Dodaj do ulubionych

Jak to u Was było?

17.03.05, 15:31
Troche mi to wszystko trudno ogarnąć. Mojego Adasia oglądało już kilkunastu
specjalistów i niby jest wszystko ok (tylko neurolog zalecił rehabilitację,
ale stwierdził, że nie jest źle), a mamy już umówione wizyty w 4ech róźnych
poradniach secjalistycznych - neorologicznej, audiologii, kardiologicznej (no
to akurat rozumiem) i właśnie się dowiedziałam przed chwilą - w
okulistycznej. I nie wiem czy to już wszystko. Właściwie to przyjścia
spacjalistów i robienia dodatkowych badań zazwyczaj ja rządałam, wychodząc z
założenia, że to nie zaszkodzi, a skoro tyle jesteśmy w szpitalu warto z tego
skorzystać i rozwiać wszystkie obawy. Z jednej strony się cieszę, że Adaś
będzie pod dobrą opieką, a z drugiej zastanawiam się czy trochę nie
przedobrzyłam? Czy Wasze dzieci też były u tak wielu lekarzy?
Obserwuj wątek
    • gandzia4 Re: Jak to u Was było? 17.03.05, 16:00
      Neurolog, kardiolog, ortopeda, rehabilitant, dwóch pediatrów - jedna doktor w
      przychodni a gdy ona nie ma pomysłu na leczenie (potrafi się do tego przyznać)
      to jedziemy prywatnie do pediatry specjalisty intensywnej terapii. Weronika
      urodziła się podduszona, z wrodzonym zapaleniem płuc, wylewem do mózgu I
      stopnia, od 10 doby wiadomo o nie zamkniętym PDA, miała dysplazję lewego biodra,
      ma też wadę w budowie mózgu (lekarze nie wiedzą jaki wpływ może ona mieć na
      rozwój małej). Myślę, że nie przedobrzyłaś, a jeśli nawet to lepiej niech go
      obejrzy za wielu lekarzy, niż miałoby być coś niedopatrzone. U naszej małej ten
      rehabilitant to trochę na wyrost ale wolę raz na kilka tygodni pojechać na
      kontrolę niż do końca życia żałować, że przegapiłam i za późno było na
      rehabilitację. Ortopedę mamy już z głowy, po 4 miesiącach noszenia pieluchy
      ortopedycznej nie ma dysplazji, ale na jego miejsce wskoczy wkrótce alergolog
      (Weroniśka jest alergikiem). Mam nadzieję że u twojego synia wszystko będzie
      dobrze. A jak masz ochotę pogadać to pisz na priva: gandzia4@gazeta.pl
      • asiajulk Re: Jak to u Was było? 17.03.05, 16:16
        To fajnie, że tak myślisz. Ja dziś, kiedy umówiono nam 4tą wizytę trochę sie
        przeraziłam. A jeśli chodzi o pediatrę będę miała miemały problem, mieszkam w
        niedużym miasteczku, wielkiego wyboru nie mam, jeszcze zanim urodził się Adaś
        próbowałam znaleźć odpowiedniego radząc się doświadczonych mam, niestety żadna
        nie potrafiła mi z czystym sumieniem jakiegoś polecić. W ogóle to bardzo cenię
        lekarzy którzy potrafią się przyznać, że "nie mają pomysłu na leczenie", że
        czegoś nie wiedzą i odsyłają dalej, jednak wielu z nich jest zbyt pewnych
        siebie, żeby się do tego przyznać.
        • gandzia4 Re: Jak to u Was było? 17.03.05, 16:32
          Ja też mieszkam w małym miasteczku pod Lublinem - Łęczna, i naszego prywatnego
          "super specjalistę" mamy w Lublinie. Wiem, że on jeździ do swoich małych
          pacjentów do miejscowości odległych o 200km (oczywiście wzrastają wtedy koszty
          wizyty). My na szczęście mamy do niego tylko 25km i to my jeździmy do niego.
          Może popytaj mam z pobliskiego większego miasta o takiego lekarza. Ja na tego
          lekarza miałam namiary już wcześniej od znajomej, ale jakoś po urodzeniu się
          Weroniki zapomniałam o nim i dopiero jak jechałam taksówką z PKS do szpitala do
          małej to w rozmowie polecił mi go taksówkarz. Jakby co to pisz do mnie na priva.
          • asiajulk Re: Jak to u Was było? 17.03.05, 16:41
            A może tu, na forum ktoś poleci mi dobrego pediatrę z okolic Płocka?
            • neta-b Re: Jak to u Was było? 13.05.05, 14:36
              Co prawda moje dziecko nie ma chorego serduszka, ale jakoś trafiłam na to
              forum. Może już znalazłaś, ale chciałabym Ci polecić wspaniałego pediatrę z
              Płocka - dr Dorota Dudziak. Leczy moich synków 4 lata i 2,5 tygodnia, a
              kilkanaście lat temu leczyła także mnie. Mam do niej 100% zaufanie i mogę
              polecić jako fachowca. tel. 0602-576-020
              • asiajulk Re: Jak to u Was było? 13.05.05, 16:34
                Bardzo dziękuję, w razie potrzeby skorzystam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka