dziska23 02.03.11, 10:13 witam szukam leku Lymphomyosot ale nigdzie nie nmoge go dostać w aptekach mówią że nie dostępny.wiecie czy jest jakiś zamiennik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
celestynka.3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 02.03.11, 10:28 Szukasz w kropelkach dla dzieci? Tego nie można było kupić w aptekach już dwa miesiące temu, ostatecznie kupiłam w tabletkach i moje trzyletnie dziecko je ssało. Od pani w aptece słyszałam też że może być tak iż ten w kropelkach wejdzie do sprzedaży wyłącznie na receptę mimo że jest lekiem homeopatycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: Lymphomyosot-zamiennik 02.03.11, 10:38 a to dziwne, bo ja kupiłam niecałe 2 miesiące temu ten lek teraz nie podaję, więc nie wiem ale można podać tabletkę, jest też lek / w tabletkach/ lymphozil - o podobnym składzie i działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziska23 Re: Lymphomyosot-zamiennik 02.03.11, 20:09 a ten w tabletkach jest na receptę? lymphozi też na receptę? Odpowiedz Link Zgłoś
zeb1 Re: Lymphomyosot-zamiennik 02.03.11, 20:43 Tez nie mogę nigdzie dostać w tabletach. W aptece powiedziano mi ze zamiennikiem jest Engystol. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 02.03.11, 20:51 Lymphozil to echinacea, ma się nijak do lymphomyosotu. Tak sam jak Engystol zresztą. Ja raz kupiłam, później miałam kłopot, później (2 tygodnie temu) znowu udało mi się kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: Lymphomyosot-zamiennik 03.03.11, 09:01 nie do końca masz rację, bo co prawda rzeczywiście lymphozil zaiwera echinaceę / czyli jeżówkę purpurową po polsku/, to jednak ma inne składniki także. i działa podobnie. czysta jeżówka to choćby właśnie preparat o nazwie echinacea. engystol zamiennikiem lymphomysootu nie jest oczywiście, tu pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
dziska23 Re: Lymphomyosot-zamiennik 03.03.11, 13:53 dorek a gdzie to kupiłaś? jaka apteka? Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 03.03.11, 19:01 Warszawa/Tarchomin (Cosmedica) Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 03.03.11, 19:03 Może działa podobnie, ale w homeopatii trudno mówić z zamiennikach. Odpowiedz Link Zgłoś
dziska23 Re: Lymphomyosot-zamiennik 04.03.11, 11:20 a jak podajecie te tabletki dzieciom? w soku można je rozpuszczać?czy to może takie do ssania granulki? Odpowiedz Link Zgłoś
celestynka.3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 04.03.11, 12:21 Tabletki daję do ssania. Nie wiem czy można rozpuszczać w płynach bo generalnie najlepsze działanie uzyskuje się poprzez trzymanie pod językiem. Dziecku wiadomo łatwiej ssać. Odpowiedz Link Zgłoś
dziska23 Re: Lymphomyosot-zamiennik 05.03.11, 12:41 a dzieci chętnie to biorą?jakie to jest w smaku? Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: Lymphomyosot-zamiennik 05.03.11, 19:17 moje chętnie - jest lekko słodkawe. ja natomiast nie cierpię tego typu trotów ustach to tak, jakby się słodką kredę jadło - coś w tym stylu w kazdym razie ale ja w ogóle nie lubię leków podjęzykowych Odpowiedz Link Zgłoś
dziska23 Re: Lymphomyosot-zamiennik 09.03.11, 15:57 podajcie namiary gdzie to kupiłyście bo obdzwoniłam kilka aptek i nie dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin30 Re: Lymphomyosot-zamiennik 17.03.11, 11:56 Tu kupisz: allegro.pl/show_item.php?item=1513984378 Odpowiedz Link Zgłoś
justi79 Re: Lymphomyosot-zamiennik 18.03.11, 16:26 Ja kupiłam tu: www.docsimon.pl/ To czeska apteka, czas oczekiwania ok 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin30 Re: Lymphomyosot-zamiennik 28.03.11, 14:17 I tu: allegro.pl/show_item.php?item=1533559875 Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Lymphomyosot-zamiennik 29.03.11, 09:44 ja rozumiem że homeopaty to "leki" a nie leki ale kupowanie takich rzeczy na allegro jeśli nie sprzedaje tego apteka to przegięcie i w ogóle prawnie zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka38 Re: Lymphomyosot-zamiennik 11.05.11, 11:39 Po długich poszukiwaniach w różnych hurtowniach i aptekach w Polsce kupiłam Lymphomyosot za granicą (przez znajomych), kosztował niecałe 10,00 EUR. Skład jest bardziej rozszerzony w porównaniu z tym lekiem, który był do tej pory dostępny w Polsce. Dowiedziałam się też, że Lymphomyosot będzie dostępny na polskim rynku dopiero na jesieni. Więc prawdopodobnie chodzi o to, że będzie się zmieniał skład leku i trwa proces certyfikacji w Polsce. "Zamiennika", jak pisały dziewczyny, O TAKIM SKŁADZIE I DZIAŁANIU nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
nnely27 Re: Lymphomyosot-zamiennik 14.05.11, 16:43 na jak długo starcza jedna buteleczka kropli?chcę je kupić dla 4 latki i nie wiem ile opakowań. Odpowiedz Link Zgłoś
robbea1 Re: Lymphomyosot-zamiennik 14.06.11, 14:08 To zalezy jakie masz dawkowanie - u nas starczała na mniej niz 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
martiii13 Re: Lymphomyosot-zamiennik 20.06.11, 20:13 L. mozna kupic w niemieckich aptekach, moze macie jakies mozliwosci, mi ostatnio znajomi przywiezli. Odpowiedz Link Zgłoś
nnely27 Re: Lymphomyosot-zamiennik 08.08.11, 08:58 nie wiecie czy może już jest dostępny w polskich hurtowniach? Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Lymphomyosot-zamiennik 11.08.11, 13:35 szukalam miesiac temu i podobno nadal niedostepny. laryngolog jako 'zamiennik' dala Immunotrofine Odpowiedz Link Zgłoś
agaqwerty Re: Lymphomyosot-zamiennik 14.10.11, 12:09 Niestety ta strona nie działa. Gdzie można kupic Lymphomyosot w kroplach? I nie rouzmiem dlaczego wycofywany jest z produkcji lek który pomaga ( tzn. domyślam się że po to aby ludzie jednak chorowali ). Ten w kroplach pomaga ten w ttabletkach jst dostepny ale on nie ma takiego dobrego działania. Odpowiedz Link Zgłoś
ten_typ_tak_ma Re: Lymphomyosot-zamiennik 04.11.11, 08:27 Lymphomyosot w kroplach wreszcie wrócił do aptek ALE już jako lek na receptę (i ze zmienioną ulotką "produkt homeopatyczny bez wskazań leczniczych". wywinęli ten sam numer, co z czopkami Viburcol. Odpowiedz Link Zgłoś