graszka25 10.10.05, 17:40 moja mała ma mokry kaszel i dostaje mucosolvan. ale dzis lekarz przepisała sinecod bo wieczorem, pozaśnieciu małą strasznie męczy kaszel. czy jest skuteczny? kiedy moge zauważyć poprawę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemmavera Re: sinecod - czy skuteczny? 10.10.05, 18:56 Teoretycznie poprawa powinna być od razu, tzn. po pierwszym podaniu syropu (nie wiem dokładnie, po jakim czasie - poczytaj w ulotce, jaki jest czas wchłaniania). Inna sprawa, że różne dzieci różnie reagują - u nas np. Sinecod się nie sprawdził, o wiele lepiej działa Acodin. Ale nasza lekarka twierdzi, że Sinecod działa silniej - więc pewnie pomoże Twojej córce. Życzę zdrowia gemma Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: sinecod - czy skuteczny? 10.10.05, 21:04 u nas działa. Po mniej wiecej 15 min od podania a ile dajesz dziecku kropelek (ile wazy?) Odpowiedz Link Zgłoś
graszka25 Re: sinecod - czy skuteczny? 11.10.05, 17:27 ja 15 kropli zgodnie z zaleceniem lekarza. to zależy chyba od wieku a nie wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: sinecod - czy skuteczny? 11.10.05, 21:42 Głownie od wagi wiek też ma znaczenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 bardzo skuteczny 12.10.05, 16:45 mała dostaje 15 kropli na noc i jest spokój przez całą noc. Ani razu nie zakaszle. A wcześniej to tak kasłała że az miała odruchy wymiotne. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś