11.08.15, 10:44
Kochani, miał ktoś to świństwo? Pisałam już kiedyś, że moja 6 letnia córka od jakiegoś czasu ciagle sie drapie. Szczególnie dolegliwości nasilają się wieczorami i w nocy. Myślałam, ze to efekt tropikalnych temperatur. Podawałam cleratynę, wapno, smarowałam fenistilem, dawałam zyrtec , smarowałam masciami mentolowymi. Nic nie pomagało. Lekarz podejrzewa świerzb. Dla mnie to troche dziwne, bo córka nie ma żadnych zmian na skórze - dopiero po ostrym drapaniu pojawiają sie ślady paznokci. Dostała maść z siarką. Wczoraj posmarowałam Małą od stóp do głów tym specyfikiem. Niedługo po posmarowaniu świąd był jeszcze większy. Jakby te cholerne pajęczaki urządziły sobie gonitwę po skórze mojej córki. Myślicie, ze to normalna reakcja? dopiero jeden raz ja posmarowałam...
Obserwuj wątek
    • 8ula Re: świerzb 14.08.15, 17:53
      Moja koleżanka walczyła z tym dziadostwem pół roku , pamiętam jak gotowała pościele ubrania , na łóżkach do spania mieli folie jakiś koszmar współczuję
      • blaue777 Re: świerzb 10.09.15, 22:31
        ja miałam 100 lat temu (zakażenie w akademiku), zmian na ciele było mało, ze dwie chyba, kuracja jakimś specyfikiem przez 3 dni (zapisanym przez dermatologa) + pranie i prasowanie pościeli, bielizny.
    • retrononagit Re: świerzb 11.09.15, 10:32
      Hej, i jak tam? Macie diagnozę, wleczyliście?
      Ja bym polecała kąpać małą w Nizoralu, bo doskonale radzi sobie z różnymi dziadostwami, ale bardzo ciekawa jestem, jak się zakończyła historia
    • anianowa11 Re: świerzb 10.12.17, 23:00
      Świerzb to choroba zakaźna, którą wywołuje świerzbowiec ludzki. Świerzb wywołuje swędzenie skóry, zaczerwienienie i wysypkę głównie na dłoniach i stopach. Zdjęcia www.bolimnie.com/choroby/swierzb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka