Dodaj do ulubionych

Problemy endokrynologiczne 8 latki

18.01.13, 16:28
może wiecie gdzie jest takie forum? chodzi o przedwczesne dojrzewanie- problemy z dolnymi sprawami.
Obserwuj wątek
    • joxanna Re: Problemy endokrynologiczne 8 latki 18.01.13, 20:46
      jeśli masz podejrzenia, to już nie konsultuj z forum, tylko idź do ginekologa dziecięcego.
    • natalinek.j Re: Problemy endokrynologiczne 8 latki 20.01.13, 17:51
      Tak, jak najszybciej idź do endokrynologa, a zanim się dostaniesz to odstaw drób i jajka te ze sklepu z diety córki.
      Moja córka miała kiedyś powiększone gruczoły piersiowe i właśnie zagrożenie przedwczesnego dojrzewania. U nas dieta wystarczyła, ale żadnych więcej zmian nie miała. U Was może dojdą jakieś leki.
      W każdym razie zmiana jajek i drobiu na takie wiejskie z dobrego, sprawdzonego źródła nie zaszkodzi.
      Aha.... i nie wolno dawać dzieciom pasztetów drobiowych, w tym najwięcej hormonów.
      • marghe_72 Re: Problemy endokrynologiczne 8 latki 23.01.13, 23:43
        nie demonizujmy tych kurczaków.
        Porozmawiaj z WETERYNARZAMI o tym czy naprawdę są tak faszerowane jak mówisz.

A autorce postu sugeruję wizytę u lekarza, nie na forum
        • natalinek.j Re: Problemy endokrynologiczne 8 latki 24.01.13, 00:19
          Wystarczy, że porozmawiałam ze znajomymi, którzy mają fermę. Cała ta branża o tym wie. Kurczak rośnie i dojrzewa sporo czasu, a na fermie w mgnieniu oka jest dorodnym okazem. Twoim zdaniem to zbieg okoliczności?
          Nie tylko kurczaki są nafaszerowane hormonami, cały drób.

Dodam, że wszelkie objawy zaczęły znikać po miesiącu diety, a po kilku miesiącach nie było już śladu. Po próbie powrotu do zwykłej diety niestety gruczoły powiększyły się na nowo. W związku z tym staram się "załatwiać" jajka i drób od znajomych osób hodujących na własny użytek kury smile
          Zdaniem naszego endokrynologa nie tylko dzieci, ale również dorośli powinni unikać drobiu takiego sklepowego. Całkiem się nie da wyeliminować, ale chociaż ograniczyć.
          • marghe_72 Re: Problemy endokrynologiczne 8 latki 24.01.13, 17:00
            a ja upieram się przy tym, żebyś pogadała z weterynarzami smile
            • natalinek.j Re: Problemy endokrynologiczne 8 latki 24.01.13, 23:00
              Nie widzę takiej potrzeby.
              Myślę, że lekarze wiedzą co mówią.
              Facet który ma swoją fermę też wie.
              A dowody widziałam na własne oczy.
              I mi to wystarczy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka