marlenamartynka 13.04.06, 16:43 Mam pytanie w jaki sposób np dzień wcześniej mozna było zaobserwować jakieś objawy świadczące o zaczynającym się zapaleniu krtani Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mondika Re: objawy zapalenia krtani 13.04.06, 19:06 Moja Ola wieczorem dostała strasznej chrypy - ledwo mówiła - i to był w sumie jedyny objaw. Dopiero następnego dnia dostała jeszcze kaszlu, była trochę rozbita i miała niewielki stan podgorączkowy. Na szczęście było to łagodne wirusowe zapalenie krtani i b.szybko jej przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
nicniewiem19 Re: objawy zapalenia krtani 13.04.06, 21:44 Moja Weronika miała gruby tubalny głos i chrypkę.Na drugi dzień dostała gorączki i zanikł jej głos mówiła szeptem. Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: objawy zapalenia krtani 13.04.06, 21:56 Moj brat budzi sie w nocy z dusznosciami i swiszczacym oddechem. Nie moze nabrac powietrza, niekiedy nie moze oddychac!!!!!Gdy juz pogotowie lub w szpitalu podaja leki i tlen to pozniej ma chrypke, i szczekajacy kaszel. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: objawy zapalenia krtani 13.04.06, 21:59 u nas także zapalenie krtani przebiegało tragicznie. Duszności, trudności ze złapaniem powietrza, szczekający kaszel. Ratowaliśmy się szybkim wyjściem na chłodne powietrze, a potem jechaliśmy na pogotowie Odpowiedz Link Zgłoś
benitaa2 Re: objawy zapalenia krtani 14.04.06, 07:04 U nas żadnych objawów wcześniej nie ma. Synek zasypia spokojnie,a budzi sie około 3-4 w nocy z suchym dudniącym kaszlem i ciężkim oddechem. Na takie sytuacje mamy przepisane leki z nebulizatora-niestety sterydy,ale tylko to mu pomaga. obrzęk krtani ma przez kilka dni i przez ten czas żadnej chrypki,jak mówi to też ma normalny głos,ale jak kaszle to odgłos jest jakby siedział w studni i zaraz występuje duszność. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: objawy zapalenia krtani 14.04.06, 07:56 Rano obudzila sie z chrypka. Wieczorem dostala goraczki, a noca szczekajacego kaszlu, swistala wciagajac powietrze i miala trudnosci z normalnym oddychaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
roksi23 Re: objawy zapalenia krtani 14.04.06, 08:30 U mojego synka zero objawów tylko okropny ropny katar Odpowiedz Link Zgłoś