Dodaj do ulubionych

stomatologia-implanty

03.03.04, 20:46
Czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z implantami zębów? Planuję taki
wszczep u siebie i chciałabym mieć jakieś wiadomości z pierwszej ręki.
Strasznie to przeżywam, bo i koszt niemały. Jesli chcielibyście/
chciałybyście podzielić się wrażeniami to chętnie pokonwersuję mailowo:
arams@uj.edu.pl
Aga mama Uli
Obserwuj wątek
    • asiaasia1 Re: stomatologia-implanty 04.03.04, 17:54
      własnie jestem po pierwszym zabiegu ... jeśli masz jakieś pytania pisz na priva
      lub na forum .. postaram się odpowiedzieć w rozsądnym czasie smile rzeczywiscie
      koszt niemały sadale sama procedura wszczepienia implantu w kość nie taka
      straszna .. mieszkam w wawie , a ty chyba w krakowie ( uj.edu.pl) wiec mogę ci
      polecić tylko warszawskich dentystów.pozdro..asia
      • arams1 Re: stomatologia-implanty 05.03.04, 18:57
        witaj Asiu
        pisałam już na priva, ale dziś są jakieś przestoje w działaniu tej poczty.
        napisze jeszcze raz tym razem na forum. moze jeszcze ktos sie przylaczy.
        rzeczywiscie jestem z krakowa i tutaj bede szukac dentystow.

z mojego wywiadu wynika, ze jest kilka metod wszczepiania implantow i co
        najmniej trzy rodzaje implantow.

w jednej przychodni zaproponowali mi zabieg dwuetapowy: najpierw nadbudowa
        kości (2,5 tys PLN), a po 6 miesiacach wszczep polskiego implantu (okolo 2,5
        tys. PLN/szt.) wybitny specjalista powiedzial mi ze nadbudowa jest konieczna bo
        kosc jest za waska, a poza tym warunki mam idealne.

w innej renomowanej przychodni: jeden-dzień-system-implant za 5 tys PLN-
        amierykanski czy szwedzki juz nie pamietam. zapytalam czy trzeba nadbudowac
        kość. inny wybitny specjalista powiedzial ze to sie okaze podczas zabiegu.

czy ty mialas przed implantem jakies inne zabiegi przygotowawcze? czy slyszalas
        jakies opinie o polskich implantach? no i jak sie czujesz teraz? czy czujesz ze
        masz jakies obce cialo w dziasle? bralas narkoze czy znieczulenie miejscowe?
        kiedy usuwalas swoj wlasny korzen, dlugo przed implantem?
        nie jestem tak do konca przekonana o potrzebie nadbudowywania kosci u siebie,
        ale moze niektore systemy implantow wymagaja tego a inne nie.

bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi
        pozdrawiam Aga
    • asiaasia1 Re: stomatologia-implanty 06.03.04, 15:43
      odpisałam na arams@uj.edu.pl
      • pauliko Re: stomatologia-implanty 10.03.04, 23:49
        spytaj się innych mam na forum np. e-mama, bo jest tam kilka lekarzy
        stomatologów. Ja studiuję stomatologię i z tego co wiem, takie jednodniowe
        implanty nie są polecane. Ale póki co nic więcej nie wiem. pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka