magra1 19.02.06, 15:28 Bardzo proszę o kontakt rodziców, których dzieci były leczone w Poznaniu. Za kilka dni jadę tam z synkiem i chchiałabym się dowiedzieć jak najwięcej o oddziale kardiologicznym i lekarzach tam pracujących. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-aga Re: Dzieci leczone w Poznaniu 19.02.06, 16:00 witaj, moj Synek mial operacje w Poznaniu, niestety w naszym przypadku zle sie skonczylo, jego serduszko nie chcialo zaczac znowu pracowac;-((( jednak co do lekarzy a szczegolnie pielegniarek nie mam zadnych zastrzezen...pomimo ze na oddziale jest niewiele miejsca, szczegolnie na intensywnej. lekarze sa rzeczowi i chetnie odpowiadaja na pytania, niekiedy moga sie wydac oschli ale jestem przekonana ze robia wszystko co w ich mocy, pielegniarki to fantastyczne panie, kazdym dzieciatkiem zajmuja sie jak wlasnym, moglam nawet o polnocy odwiedzic Kubusia na intensywnej. a na co choruje Twoje malenstwo? pozdrawiam i zycze wiary i duuzo sily. mieszkam w Poznaniu, jakbyscie czegos potrzebowali to zadzwoncie 693 118 613 Odpowiedz Link Zgłoś
ewelia5 KARDIOLOGIA w Poznaniu 19.02.06, 17:35 W Poznaniu odddział KARDIOLOGII (IV) na II piętrze. Ordynatorem była dr Godynicka jak my tam jeżdziliśmy. Sale nieduże, po 3 dzieci średnio w sali, czasami są pojedyncze. Cisza, spokój. Reżim . Trzeba mieć zawsze fartuch ochronny i ocharaniacze (na kardiochirurgii można było chodzic w klapkach). Odwiedziny od 8-22. Obchód codziennie ok 9.30. w środy przychodzi na duzy obchód prof. Wojtalik (na kardiochirurgię codziennie). Czysto. Jedyny minus dla starszych dzieci to ze nie ma świetlicy i nie mozna z dzieckiem wychodzić na korytarz trzeba siedziew sali (względy epidemiologiczne). Jeżeli karmisz piersia na miejscu powiedzą ci pielęgniarki gdzie butelki pobrać gdzie oddać jak opisać. Jeżeli dziecko je mleczko z butelki: są określone godziny w innych nie karmią dzieci. Jeżeli małe jest międzyczasie głodne dają CZASEM popić herbatki. Jeżeli będziesz przy maluszku czały czas nie bedzie problemu. Lekarze życzliwi chociaż żeby uzyskac infrmacje o stanie dziecka musiałam CZASEM się nabiegać. Zwykle mówią wszystko sami. Długo się oczekuje na badania ekg, echo trzeba uzbroić się w cierpliwość. W nocy nie ma mozliwości przebywania z dzieckiem, można jednak poprosić o zgodę ordynatora i na krzesełku być z dzieckiem w nocy. Nie przysługuje ci hostel przyszpitalny jednak można się tam zapytać czasami mają miejsca. Jeżeli masz pytania pisz proszę. Pozdrawiam. Życzę powodzenia. E, Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1909 Re: Dzieci leczone w Poznaniu 19.02.06, 19:42 Od 8 lat jezdze z moja corka na Szpitalna w Poznaniu.Warunki jak wszedzie w Polskich szpitalach jednakze lekarze sa z powolania i udzielaja wszelkich info.Nie ma problemu z dotarciem do nich.Przeczytaj sobie nasza historie moze Cie to uspokoi?? www.sercedziecka.org.pl/06-1-21-nika.htmPozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga1971 Re: Dzieci leczone w Poznaniu 19.02.06, 22:03 Ważne jest ile lat ma twoje dziecko i na którym oddziale będziecie. Jeżeli na VI dla dzieci powyżej trzeciego roku życia to oddziałowa jest super pielęgniarki też. Nigdy nie odmówiono mi miejsca w hostelu, a w ubiegłym roku byłam tam parę razy. Jeśli chodzi o lekarzy to udzielaję zawsze odpowiedzi i nigdy nie denerwuje ich nasza - czyli rodziców niewiedza. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
i.w.a Re: Dzieci leczone w Poznaniu 20.02.06, 21:58 na kardiologii na IV oddz. lezałysmy tydz.czekając na operacje moje wrazenie różnie lekarze w porządku strasznie zabiegani ale odpowiadają rzeczowo na twoje pytania pielęgniarki różnie lepiej byc z dzieckiem cały czas tzn w nocy do 5 rano przed przyjsciem oddziałowej trzeba wyjśc można wejsć po 8 chyba ze dziecko ma zabieg to wpuszcza wczesniej.pytają o jadłospis co maluszek je czy a diete itp i dziecko dostaje wszystko tak jak powiedziałas butelki lepiej mieć swoje i sztucce dla dziecka ale jakby coś to otrzymasz od nich.dziecko ubrane jest w ich rzeczy (na II piętrze na IV w swoje)weż kosmetyki dla malucvha no i zabawki .powodzenia.Iwona mama Wiki TGA Odpowiedz Link Zgłoś
magra1 Re: Dzieci leczone w Poznaniu 22.02.06, 17:22 Bardzo dziękuję Wam wszystkim za zainteresownie i informacje. Chciałabym dowiedzieć się jeszcze kilku szczegółów, jeśli to więc mozliwe proszę o kontakt na gg. Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazaną życzliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
magra1 Re: Dzieci leczone w Poznaniu 22.02.06, 17:24 z wrażenia zapomniałam podać swój nr. Jeśli ktoś chciałby się ze mną podzielić bliższymi informacjamibardzo proszę o kontakt gg 1605560 Odpowiedz Link Zgłoś
ewelia5 Re: Dzieci leczone w Poznaniu 27.02.06, 16:15 Dziś magra1 miała jechać z synkiem do szpitala trzymajmy mocno kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
magasia Re: Dzieci leczone w Poznaniu 07.03.06, 09:26 Czy wiadomo co u magra1 i jej syneczka? Odpowiedz Link Zgłoś