Dodaj do ulubionych

Pytanie o ospę

23.02.12, 13:37
Moja coreczka ma ospe jutro sie wybiore do lekarza...wychodza malutkie krostki takie jak przy AZS tyle ze gdzieniegdzie ma juz bomble...oprocz tego smaruje ja masciami robionymi...czy teraz mam zaprzestac i stosowac puder chlodzacy??
Prosze o kontakt.
Obserwuj wątek
    • misia33 Re: Pytanie o ospę 23.02.12, 15:27
      smaruj pudrem w płynie lub fioletem.
    • jutycha Re: Pytanie o ospę 23.02.12, 18:26
      Nie odpowiem ci czy smarować maścią czy nie, o tym powinien zadecydować lekarz.
      Mogę jedynie podpowiedzieć byś zamieniła pudroderm ( puder chłodzący) na fiolet na wodzie, działa o niebo lepiej.
    • slonko1335 Re: Pytanie o ospę 23.02.12, 20:20
      ja smarowałam gencjaną na wodzie, puder w płynie stanowczo mi odradzono.
    • marghe_72 Re: Pytanie o ospę 23.02.12, 23:52
      a ja zamiennie - gencjaną na spirytusie i na wodzie (w delikatniejszych miejscach)
      Pudrodermu moje dziecko nie tolerowało, zimno jej było
      Zamiast pusdrodermu używałyśmy Tanno Hermal Lotio (NA gencjanę)
      • klara1985 Re: Pytanie o ospę 24.02.12, 08:45
        Dziekuje za pomoc..dzisiaj pojade do lekarza..zobacze co mi powie...corke okropnie przez noc wysypalo..a co najgorsze chce to strasznie drapac..placki ma na glowie brzuch i plecy okropnie wysypane....ale u nas teraz ospa panuje gdyz kolezanki z przedszkola takze maja...oby jej jak najszybciej przeszlo....
        • klara1985 Re: Pytanie o ospę 24.02.12, 14:45
          A wiec przepisala mi lekarka Neosine i Hydroxizinum na spanie-choc ten syrop uzywam i tak na AZS.Powiedziala ze bardzo jest wysypana ok 10 dni musi pozostac w domu...dziekuje za pomoc...pozdrawiam
          • pasik Re: Pytanie o ospę 24.02.12, 21:05
            dawałam tylko krople przeciwko swędzeniu Fenistil ..kilka pierwszych dni.
            U nas jest normą podanie w pierwszych 3 dniach Heviranu ( lek przeciwisusowy)
            - potem nie ma sensu.
            Puder wywalić
            Smarować gencjaną na spirytusie , miejsca intymne gencjaną na roz.wodnym.
            Kapać krótko w roz.nadmanganianu potasu.
            Nie martwić się o fioletowe plamy na ubraniach- spiorą się ładnie przy kolejnych praniach.
            • klara1985 Re: Pytanie o ospę 25.02.12, 17:00
              No wlasnie a bylam wczoraj w aptece i nie wzialam tej gencjany.
              Mala mi goraczkuje w dodatku wielki wysyp w pupie,w gardle,pod pachami...totalnie jak rozyczka czy przy AZS.
              Wszystko ja swedzi a grudek coraz wiecej przybywa..noce nie przespane dobrze ze jeszcze nie ma lata bo wykonczyc by sie mozna bylo...
              pozdrawiam serdecznie
              • pasik Re: Pytanie o ospę 25.02.12, 23:10
                my przechodziliśmy w lato ( córka potem ja)
                ...to masakra była...w domu nikogo do pomocy nie miałam bo rodzina wyjechała
                Znajomi jedzenie i leki przywozili.
                A kupowane leki konsultowałam przez telefon.
                Gnaj po gencjanę, puder nadkaża i robią się ropne guzki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka