny i dali macmiror -
          proszek robiony w aptece, tylko dla Alki, szymon miał wtedy 3 m-ce, ja karmiłam
          piersią nic nie wzięliśmy, reszta domowników znowu thynidazol. po kuracji Alka
          dalej ma lamblie, mam już i ja - wcześniej mi nie wychodziły. Jak Szymon
          skończył 6 m-cy zdecydowałm o odstawieniu od piersi i przeleczeniu całej rodziny
          (poza szymem bo mu nikt nie chciał nic przepisać)wszyscy wzięliśmy Macmiror,
          Alka już normalnie w tabletkach, majątek na to wydaliśmy ale lamblii nie było
          jeszcze w zeszłym miesiącu...czyli 7-8 m-cy po kuracji. teraz nie wiem chodzi do
          przedszkola niby nie ma objawów choć kaszle w nocy ale też ma refluks więc moze
          od tego, w przyszłym tygodni urobię badanie.
          • letizia2 Re: zgrzytanie zębami 21.11.09, 22:01
            Moje dzieci teraz dostają furazolidon, my macmiror i planuje leczyć jeszcze
            balsamem. Pomału się załamuje, jak czytam jak to wraca, albo nie daje się wytłuc.
            • slonko1335 Re: zgrzytanie zębami 21.11.09, 22:06
              pamiętaj o diecie i porządkach
              • letizia2 Re: zgrzytanie zębami 21.11.09, 22:11
                Tak pamiętam o diecie, z reszta diete u dzieci stosuje już dłuższy czas, bo
                starsza miała candide ++.
                O porządkach czytałam na forum, ze pod koniec każdej serii,prać w wysokich
                temperaturach, myć wszystko, przelewać wrzątkiem.
                Coś jeszcze???
                • slonko1335 Re: zgrzytanie zębami 21.11.09, 22:15
                  widziałam, że jesteś na forum tam chyba wszystko jest, chociaż ja nie prałam w
                  wysokich temperaturach, zawsze piorę w 40 ale zabawki przelałam, armaturę też,
                  maskotki wywaliłam w diabły.
                  • letizia2 Re: zgrzytanie zębami 21.11.09, 22:20
                    Moje drugie dziecko jest z kwietnia 2008. Napisz co ewentualnie podajesz synowi
                    np: olej z pestek dyni, balsam kapucyński? Jak u niego wspomagasz organizm, aby
                    walczył z lambliami?
                    • slonko1335 Re: zgrzytanie zębami 22.11.09, 14:13
                      Nic mu nie podaję, to alergik więc nie mam zbyt dużych możliwości. Jest zdrowo
                      odżywiany, nie dostaje słodyczy i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka