zoee5 18.11.05, 08:32 Dentysta zaproponował, żeby naszemu 3,5 letniemu dziecku zaplombować zemby w narkozie. Co o tym myslicie? Ja osobiście boje sie narkozy, nie wiem tylko czy słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: zęby 18.11.05, 08:50 niektórzy tak robią, ja też bałabym się.W tej chwili robimy w znieczuleniu miejscowym, od zawsze.Są też takie maseczki rozweselające(dziecko czuje się jak po lieliszku szampana), działają głównie na lęk, później smatowanie dziąsła żelem i zatrzyk znieczulający.Nie było żadnego problemu(za to płakałnp.że za głośne wiertło, za mocne światło itd.), ale to dowiadywałam się po zejściu z fotela. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zoee5 Re: zęby 18.11.05, 09:25 Przepraszam, a może ktoś wie gdzie w Warszawie można zrobić z takim znieczuleniem? Ile Twoje dziecko ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: zęby 18.11.05, 09:31 moje już II klasa.Ja robiłam tylko klasyczne znieczulenie.I nie kierowałabym się renomą.Bo kilka razy byłam z dzieckiem W klinice stomatol.I kobieta robiła bez znieczulenia, a dziecko się darło.Więcej nie poszłam.Chodzę blisko siebie i właściwie to b.liczy się podejście stomatologa.To zależy gdzie mieszkasz, W-wa jest duża. Odpowiedz Link Zgłoś