gosia244 24.01.10, 17:09 Moj synek od tygodnia zawsze pod wieczor robia mu sie czerwone policzki, szorstka skora. co to moze byc? moze to od suchego poweitrza w mieskzaniu.synek ma 20 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka733 Re: czerwone polczki wieczorem 24.01.10, 21:49 Mój od kilku dni ma to samo. Cały tydzień codziennie wychodziliśmy na dwór i mimo smarowania tłusta mazią buzi wydaje mi sie że to od mrozu. A może tak jak ty piszesz od suchego powietrza ponieważ właśnie tydz temu odkręciliśmy kaloryfery w domu. Do tej pory grzały tylko rury pionowe bo lubimy chłodek w domu.idziemy na bilans jak dowiem sie cos to napisze a teraz to chyba zostaje nam tylko smarowanie tych polików. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiulka22 Re: czerwone polczki wieczorem 25.01.10, 10:40 Może to być od mrozu lub jakiejś alergii. Suche powietrze raczej nie da takiego efektu. Przeanalizuj wyjścia na dwór i dietę synka i porozmawiaj z dr. Na suche policzki polecam -na dzień- maść cholesterolową z wit. A (robiona na receptę) -a na noc- "żółty" Alantan- alanina przyspiesza odnowę naskórka. Krem ten nie wyciera się jak maść i ma działanie bardziej nawilżające. Najlepiej stosować zamiennie coś natłuszczającego i nawilżającego. Skóra jest po takiej kuracji cudnie gładka! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: czerwone polczki wieczorem 25.01.10, 11:06 jak najbardziej moze byc to od suchego powietrza w domu!! moja cała trójka ma czerwone policzki odkąd zaczeły sie mrozy i zwiększylismy ogrzewanie, lekarz potwierdził Odpowiedz Link Zgłoś