Dodaj do ulubionych

Candida albicans

02.10.12, 22:54
Witam!
Mam pytanie, czy możliwe jest, ze w sierpniu posiew kału u poltorarocznego dziecka wykazał liczna candide albicans, a 1,5 miesiąca pózniej badanie w tym samym laboratorium wykazuje, ze nic nie wyhodowano? Dodam, ze syn nie dostawal w międzyczasie na to żadnych leków. Pierwsze badanie wykonałem jak młody był po długotrwałej biegunce, a jeszcze wcześniej brał antybiotyki w zastrzykach. Teraz jesteśmy w szpitalu i zrobili mu bo znów jest na antybiotykach i miał znowu w trakcie leczenia biegunke. Cieszę sie, ze teraz posiew wyszedł ok, ale tyle sie nasłuchwianiu o tym, jak trudno pozbyć sie tego dziadostwa z organizmu, ze zaczynam sie bać, ze to jakaś pomyłka. Lekarz twierdzi jednak, ze to możliwe. Chciałam sie jednak zapytać jeszcze kogoś, stad ten wątek. Z góry dziękuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • 2-aleksandra1981 Re: Candida albicans 04.10.12, 09:23
      nie , raczej nie możliwe. Liczba candida dłużej się utrzymuje, trudniej się ją wytępia. Przede wszystkim dieta bez cukru , najlepiej bez nabiału ale tu pewnie gorzej, probiotyki typu enterol lub inny grzybowy , ja jeszcze stosowałam zioła. Po wyleczeniu można naprawdę zauwazyć dużą zmianę , brak wysypek, mija zdenerwowanie, normalnie toleruje jedzenie, normalne stolce. Któryś lab musiał się pomylić, albo nie trafiona próbka. Niestety też nie dużo lekarzy zna się na tym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka