22.11.11, 21:56
Ja już nie wiem czy te butki zakładać czy nie zakładać.Mój 11-miesięczniak jeszcze nie chodzi, raczkuje tylko jak szalony no i staje bądź przesuwa się koło mebli i puszcza na góra 2 sekundy. Łazi w skarpetach, bo jak mu założyłam takie kapcio-butki to zachowywał się jak pies któremu założy się coś na łapy.No ale ostatnio babcia mówi:Ty weź mu butki kup usztywnione w kostkach bo dziecko nie może tak w skarpetach biegać bo jego wątłe kostki mogą się uszkodzić.No i moje pytanie brzmi czy prawda to?i wogóle może to głupie pytanie ale gdzie najlepiej takie butki zakupić?bo w tych dziecięcych sklepach to nie ma takich.ja jestem zagubiona jakaś.
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: butki 22.11.11, 22:00
      moje w skarpetach biegaly
      skarpety z ABSem byly
    • kinguch Re: butki 22.11.11, 22:09
      mój synek do dziś biega z gołymi stopami po domu ma dwa lata, nawet zimą zdejował skarpetki i latał bez. Daj spokój z butkami, niech stópka wolna będzie, nic kostkom się nie stanie!
      • czar_bajry Re: butki 22.11.11, 22:15
        Jak mój syn miał 10 mieś to lekarz od rehabilitacji powiedział żebym pod żadnym pozorem nie ubierała małego w usztywniane buty. Stopa musi pracować i "się ćwiczyć" a nie być wsadzona w imadła.Zastosowałam się do porady i wszystko oksmile
        • anilanka26 Re: butki 22.11.11, 22:22
          No właśnie ja też instynktownie tak czułam, że nóżka ma sama pracować.W końcu matka natura głupia nie jest..i ta naturalność zawsze na dobre wychodzi.Dzięki dziewczyny za utwierdzenie mnie w tym przekonaniu że jest OK.A bo to tak zawsze jak babcia się wtrąca i w głowie namiesza.Więc od kiedy te butki?i czy w domu to nigdy?dopiero jak się nauczy tuptać to na dworek w butkach i tyle?
    • jul-kaa Re: butki 22.11.11, 22:20
      Żadnych usztywnień zdrowemu dziecku. Niech chodzi boso albo w skarpetach z ABSem, niech stopa ćwiczy, babć nie słuchaj, bo akurat tu nie mają racji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka