Dodaj do ulubionych

czy wasze maluchy tez sa teraz przeziebione?

14.03.04, 13:54
Moja coreczka (9 m-cy) od 3 dni jest przeziebiona,ma katar i mokry
kaszel,temp. 37,wpuszczam jej kropelki do nosa,podaje 10 kropli Cebionu
dziennie (nie wiem czy odpowiednia dawke,sama tak wymyslilam) i smaruje zelem
rozgrzewajacym dla niemowlat.
Czy macie jeszcze jakies rady?
Pozdrawiam
~~~ magda mama nel ~~~
Nelcia
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=8176511&a=11097384
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11134529&a=11136751
Obserwuj wątek
    • aniabik Re: czy wasze maluchy tez sa teraz przeziebione? 14.03.04, 17:47
      AHOJ!
      podawaj malutkiej jeszcze wapno 2 razy dziennie po łyżeczce i w takim przypadku
      najlepszy byłby EURESPAL, ale jest on na receptę. Dawkowanie według wskazówek
      na ulotce lub zaleceń lekarza. Jeśli pojawi się wyższa temperatura koniecznie
      skontaktuj się z lekarzem. O Eurespalu jest post na tym forum-poszukaj za
      pomocą wyszukiwarki-są tam ciekawe informacje.Ania
      • magdapol75 Re: czy wasze maluchy tez sa teraz przeziebione? 14.03.04, 19:49
        Dzieki Aniu.
        Dodam tylko jeszcze ze wyrosl jej wczoraj pierwszy zabek i teraz temp.jest
        38.5,czy powinnam isc do lekarza czy zostawic to zwalajac na zabek??
        • aniabik Re: czy wasze maluchy tez sa teraz przeziebione? 14.03.04, 20:10
          Magduś, piszesz, że malutka kaszle i ma katar. Temperatura, nawet jeśli
          związana jest z ząbkiem to jednak temperatura, a 38.5 kwalifikuje się do
          wysokiej już temperatury i jak moja malutka miała taką to lekarz zalecił
          podanie czopka (odpowiednią dawkę dla niemowląt). Mnie udało sie kiedyś
          wyleczyć małą tym Eurespalem (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
          f=577&w=10978310&v=2&s=0)i oczywiście do tego wit. C, wapno, woda z miodem.
          Jeśli masz jakiegoś lekarza, który przyjdzie na wizytę domową to ja bym radziła
          już nie czekać, bo może taki kaszel przejść w zapalenie oskrzeli(tak niestety
          było w przypadku mojej starszej córeczki, ale ona strasznie kaszlała, nawet w
          nocy i niestety nie obeszło się bez antybiotyku). Wydaje mi się, że tu trzeba
          już coś więcej niż wit. C i wapno. Pozdrawiam. Ania.
          • aniabik Eurespal 14.03.04, 20:18
            Coś nie wyszło mi z wklejeniem tego adresu www, więc ponawiam:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=10978310&v=2&s=0Ania.
            • magdapol75 Re: Eurespal 14.03.04, 21:47
              Kurcze to musi byc jakis dobry lek,niestety tutaj (mieszkam w Anglii) go nie
              ma,obdzwonilam wlasnie wszystkie calodobowe apteki,sa tez dwie polskie apteki
              ale juz zamkniete sprobuje jutro.
              Czekam teraz na lekarza bo rzeczywiscie (jak napisalas) 38.5 to dosc wysoka
              temperatura,niech ja lepiej obejrzy.
              Wielkie dzieki Aniu za Twoje rady.
              Pozdrawiam
              • aniabik Re: Eurespal 15.03.04, 10:10
                Magdo, nic sie nie martw, może poszukaj leku o takim składzie jak Eurespal.
                Jest to lek francuski i może w Anglii występuje pod inną nazwą. Głównym
                składnikiem jest chlorowodorek fenspirydu (Fenspiridum)0,200g i chyba on jest
                tu najważniejszy. Napisz jak Nelcia. Oglądałam zdjęcia! Jest cudowna.
                Pozdrawiam. Ania

• 1azaza Re: Eurespal 16.03.04, 12:05
                Cześć! moja córka też jest chora, co do eurespalu to uprzedzam cię że jest to
                lek obciążający serce i to dosyć znacznie więc uważaj, pozdrawiam
                • magdapol75 Re: Eurespal 16.03.04, 12:54
                  Czekalam wtedy na tego lekarza i czekalam,nie przyjechal,dzwoni o 5.30 rano i
                  sie mnie pyta czy go wpuszcze na wizyte,powiedzialam ze nie o tej godzinie ,a
                  on na to ze maja strasznie duzo zgloszen.Chyba zwariowal jak slowo daje.
                  Dzwonilam do polskich aptek ale Eurespalu nie mieli.
                  Poszlam z Nel do przychodni ale lekarz nie mial czasu wiec zobaczyla ja
                  pielegniarka i przepisala antybiotyk,nie jestem fanka antybiotykow ale jej go
                  podaje,bo sie strasznie dziecko z tym kaszlem meczy.Nie ma na cale szczescie
                  temperatury.Dzieki Aniu za komplement i korespondencje.
                  Pozdrawiam Magda
                  • edytaiola Re: Eurespal 16.03.04, 13:18
                    przy goraczce moja szwagierka podawał Ibufen (chyba tak się pisze)lub Panadol
                    dla dzieci - zawsze pomagało a jej dzieciaczki ciągle są przeziębione.
                    Pod nosek (kiedy śpi)dobra jest maść majerankowa - pomaga lepiej oddychać, poza
                    tym czyszczenie noska woda morską Sterimar pozwala pozbyć się śluzu (tylko po
                    wpuszczeniu trzeba dziecko trzymać w pozycji pionowej bo wszystko spłynie na
                    oskrzela).
                    • maga102 Re: Eurespal 17.03.04, 12:59
                      Na gorączke najlepszy jest efferalgan w czopkach dostosowany do wieku dziecka,
                      a jesli nie pomaga to zdecydowanie silniejsza (i bardziej toksyczna) pyralgina
                      również w czopkach.
                      maga
          • esteel Re: czy wasze maluchy tez sa teraz przeziebione? 16.03.04, 22:58
            Haja, aniabik co Ty piszesz?? Miodu nie wolno podawac dzieciom mlodszym niz
            rok - jest silnie alergizujacy!!! Esteel
            • aniabik Apropos miodu. 17.03.04, 14:21
              Hej Esteel!
              Masz oczywiście rację, miód jak i tysiąc innych produktów jest alergizujący,
              toteż nie polecałam Magdzie podawać Neli wody z miodem tylko napisałam, że ja
              taką kurację zaserwowałam swojej małej, która dobrze toleruje miód. Dodatkowo,
              lekarz pediatra powiedziała, żeby spróbować podać miód bo warto. Pozdrawiam i
              za ewentualne nieścisłości przepraszam. Ania
    • monikalb Re: Eurespal 16.03.04, 14:54
      Tak tylko, że Eurespal jest wybitnie niedobry. Zawsze próbuję leki mojej córci
      i z wszystkich, z którymi miałyśmy kiedykolwiek kontakt ten jest najgorszy w
      smaku.
      Moja Asia poza tym wybitnie nie lubi przyjmować lekarstw ani na łyżce, ani
      strzykawką, ani w soczku, ani w jedzonku a smak Eurespalu nam w tym nie pomaga.
      Dlatego tak trudno jest nam podać wymaganą dawkę tego leku :o(

pozdrawiam,
      Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka