jowita-90 02.08.10, 21:23 w jakim stroju polozyc dziecko do spania gdy ma goraczke 38,7-39 st ? i jak czesto moge podac czopek malemu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaskahh Re: jak ubrac-goraczka 02.08.10, 21:28 moja bedac w szpitalu wlasnie zo goraczka lezala w bodziaku z krotkim rek. (teraz tez tak lezy, przykryta kawalkiem bawelnianego przescieradla - akuraz szkartalyne zalapala) pielegniarki mowily, ze nawet na golasa dzieci mialy czesto, jak temperatura nie spadala i okno otwarte, bo akurat bylo cieplo a na sali 5 dzieci + mamy... przeciwgoraczkowe dostawala czesciej niz mozna, ale to pod kontrola lek.. mowiono mi, ze co 6 godz... chyba sie nie myle? choc widze teraz, ze na ibuprofernie napisane - 3 razy na dobe... Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: jak ubrac-goraczka 02.08.10, 21:39 Aktulanie mój młodszy (13 mies.) ma gorączkę. Nic innego mu nie dolega. Spi w bodziaku z krótkim rękawem, bez przykrycia i okno jest otwarte. Dostaje nurofen na zmianę z paracetamolem co 5 godz. bo po takim czasie gorączka nachodzi ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
black.joanna Re: jak ubrac-goraczka 02.08.10, 22:05 W samej pieluszce, a jeśli idzie o czopki, to zależy od wagi dziecka - patrz ulotka. Odpowiedz Link Zgłoś