Dodaj do ulubionych

Kto jest kim?????

• ewelina1122 Re: Kto jest kim????? 19.05.05, 11:09
      ewelina z gorzowa jestem mama Kacpra (08.07.2002) zdrowy ale Lobuziaksmile i
      Kornelii (12.06.2004) porazenie dzieciece i ASDII (2 ubytki)szykujemy sie do
      operacji w katowicach. pozdrawiamy cieplo Ewelina + Kacper + Kornelia + Marcin
    • alras Re: Kto jest kim????? 22.05.05, 23:10
      Ala matka trójki dzieci. Dwóch chłopców zdrowych, a po środku córka Małgosia.
      Wada rozpoznana w drugiej dobie życia. Teraz ma 16 lat. L-TGA+PS. Mieszkamy w
      Bełchatowie
    • justynakoh Re: Kto jest kim????? 30.05.05, 21:19
      Justyna jestem ze Słupska w tej chwili jestem w 30 tyg ciąży a od 22 tyg już
      wiem, że nasz synek ma TGA( przełożenie wielkich pni tętniczych). Planowany
      poród na 3.08.2005
      • monikakonieczka Re: Kto jest kim????? 09.09.05, 10:11
        CZeść Justynko mam na imię Monika jestem z Mogilna w kujawsko pomorskim mam
        synka Mateuszka który ma niedorozwój lewej komory (1rok 5mcy)i zdrową Kingę
        (prawie 4latka). Czytałam Twój post na forum i postanowiłam napisać.Chciałam
        zapytać o Twoje maleństwo mamnadzieję że z Nim wszystko w porządku.Pozdrawiam
        bardzo serdecznie i trzymajcie się cieplutko.My jesteśmy już po dwóch
        operacjach a to jeszcze nie koniec ale dzięki tym listom wiemy że nie nie
        jesteśmy sami,jak Cibędzie smutno i źle to napisz
        • izamar1 Re: Kto jest kim????? 22.09.05, 09:07
          Iza, mama Wiktora, urodzonego 19 grudnia 2002 z przełożeniem wielkich pni
          tętniczych (TGA). Nasz Synek przeszedł szczęśliwie całkowitą korekcję
          anatomiczną wady w pierwszej dobie życia w Centrum Zdrowia Dziecka w
          Międzylesiu.Wiktorek jest wesołym mądralką,uwielbia biegać,hałasować i wszędzie
          go pełno.Jesteśmy z Warszawy.
        • aska762 Re: Kto jest kim????? 28.01.06, 18:19
          Mam Asia z Poznania, córeczka Marysia ma wszczepiony rozrusznik serca od
          urodzenia ze względu na blok przedsiokowo-komorowy IIIst.
          • aska762 Re: Kto jest kim????? 29.06.06, 13:41
            Niestety do diagnozy córeczki muszę dopisać FoA i niedomykalność zastawek:
            trójdzielnej i aotralnej sad
    • iza2006 Re: Kto jest kim????? 31.05.05, 14:06
      iza2006-Iza z Gdańska (35 l). Mam zdrową córeczkę (13 l) oraz synusia Nikodema
      (4 l) z "napadowym częstoskurczem nadkomorowym",bez żadnych zabiegów, na stałe
      przyjmującym leki antyarytmiczne (od 09.04r TAMBOCOR i ATENOLOL). Leczymy się w
      poradni Kardiologii Dziecięcej w Akademi Medycznej w Gdańsku u wspaniałej Pani
      doktor Iwony Fryze. Bardzo się cieszę,że trafiłam na tę stronę,gorąco pozdrawiam
      p.Annę Tarkowską,którą dziś poznałam na pierwszym spotkaniu "grupy wsparcia" w
      A.M. Gdańsk. smile))
    • k.k.k Re: Kto jest kim????? 02.06.05, 23:03
      Kasia, mama Zuzi (7,5 miesiąca, ASDII, otwór 17mm, przepływ płucny zwiększony
      ponadczterokrotnie) z Wrocławia
      Pozdrawiam
    • annadys Re: Kto jest kim????? 04.06.05, 23:37
      Witam, nazawam się Ania, jestem mamą 20-miesięcznej Natalki, króra ma wadę ASDII, jestaśmy ze Słupska. Natalka prawdopodobnie we wrześniu będzie operowana. Jeszcze nie wiadomo czy w Gdańsku, czy w Łodzi. Przy okazji proszę o opinie na temat obu szpitali. Pozdrawiamy wszystkich Natalka, Ania i Darek
    • kuba1206 HLHS 06.06.05, 14:19
      Marta - mama 2 miesiecznego Antka z wadą HLHS- jestesmy z krakowa
    • gawgosia Re: Kto jest kim????? 28.06.05, 18:10
      Małgorzata ze Starachowic mama Filipka (11.08.2004) HLHS obecnie po 2 zabiegach
      (24.08.04- Norwooda oraz 25.02.05 Hemi-Fontana) obecnie czuje się doskonale. Mój
      szkrabson leczony jest w USD Prokocim.
      • stefcianna Re: Kto jest kim????? 28.06.05, 23:42
        Mama 5-letniego Krzysia (zdrowy) i 2-letniej Emilki (zespół Fallota i jeszcze
        pare innych, wrodzonych i nabytych nieprzyjemności). W piątek jedziemy do
        kontroli po operacji. Jestem z Tarnowa i pozdrawiam znajome mamy.
        stefcianna@gazeta.pl
    • maciejosa Re: Kto jest kim????? 29.06.05, 13:22
      Maciej (Poznań)- tatuś Ś.P.synka Michałka (HLHS) zmarłego w 11 miesiącu życia
      oraz zdrowego synka Wojtusia lat 6. Pragne podzielić się swoimi doswiadczeniami
      z rodzicami których dzieci urodziły się z HLHS. Pozdrawiam
      • annaarendt2 Re: Kto jest kim????? 30.06.05, 11:54
        anka mama 3-letniej Nikoli-zespół haterotaksji(częśćiowy kanał przedionkowo
        komorowy,wspólny przedsionek,nieprawidłowy spływ żył płucnych i
        wątrobowych,brak,żyły głównej dolnej,obustronna żyła główna dolna,lekka
        niedomykalność zastawki trójdzielnej i mitralnej,lewostronny łuk aorty,niewieki
        częstoskurcz,Wielośledzionowość.Czekamy na pierwszą operację.Jesteśmy z
        Jarosławia koło Przemyśla.Piszcie o swoich doświadczeniach jestem na forum
        niemalże codziennie.Pozrawiam wszystkie nasze dzieciaczki
    • kingan75 Re: Kto jest kim????? 04.07.05, 22:15
      Kaśka z Krakowa, mama 5,5 letniego Kacperka ze złożoną wadą serca: niedorozwój
      prawej komory, skrajne zwężenie zastawkowe tętnicy płucnej ze znaczną hypoplazją
      pnia i obu gałęzi tętnicy płucnej, liczne ubytki międzykomorowe w części
      mięśniowej i okołobłoniastej, liczne nitkowate anastomozy aortalno-płucne, słabe
      unaczynienie płuc. Obecnie po trzecim etapie leczenia operacyjnego - metodą
      Fontan (04-05-05).
      • mahania Re: Kto jest kim????? 08.09.05, 20:24
        Witam. Mój synek Miłosz(3 latka) ma również krytyczne zwęzenie tęnicy płucnej i
        niedomykalność zastawki trójdzielnej II stopnia. 21 stycznia miał wykonywaną
        korektę serca przez prof. Malca.Jest dobrze, Miłosz rośnie jak na drożdzach.
        Jest bardzo ruchliwy i nic złego sie nie dzieje. A jak jest u was? Pozdrawiam
        Hania
    • anka71 Re: Kto jest kim????? 07.07.05, 13:49
      Od jakiegoś czasu zaglądam na Wasze forum, chyba najwyższy czas się
      przedstawićsmileMam synka Igora (TOF). Obecnie mój synek ma 8 m-cy i jest po
      jednej operacji, ale ciągle czekamy na tę właściwą. Dodatkowo czeka nas w
      przyszłości zabieg urologiczny, a obecnie dużą część naszego czasu pochłania
      rehabilitacja...Bardzo się cieszę, że jest takie forum i lubię tu zaglądać.
      Pozdrawiamy Was i Wasze dzieciaczki.
      Ania
      • juija Re: Kto jest kim????? 22.08.05, 01:07
        Jacek i Judyta (Gdańsk)- rodzice Mateusza (3,5 roku) po całkowitej korekcji TOF
        w Łodzi w wieku 7 miesięcy. Mateusz ma więcej energii od nas obojga razemsmile
        Właśnie wybiera się do przedszkolasmile
        Pozdrawiamy Wszystkich
        Judyta i Jacek i Mateuszsmile
    • agnieszka.kulka Re: Kto jest kim????? 19.07.05, 17:44
      Agnieszka z Gdańka,mama Kajetana-10 miesięcy, w 4 miesiącu oprracja Fallota w
      Łodzi. Wynik zabiegu dobry.Na kolejną kontrolę jedziemy w październiku. Dopiero
      odkryłam to forum, jest to super sprawa.
      • kasiamp1 Re: Kto jest kim????? 21.07.05, 17:13
        Kasia, 29ty miesiac ciazy, Mateusz ma TGA i mamy nadzieje, ze tylko tyle. Ma
        sie urodzic droga naturalna w Londynie. Tu tez bedzie operowany, bo tu
        mieszkamy. Boimy sie!
        • kasiamp1 Re: Kto jest kim????? 23.07.05, 10:32
          Wlasnie zauwazylam, ze jestem w 29tym MIESIACU ciazy. Oczywiscie to pomylka bo
          sloniem nie jestem...
          • jank2 Re: Kto jest kim????? 29.07.05, 01:32
            Janek, okolice Warszawy, tata urodzonej dwa dni temu Dominiki z atrezją
            zastawki trójdzielnej
            • szerob Re: Kto jest kim????? 29.07.05, 07:57
              Witam wszystkich serdecznie.
              Jestem tatą Martynki ze wspólnym pniem tętniczym. Po korekcji wykonanej w CZD
              w Warszawie w 3 m-cu życia. W tej chwili mała ma 13 miesięcy i już biega.
              Jesteśmy z Kielc.
              Robert.
    • aaparzoch1 Re: Kto jest kim????? 23.08.05, 14:28
      Aleksandra, mama Radka lat 9, niedomykalność zastawki aortlanej, podejrzenie
      uszkodzenia mitralnej, jesteśmy z Łaz koło Zawiercia woj. śląskie
      • aaparzoch1 Re: Kto jest kim????? 28.06.06, 06:38
        Teraz wiemy już, że Radek ma niedomykalność nie tylko zastawki aortalnej ( ale
        ta jest najistotniejsza), ale również mitralnej z wypadaniem płatka oraz
        śladową trójdzielnej i płucnej. Zdiagnozowano u niego także lekką arytmię oraz
        wysokie tętno.
    • ewaoriana Re: Kto jest kim????? 26.08.05, 13:13
      Ewa Rokoszyńska z Jarosławia na podkarpaciu, mama 11 miesięcznej
      Oriany(Tetralogia Fallota)
      • ewaoriana Re: Kto jest kim????? 31.03.06, 21:44
        zapomniałam dodać,że po korekcie całkowitej w wieku 9 m-cy w Prokocimiu,
        aktualnie energiczne dziewczątko.Pozdrawiamy
    • mamamarceliny Re: Kto jest kim????? 26.08.05, 15:14
      Joasia, mama Marceliny PDA, jesteśmy z Warszawy, to forum bardzo mi pomogło
      zrozumiec istote PDA i poczuc ze nie jestesmy sami... dziekuje za pomoc i
      wsparcie.

Marcelina ma w tej chwili:
      lilypie.com/baby1/060119/3/16/1/+1
    • monikakonieczka Re: Kto jest kim????? 29.08.05, 10:01
      Monika - mama zdrowej Kingi i Mateusza z HLHS (urodzony 16 kwienień 2004).
      Pierwszy etap w 11 dobie życia (27.04.2004. Jesteśmy po drugim etapie
      (październik 2004). Teraz czekamy na kontrol (15.11.2005) i ewentualny termin
      trzeciej operacji. Narazie czujemy sie dobrze i pozdrawiamy wszystkichsmile Nr
      kontaktowy: 607542651 Jesteśmy z Mogilna w Kujawsko Pomorskim.
      • ewire Re: Kto jest kim????? 06.11.05, 22:00
        Mam na imię Ewa i jestem mamą 6 letniej Basi (zwężenie zastawki aortalnej z
        niedomykalnością + dieta bezglutenowa) i 1,5 rocznej Alusi (HLHS). Basia wymaga
        jedynie kontroli kardiologicznej i gastrologicznej, Alusia natomiast jest po II
        etapie leczenia operacyjnego metodą Glenna. Obie dziewczynki są niezwykle żywe
        a ich zwariowane pomysły chyba nigdy nie przestaną nas zaskakiwać.
        Mam już niezły bagaż doświadczeń, więc jeśli mogłabym komuś w czymś pomóc... to
        bardzo chętnie.

Ewa + Alusia + Basia + Mariusz
        • mariuszek511 Re: Kto jest kim????? 08.11.05, 21:59
          Mam na imię Mariusz i jestem tatą 6 miesięcznego KUBUSIA (przerwany łuk aorty
          typu A, VSD, PDA) i MACIUSIA (zdrowiutki). KUBUŚ czeka na 2 operację w CZD w
          Międzylesiu.

Pozdrawiamy Wszystkich serdecznie: Elusia,Maciuś,Kubuś,Mariusz.
    • figa601 Re: Kto jest kim????? 27.09.05, 20:13
      Gosia - mama Benjaminka - Tetralogia Falota - już po całkowitej
      korekcji.Jestesmy ze Strzelec Opolskich
    • fasola6 Re: Kto jest kim????? 27.10.05, 17:26
      Ola - Tarnowskie Góry, synek Jarek - zdrowiutki, niemal 4 lata oraz Bartuś -
      niespełna 2 miesiące. Bartuś jest po operacji wspólnego kanału przedsionkowo-
      komorowego oraz ASD II.
    • msamel Re: Kto jest kim????? 17.12.05, 14:32
      Monika - mama Jakuba (11.02.2004 r ) przełożenie wielkich pni tętniczych (TGA),
      oraz po koraktacji aorty (CoA), z serduszkiem wszystko OK ! Obecnie czekamy na
      wszczep implnatu ślimakowego , ponieważ Jakub stracił słuch po lekach .
      Pozdrawiam
    • lewandowskalewin Re: Kto jest kim????? 23.12.05, 14:32
      czesc mama szymona z kudowy zdroju woj dolnoslaskie tetralogia falotta po
      operacji w ICZMP w Lodzi rozczep podiebienia niedosluch spodziectwo
    • 19720314m Re: Kto jest kim????? 30.12.05, 20:02
      Marta, mama Kamilki 8 lat i Łukasza 11 miesięcy serce jednokomorowe(HLHS)po
      pierwszym etapie operacji.Jesteśmy z Bartoszyc pod opieką CZDZ w Warszawie.
      Pozdrawiam.
    • izabella101 Re: Kto jest kim????? 31.12.05, 14:54
      Mam na imię Izabela, jestem z Ełku. Moja córeczka Monika ma 9 miesięcy i
      miesiąc temu przeszła operację całkowitej korekcji wady serduszka. Urodziła się
      z Tetralogią Fallota. Leczona była w CZD w Międzylesiu. Pozdrawiamy wszystkie
      dzieciaczki
      • monianar Re: Kto jest kim????? 02.01.06, 14:35
        cześć, jestem mamą 1,5 miesięcznej Natalki która urodziła się z zespołem
        niedorozwoju lewego serca. Obecnie jest po pierwszym etapie (25.11.05) i nadal
        leży na intensywnej w Krakowie. Jestem z Ostrowi Mazowieckiej (mazowieckie)
        ==
        pozdrawiam
        Monika
        • 19720314m Re: Kto jest kim????? 02.01.06, 19:15
          czy nie proponowano ci CZDZ W wARSZAWIE, CZY SAMI CHCIELIŚCIE KRAKÓW? JA LECZĘ
          DZIECKO W WARSZAWIE. JEŚLI MOŻESZ TO ODPISZ.POZDRAWIAM.MARTA MATKA ŁUKASZA 11
          MIESIĘCY HLHS.
        • gonis1 Re: Kto jest kim????? 12.01.06, 10:58
          Cześć !! Jestem mamą Poli 5 lat. Urodziła się z tetralogią Fallota .Operację
          korekta całkowita byla w 7-8 miesiąc życia .Dziś Pola chodzi do przedszkola
          gdzie biega ,tańczy, rozrabia itp.Jeżdzimy również na wczasy zimowe i
          letnie ,nawet byliśmy za granicą.Mieszkamy w Gdyni ,jesteśmy pod opieką AM w
          Gdańsku u DR FRYZE.Mam jeszcze syna 8 lat jest zdrowy. Pozdrawiam
          wszystkich !!!!!!!!!!!!
          • anfido Re: Kto jest kim????? 12.01.06, 12:26
            Witam Cię Małgosiu wśród forumowiczów tego forum. Ania Tarkowska
            • d.tyszka Re: Kto jest kim????? 27.06.06, 15:20
              Moniko zrobiłam bład w adresie poprawny to d.tyszka@op.pl
        • d.tyszka Re: Kto jest kim????? 27.06.06, 15:01
          Witam!
          Moniko z Ostrowi Mazowieckiej mam syna Andrzejka (jedna komora serca ) ma w
          tej chwili 6 lat jest po trzech zabiegach przeprowadzonych w Prokocimiu.
          Jesteśmy z okolic Ostrołęki.Jesli masz ochotę to możesz napisać. mój adres
          d.tyszka@po.pl
          Danuta
    • olasak Re: Kto jest kim????? 12.01.06, 22:23
      Aleksandra - Ola, mama Małgosi ur. 28kwietnia2005 z niezwykle rzadką wadą
      TAPVD - całkowity zły spływ żylny
    • ami31 Re: Kto jest kim????? 13.01.06, 21:44
      Ania, mama 3 letniego Szymona z ASD II ubytek zamknął się samoistnie p o dwóch
      latach oraz 9 miesięcznej Weroniki
    • meralda Re: Kto jest kim????? 17.01.06, 20:07
      Katarzyna, od kilku dni mały Krzysiek (dzis 13 doba życia) jest w Prokocimiu, ma przerwany łuk aorty i otwór między komorami, jesteśmy z Krakowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka