Dodaj do ulubionych

Dzieci leczone w Poznaniu

19.02.06, 15:28
Bardzo proszę o kontakt rodziców, których dzieci były leczone w Poznaniu. Za kilka dni jadę tam z synkiem i chchiałabym się dowiedzieć jak najwięcej o oddziale kardiologicznym i lekarzach tam pracujących.
Obserwuj wątek
    • mama-aga Re: Dzieci leczone w Poznaniu 19.02.06, 16:00
      witaj, moj Synek mial operacje w Poznaniu, niestety w naszym przypadku zle sie
      skonczylo, jego serduszko nie chcialo zaczac znowu pracowac;-(((
      jednak co do lekarzy a szczegolnie pielegniarek nie mam zadnych
      zastrzezen...pomimo ze na oddziale jest niewiele miejsca, szczegolnie na
      intensywnej. lekarze sa rzeczowi i chetnie odpowiadaja na pytania, niekiedy
      moga sie wydac oschli ale jestem przekonana ze robia wszystko co w ich mocy,
      pielegniarki to fantastyczne panie, kazdym dzieciatkiem zajmuja sie jak
      wlasnym, moglam nawet o polnocy odwiedzic Kubusia na intensywnej.
      a na co choruje Twoje malenstwo?
      pozdrawiam i zycze wiary i duuzo sily.
      mieszkam w Poznaniu, jakbyscie czegos potrzebowali to zadzwoncie 693 118 613
    • ewelia5 KARDIOLOGIA w Poznaniu 19.02.06, 17:35
      W Poznaniu odddział KARDIOLOGII (IV) na II piętrze. Ordynatorem była dr
      Godynicka jak my tam jeżdziliśmy. Sale nieduże, po 3 dzieci średnio w sali,
      czasami są pojedyncze. Cisza, spokój. Reżim smile. Trzeba mieć zawsze fartuch
      ochronny i ocharaniacze (na kardiochirurgii można było chodzic w klapkach).

Odwiedziny od 8-22.

Obchód codziennie ok 9.30. w środy przychodzi na duzy obchód prof. Wojtalik (na
      kardiochirurgię codziennie).

Czysto.

Jedyny minus dla starszych dzieci to ze nie ma świetlicy i nie mozna z
      dzieckiem wychodzić na korytarz trzeba siedziew sali (względy
      epidemiologiczne).
      Jeżeli karmisz piersia na miejscu powiedzą ci pielęgniarki gdzie butelki pobrać
      gdzie oddać jak opisać. Jeżeli dziecko je mleczko z butelki: są określone
      godziny w innych nie karmią dzieci. Jeżeli małe jest międzyczasie głodne dają
      CZASEM popić herbatki. Jeżeli będziesz przy maluszku czały czas nie bedzie
      problemu.

Lekarze życzliwi chociaż żeby uzyskac infrmacje o stanie dziecka musiałam
      CZASEM się nabiegać. Zwykle mówią wszystko sami.

Długo się oczekuje na badania ekg, echo trzeba uzbroić się w cierpliwość.

W nocy nie ma mozliwości przebywania z dzieckiem, można jednak poprosić o zgodę
      ordynatora i na krzesełku być z dzieckiem w nocy. Nie przysługuje ci hostel
      przyszpitalny jednak można się tam zapytać czasami mają miejsca.

Jeżeli masz pytania pisz proszę.
      Pozdrawiam. Życzę powodzenia. E,
    • edytek1909 Re: Dzieci leczone w Poznaniu 19.02.06, 19:42
      Od 8 lat jezdze z moja corka na Szpitalna w Poznaniu.Warunki jak wszedzie w
      Polskich szpitalach jednakze lekarze sa z powolania i udzielaja wszelkich
      info.Nie ma problemu z dotarciem do nich.Przeczytaj sobie nasza historie moze
      Cie to uspokoi??
      www.sercedziecka.org.pl/06-1-21-nika.htmPozdrawiam
      Edyta
    • jadwiga1971 Re: Dzieci leczone w Poznaniu 19.02.06, 22:03
      Ważne jest ile lat ma twoje dziecko i na którym oddziale będziecie. Jeżeli na
      VI dla dzieci powyżej trzeciego roku życia to oddziałowa jest super
      pielęgniarki też. Nigdy nie odmówiono mi miejsca w hostelu, a w ubiegłym roku
      byłam tam parę razy. Jeśli chodzi o lekarzy to udzielaję zawsze odpowiedzi i
      nigdy nie denerwuje ich nasza - czyli rodziców niewiedza. Życzę powodzenia.
    • i.w.a Re: Dzieci leczone w Poznaniu 20.02.06, 21:58
      na kardiologii na IV oddz. lezałysmy tydz.czekając na operacje moje wrazenie
      różnie lekarze w porządku strasznie zabiegani ale odpowiadają rzeczowo na twoje
      pytania pielęgniarki różnie lepiej byc z dzieckiem cały czas tzn w nocy do 5
      rano przed przyjsciem oddziałowej trzeba wyjśc można wejsć po 8 chyba ze
      dziecko ma zabieg to wpuszcza wczesniej.pytają o jadłospis co maluszek je czy a
      diete itp i dziecko dostaje wszystko tak jak powiedziałas butelki lepiej mieć
      swoje i sztucce dla dziecka ale jakby coś to otrzymasz od nich.dziecko ubrane
      jest w ich rzeczy (na II piętrze na IV w swoje)weż kosmetyki dla malucvha no i
      zabawki .powodzenia.Iwona mama Wiki TGA
    • magra1 Re: Dzieci leczone w Poznaniu 22.02.06, 17:22
      Bardzo dziękuję Wam wszystkim za zainteresownie i informacje. Chciałabym dowiedzieć się jeszcze kilku szczegółów, jeśli to więc mozliwe proszę o kontakt na gg. Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazaną życzliwość.
    • magra1 Re: Dzieci leczone w Poznaniu 22.02.06, 17:24
      z wrażenia zapomniałam podać swój nr. Jeśli ktoś chciałby się ze mną podzielić bliższymi informacjamibardzo proszę o kontakt gg 1605560
    • ewelia5 Re: Dzieci leczone w Poznaniu 27.02.06, 16:15
      Dziś magra1 miała jechać z synkiem do szpitala trzymajmy mocno kciuki.
      • magasia Re: Dzieci leczone w Poznaniu 07.03.06, 09:26
        Czy wiadomo co u magra1 i jej syneczka?
    • ewelia5 Myslę że magra1 odpowie niedługo 07.03.06, 10:17

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka