mamausi 01.11.05, 22:42 czy jesli podałąm dziecku czopek w dawce przewidzianej na wiek i wge dziecka,a mimo to goraczka nie spada,to co mam robić?czy moge podać jej jeszcze syrop na zbicie gorączki?może drugi czopek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysiatko1 Re: gorączka :( 01.11.05, 22:44 nie możesz podaćszybciej niżjest to przewidziane na ulotce bo przedawkujesz... syrop może miećten sam składnik przeciwgorączkowy co czopek albo mogąwchodzićw interakcje więc teżnie możesz... spróbuj chłodną kąpiel... w jakim wieku jest dziecko i jak wysoka jest gorączka?? Odpowiedz Link Zgłoś
sewerynki Re: gorączka :( 01.11.05, 22:49 moje dziecko tez wlasnie goraczkuje wiec siedze na forum i umieram ze strachu - ale u nas to pewnie inna historia. wczesniej przy zwyklych chorobach bylo tak: Ibufen na zmiane z czopkiem Paracetamol co min. 4h (tak bylo przy ostrej anginie, dlugo nie spadala i tylko na chwile) potem przedluzalam ile sie dalo tzn. ponad 39.5 z reguly juz dawalam na pewno. aha i u mnie nie udawalo sie z zadnymi naturalnymi sposobami (okaldy kapiele itp) zdrowia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
mamausi Re: gorączka :( 01.11.05, 22:54 córeczka ma 3 latka,rano pojawiłą sie gorączka i mała wymiotowała,dałam jej czopek i wszystko było dobrze,a teraz na wieczór znowu temperatura chyba ciezka noc mnie czeka. własnie przeglądam starsze posty na ten temat i wyczytałam że przy goraczce czesto robicie badanie moczu,w jakim celu? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: gorączka :( 01.11.05, 23:01 wykrycia bakterii lub leukocytów które mogą wskazywać na zakażenie... daj dziecku dużo pić... Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: gorączka :( 01.11.05, 23:23 mokra pieluche przylóz w pachwinach i na glowie a gdy sie nagrzeje ponownie ja musisz schlodzic - to sposob jakiego uzywa sie w szpitalach goraczka musi spasc po czyms takim a jutro konbiecznie do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś