23.05.06, 08:08
Witaj

Jak badanie Wiki ? Czekamy na wiadomości !!

Pozdrawiamy

Monika i Kubuś TGA

www.jakubs.bobasy.pl

Obserwuj wątek
    • i.w.a Re: do IWA 23.05.06, 13:32
      hej dzieki za pamięc no więc Pani Doktor stwierdziła że nie jest taki zle
      gradient był 56 ale Wiki krzyczała więc był zawyrzony,całe szczęscie nie ma
      niedomykalnosci zastawki militarnej(cokolwiek to znaczy)i nie ma tez
      powiekszonej wątroby tamto musiało być wynikiem brania antybiotyku.czeka nas
      napewno cewnikowanie ale nie wiadomo kiedy 14,06 mamy stawic się na badania
      kontrolne na Szpitalnej może oni coś postanowia.radziła nam też czekac z tym
      operacyjnym poszerzeniem ponieważ jest duzo zrostów wokół serca i trudno będzie
      tam si e dostac.ale powinnismy skontaktować sie z pumatologiem(nie wiem czy to
      dobra nazwa)ponieważ Wiki pokaszluje(jak mały gruzlik) nie czesto 3-4 razy na
      dzień ale ten kaszel jest paskudny i z hematologiem(za dużo siniaków na
      nóżkach).więc troche pobiegamy jeszcze po lekarzach,ale szczerze p[owiem ze
      mnie uspokoiła trochę i Wiki się tez poprawiło od paru dni zaczeła jeść obiadki
      to przestała byc taka przeraxliwie blada.zobaczymy co powiedza w
      czerwcu.pozdrawiam Iwona i Wiki
      • msamel Re: do IWA 23.05.06, 14:35
        Witaj
        No super, cały czas oczekiwałam wieści od Was bardzo się cieszymy , że wszystko
        OK !!
        Wiesz trochę dałaśmi do myślenia bo mój Kubuś też ma straszne sińce na
        nogach , ale przyczyna pewnie tkwi w rowerku i uganianiu się za psem więc
        nie wiem czy powinnam się martwić tym hematologiem aczkolwiek spytam się
        naszego pediatry a do pumonologa to gdzie pojedziecie ? do Pozania czy tam u
        Was ?
        My następne badania na szpitalnej mamy dopiero w kwietniu 2007 r. choć sa
        jakieś niedomykalności typu PI/II st. i wystąpiła poszerzona opuszka Ao, co
        prawda za ok 2 mc wybierzemy się na prywatne badania echo bo nie wytrzymam z tą
        niepewnością co to jest .
        Kuba w grudniu miał robione badania krwi i wszystko było ok !
        Cieszymy się że jesteś spokojniejsza o Wiki

Pozdrawiamy

Monika I Kubuś - www.jakubs.bobasy.pl (zdjęcia naszego Kubusia )
        • i.w.a Re: do IWA 23.05.06, 22:36
          hej w sumie to pani dr.zwróciła mi uwagę na te siniaki bo ja tez uważałam że to
          efekt upadku lub zabawy na placu (drabinki slizgawki itp.)ale sprawdze to
          wrazie czegoś.na temat pumonologa muszę się skontaktowac znaszym pediatrą w
          sumie on tez jest specjalista chorób płucnych.moze on nam kogoś poleci bo ja
          nikogo tu nie znam.czy wasz Kubuś też miał zwężenia pooperacyjne?pozdrawiam
          Iwona
          • msamel Re: do IWA 24.05.06, 09:21
            witaj

Kubuś miał zwężenie na poziomie 68 gradien (jak dobrze pamiętam ), co
            spowodowało nadciśnienie tetnicze po dwóch miesiącach od urodzenia i operacji
            TGA był operowany wycieli mu odcinek na którym było to zwężenie. Tak miałby
            balonikowanie ale niestety tam się wszystko nie "wygoiło " tak jak powinno .
            Ma cięcie z lewej strony pod pachą , bardzo ładnie doszedł do siebie po
            operacji .
            Profesor nam od razu mówił o tym że prawdopodobnie będzie trzeba wykonać
            korektę aorty bo jest zagięta .

Pozdrawiam
            Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka