20.04.17, 13:10
Mój syn ma silna alergie na pyłki, bierze Xyzal 2x5ml. Na przełomie marca i kwietnia strasznie mu sie nasiliły objawy alergii, lało sie z nosa, łzawiły oczy, kichał raz za razem. Zauważyłam,ze ten Xyzal w ogóle na niego nie działa, bo w zeszłym roku było to samo. Zasugerowałam alergolog żeby może zmienic na inny lek, ale ona uparcie twierdzi, ze po prostu on ma silna alergie i trzeba włączyc sterydy do nosa i krople do oczu, a nie zmieniac na inny lek antyhistaminowy. No i od prawie 2 tygodni bierze Fanipos (wczesniej brał nasomentin,ale krew mu z nosa leciała wiec lekarz zamienila), raz dziennie na wieczór, a ja dalej nie widze dużej poprawy. Katar tylko troche się zmniejszył, jest dalej kichanie. Nie wiem już co robić czy szukac innego alergologa i prosić o zmiane leku, czy faktycznie tak jest, że przy silnych alergiach te leki nie daja rady? Czy Fanipos lepiej psiukac rano czy wieczorem?
Obserwuj wątek
    • jovvita44 Re: alergia 21.04.17, 21:32
      Ile lat ma twój syn? Mój też różnie reagował na różne leki, niektóre w ogóle nie działaly, po niektórych był bardzo senny, teraz bierze hitaxę fast junior, widze ze mu to pomaga i też nie jest przymulony, brał tez do nosa spray ale w sumie nie wiem cyz to pomagało
      • anetam1984 Re: alergia 21.04.17, 21:40
        7lat. No ja od zeszłego roku widzę, że Xyzal w ogóle nie działa, myślałam, że może po tym sterydzie do nosa katar w ogole minie, ale jeszcze się smarcze. Trochę mniej, ale myślę, że to przez tą pogodę, bo stężenie pyłków jest teraz m iejsze.
      • anetam1984 Re: alergia 21.04.17, 21:41
        Do nosa psiukalas rano czy wieczorem? M lekarka powiedziała, że sterydy do nosa zaczynają działać po kilku godzinach więc lepiej podać na noc.
    • nauseua Re: alergia 09.05.17, 01:12
      Nie używałam tych leków, sama mam alergie na pyłki. Moim zdaniem dobrze jest sie skonsultować z drugim lekarzem, w końcu chodzi o zdrowie Twojego dziecka. Jak nie widać znaczącej poprawy to tym bardziej powinnaś to robić. Wejdź na odetchnij spokojnie, to jest strona dla alergików www.odetchnijspokojnie.pl/znajdz-gabinet/ tam masz listę gabinetów alergologicznych, znajdź swoje miasto, a potem specjalistę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka