landrynka5 01.02.05, 15:42 Drogie mamy powiedzcie mi proszę czy jesli dzisiaj szczepiłam dziecko Hibem to czy ono moze dzis dostac jakis owoc: banan, mandarynka? Na smierc zapomniałam zapytac pediatry a mala sie domaga...... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiula.m Re: szczepionka Hib 01.02.05, 15:56 ??? Ja szczepiłam dzieci przeciw Hib, nigdy lekarz nie mówił o owocach. Pierwszy raz o tym słyszę, żeby nie można było podawać. Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka5 Re: szczepionka Hib 01.02.05, 16:02 Pytam dlatego, bo kiedys jak szczepiłam małą to lekarz nie kazał jej dawać w tym dniu owocow i soków. I teraz nie pamietam dokładnie przy jakiej to szczepionce było...skleroza.. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: szczepionka Hib 01.02.05, 16:42 nic mi na ten temat nie wiadomo. czasem nie pozwalaja karmic czy poic przez pewien czas po szczepionce doustnej, zeby zdarzyla sie wchlonac. poza tym nie slyszalam o przeciwwskazaniach co do jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
granna Re: szczepionka Hib 02.02.05, 12:08 To chodziło o inna szczepionke, nie pamietam jaką, ale na pewno nie przeciw HIB Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_alek Re: szczepionka Hib 02.02.05, 12:34 U nas informują, że po żadnej szczepionce nie można dziecku dawać owoców i soków owocowych. Oczywiście zakaz dotyczy tylko dnia, w którym się szczepi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: szczepionka Hib 02.02.05, 12:51 Kiedyś czytałam, że wit.c podana w dużych ilościach w dniu szczepienia wypłukuje szczepionkę. Może o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: szczepionka Hib 02.02.05, 13:00 Przy zywym polio dzieci musza sie wtym dniu wstrzymac od soków owocowych i owoców, ale zywym polio to sie juz chyba nie szczepi. Podaj smiało owoce... Odpowiedz Link Zgłoś