Dodaj do ulubionych

Covid cd jak dlugo

13.02.22, 16:02
W czwartek zrobiłam test i wyszedł dodatni, wcześniej 2 dni lekkie bóle nóg, 1 dzień wcześniej lekkie drapanie w gardle, aż w końcu 1 dzień goraczka katar kichanie i wynik - dwie kreski. Po 5 dniach zrobiłam test ponownie i wynik negatywny, co to znaczy? Nie zarazam? Mogę wychodzić do ludzi? Pracuje zdalnie jak reszta domowników … do tej pory pełen reżim izolacyjny.
Obserwuj wątek
    • paskap Re: Covid cd jak dlugo 13.02.22, 16:04
      Nie po 5 dniach, a po 3 , dziś zrobiłam drugi test ….
    • aguar Re: Covid cd jak dlugo 13.02.22, 16:08
      Testy domowe nie podlegają kontroli. Jak nie masz dodatniego RT-PCR i oficjalnej izolacji i dobrze się czujesz, to możesz wychodzić. Ja nie wychodziłam 12 dni (z jednym wyjątkiem), bo tak źle się czułam, ale mąż wychodził więcej, bo byśmy sobie nie poradzili. Nie testowaliśmy.
    • piataziuta Re: Covid cd jak dlugo 13.02.22, 17:12
      Test antygenowy nie jest zbytnio czuły, a omikronem zarażasz 4-6 dni - jeśli jesteś zaszczepiona, więc poczekaj jeszcze ze dwa, na wszelki wypadek. A potem idź na spacer w odosobnione miejsce - często w domu wydaje się, że jest już ok, a po wyjściu się okazuje, że jednak nie do końca.
      Jeśli będą jeszcze jakieś objawy - temperatura/kichanie/kaszel/dyskomfort w gardle - poczekaj do ich ustąpienia.

• paskap Re: Covid cd jak dlugo 13.02.22, 17:56
        Pewno masz racje. Nie szkodzi odczekać .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka