Dodaj do ulubionych

powracający katar u 3-latka opinia teściowej

18.03.14, 16:09
Bardzo proszę o wypowiedź w takiej sprawie.
Moje dziecko dość często ma katar, gdy jest przeziębione. Katar nie kończy się w przeciągu 2 dni i często zatyka mu nos.
moja teściowa, która jest pielęgniarką na oddziale dziecięcym po raz enty mówi mi, że na pewno moje dziecko ma chore zatoki.
Byłam z nim u laryngologa dziecięcego i Pani powiedziała, że to normalne u kilku latków, taki powracający katar, że dziecko nie ma wykształconych zatok szczękowych a gdyby miał chore zatoki czołowe, to byłby spuchnięty i byłby w dużo gorszym stanie.
Nadmieniam, iż dziecko nie jest alergiczne.
Czy Wasze dzieci też mają powracające katary? Czy lekarze łączyli to z zatokami.
Przy każdej rozmowie z teściową, gdy o tym wspomina czuję się jak wyrodna matka, która nieudolnie leczy swoje dziecko, gdy tłumaczę, że żaden lekarz nie stwierdził u niego choroby zatok.
Obserwuj wątek
    • mamaweroniki2 Re: powracający katar u 3-latka opinia teściowej 18.03.14, 18:56
      moj syn teraz 4latni tez ma nawracajacy katar nie jest alergikiem i zatoki ma zdrowe. u nas migdal i infekcje nakrecaja jedno drugie.
      A teściowa...zwykle jest najmądrzejsza i wie wszystko najlepiej...
      najlepiej wrzucic na luz jak o nią chodzi.
      W ostateczności możesz isc do drugiego laryngologa i skonsultowac dla własnego spokoju sumienia i na piśmie zaswiadczenie wziąć.
    • solaris31 Re: powracający katar u 3-latka opinia teściowej 18.03.14, 22:56
      oczywiście, że można łączyć katar z chorymi zatokami - dziecko nie zachoruje na klasykę, czyli na zatoki czołowe, ale na sitowe i klinowe już tak.

inną sprawą jest, że dzieci w takim wieku najczęsciej przewlekle chodza z glutem po pas.
      • olus22 Re: powracający katar u 3-latka opinia teściowej 19.03.14, 11:59
        Jestem tego samego zdania co solaris31
      • gatta33 Re: powracający katar u 3-latka opinia teściowej 19.03.14, 12:13
        cenna uwaga, dziękuję bardzo, przy najbliższej okazji zapytam pediatry.
    • kaja788 Re: powracający katar u 3-latka opinia teściowej 20.03.14, 00:06
      Może jest to katarek wirusowy, który wymaga innego leczenia, dlatego tak nawraca. Najlepiej zapytaj jeszcze swojego pediatry smile
    • zona_mi gatta33 22.03.14, 22:26
      Proszę zmniejszyć sygnaturkę - jej wysokość nie powinna przekraczać 70 pikseli, czyli ok. 4 wersów.
    • lidek0 Re: powracający katar u 3-latka opinia teściowej 23.03.14, 13:25
      Skąd pewność , że nie jest alergikiem?
    • owianka Re: powracający katar u 3-latka opinia teściowej 26.03.14, 09:15
      Moje dzieci (5 i 7) mają katar raz w roku. Od września do czerwca smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka