Dodaj do ulubionych

Lymphomyosot-zamiennik

02.03.11, 10:13
witam
szukam leku Lymphomyosot ale nigdzie nie nmoge go dostać w aptekach mówią że nie dostępny.wiecie czy jest jakiś zamiennik?
Obserwuj wątek
    • celestynka.3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 02.03.11, 10:28
      Szukasz w kropelkach dla dzieci? Tego nie można było kupić w aptekach już dwa miesiące temu, ostatecznie kupiłam w tabletkach i moje trzyletnie dziecko je ssało. Od pani w aptece słyszałam też że może być tak iż ten w kropelkach wejdzie do sprzedaży wyłącznie na receptę mimo że jest lekiem homeopatycznym.
      • solaris31 Re: Lymphomyosot-zamiennik 02.03.11, 10:38
        a to dziwne, bo ja kupiłam niecałe 2 miesiące temu ten lek wink

teraz nie podaję, więc nie wiem wink

ale można podać tabletkę, jest też lek / w tabletkach/ lymphozil - o podobnym składzie i działaniu.
        • dziska23 Re: Lymphomyosot-zamiennik 02.03.11, 20:09
          a ten w tabletkach jest na receptę?
          lymphozi też na receptę?
          • zeb1 Re: Lymphomyosot-zamiennik 02.03.11, 20:43
            Tez nie mogę nigdzie dostać w tabletach. W aptece powiedziano mi ze zamiennikiem jest Engystol.
        • dorek3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 02.03.11, 20:51
          Lymphozil to echinacea, ma się nijak do lymphomyosotu. Tak sam jak Engystol zresztą.

Ja raz kupiłam, później miałam kłopot, później (2 tygodnie temu) znowu udało mi się kupić.
          • solaris31 Re: Lymphomyosot-zamiennik 03.03.11, 09:01
            nie do końca masz rację, bo co prawda rzeczywiście lymphozil zaiwera echinaceę / czyli jeżówkę purpurową po polsku/, to jednak ma inne składniki także. i działa podobnie.

czysta jeżówka to choćby właśnie preparat o nazwie echinacea.

engystol zamiennikiem lymphomysootu nie jest oczywiście, tu pełna zgoda.
            • dziska23 Re: Lymphomyosot-zamiennik 03.03.11, 13:53
              dorek

a gdzie to kupiłaś?
              jaka apteka?
              • dorek3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 03.03.11, 19:01
                Warszawa/Tarchomin (Cosmedica)
            • dorek3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 03.03.11, 19:03
              Może działa podobnie, ale w homeopatii trudno mówić z zamiennikach.
              • dziska23 Re: Lymphomyosot-zamiennik 04.03.11, 11:20
                a jak podajecie te tabletki dzieciom? w soku można je rozpuszczać?czy to może takie do ssania granulki?
                • celestynka.3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 04.03.11, 12:21
                  Tabletki daję do ssania. Nie wiem czy można rozpuszczać w płynach bo generalnie najlepsze działanie uzyskuje się poprzez trzymanie pod językiem. Dziecku wiadomo łatwiej ssać.
                  • dziska23 Re: Lymphomyosot-zamiennik 05.03.11, 12:41
                    a dzieci chętnie to biorą?jakie to jest w smaku?
                    • solaris31 Re: Lymphomyosot-zamiennik 05.03.11, 19:17
                      moje chętnie - jest lekko słodkawe. ja natomiast nie cierpię tego typu trotów ustach wink to tak, jakby się słodką kredę jadło - coś w tym stylu w kazdym razie wink

ale ja w ogóle nie lubię leków podjęzykowych wink
                      • dziska23 Re: Lymphomyosot-zamiennik 09.03.11, 15:57
                        podajcie namiary gdzie to kupiłyście bo obdzwoniłam kilka aptek i nie dostępne.
                        • jasmin30 Re: Lymphomyosot-zamiennik 17.03.11, 11:56
                          Tu kupisz: allegro.pl/show_item.php?item=1513984378
                          • justi79 Re: Lymphomyosot-zamiennik 18.03.11, 16:26
                            Ja kupiłam tu:

www.docsimon.pl/
                            To czeska apteka, czas oczekiwania ok 2 tyg.
                          • jasmin30 Re: Lymphomyosot-zamiennik 28.03.11, 14:17
                            I tu: allegro.pl/show_item.php?item=1533559875
                            • dorek3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 29.03.11, 09:44
                              ja rozumiem że homeopaty to "leki" a nie leki ale kupowanie takich rzeczy na allegro jeśli nie sprzedaje tego apteka to przegięcie i w ogóle prawnie zabronione.
    • kuleczka38 Re: Lymphomyosot-zamiennik 11.05.11, 11:39
      Po długich poszukiwaniach w różnych hurtowniach i aptekach w Polsce kupiłam Lymphomyosot za granicą (przez znajomych), kosztował niecałe 10,00 EUR.
      Skład jest bardziej rozszerzony w porównaniu z tym lekiem, który był do tej pory dostępny w Polsce.
      Dowiedziałam się też, że Lymphomyosot będzie dostępny na polskim rynku dopiero na jesieni. Więc prawdopodobnie chodzi o to, że będzie się zmieniał skład leku i trwa proces certyfikacji w Polsce.
      "Zamiennika", jak pisały dziewczyny, O TAKIM SKŁADZIE I DZIAŁANIU nie ma.
      • nnely27 Re: Lymphomyosot-zamiennik 14.05.11, 16:43
        na jak długo starcza jedna buteleczka kropli?chcę je kupić dla 4 latki i nie wiem ile opakowań.
        • robbea1 Re: Lymphomyosot-zamiennik 14.06.11, 14:08
          To zalezy jakie masz dawkowanie - u nas starczała na mniej niz 2 tygodnie.
          • martiii13 Re: Lymphomyosot-zamiennik 20.06.11, 20:13
            L. mozna kupic w niemieckich aptekach, moze macie jakies mozliwosci, mi ostatnio znajomi przywiezli.
            • nnely27 Re: Lymphomyosot-zamiennik 08.08.11, 08:58
              nie wiecie czy może już jest dostępny w polskich hurtowniach?
              • kleo881 Re: Lymphomyosot-zamiennik 11.08.11, 13:35
                szukalam miesiac temu i podobno nadal niedostepny.
                laryngolog jako 'zamiennik' dala Immunotrofine
    • agaqwerty Re: Lymphomyosot-zamiennik 14.10.11, 12:09
      Niestety ta strona nie działa. Gdzie można kupic Lymphomyosot w kroplach? I nie rouzmiem dlaczego wycofywany jest z produkcji lek który pomaga uncertain ( tzn. domyślam się że po to aby ludzie jednak chorowali ). Ten w kroplach pomaga ten w ttabletkach jst dostepny ale on nie ma takiego dobrego działania.
    • ten_typ_tak_ma Re: Lymphomyosot-zamiennik 04.11.11, 08:27
      Lymphomyosot w kroplach wreszcie wrócił do aptek ALE już jako lek na receptę (i ze zmienioną ulotką "produkt homeopatyczny bez wskazań leczniczych". wywinęli ten sam numer, co z czopkami Viburcol.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka