msamel 23.05.06, 08:08 Witaj Jak badanie Wiki ? Czekamy na wiadomości !! Pozdrawiamy Monika i Kubuś TGA www.jakubs.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i.w.a Re: do IWA 23.05.06, 13:32 hej dzieki za pamięc no więc Pani Doktor stwierdziła że nie jest taki zle gradient był 56 ale Wiki krzyczała więc był zawyrzony,całe szczęscie nie ma niedomykalnosci zastawki militarnej(cokolwiek to znaczy)i nie ma tez powiekszonej wątroby tamto musiało być wynikiem brania antybiotyku.czeka nas napewno cewnikowanie ale nie wiadomo kiedy 14,06 mamy stawic się na badania kontrolne na Szpitalnej może oni coś postanowia.radziła nam też czekac z tym operacyjnym poszerzeniem ponieważ jest duzo zrostów wokół serca i trudno będzie tam si e dostac.ale powinnismy skontaktować sie z pumatologiem(nie wiem czy to dobra nazwa)ponieważ Wiki pokaszluje(jak mały gruzlik) nie czesto 3-4 razy na dzień ale ten kaszel jest paskudny i z hematologiem(za dużo siniaków na nóżkach).więc troche pobiegamy jeszcze po lekarzach,ale szczerze p[owiem ze mnie uspokoiła trochę i Wiki się tez poprawiło od paru dni zaczeła jeść obiadki to przestała byc taka przeraxliwie blada.zobaczymy co powiedza w czerwcu.pozdrawiam Iwona i Wiki Odpowiedz Link Zgłoś
msamel Re: do IWA 23.05.06, 14:35 Witaj No super, cały czas oczekiwałam wieści od Was bardzo się cieszymy , że wszystko OK !! Wiesz trochę dałaśmi do myślenia bo mój Kubuś też ma straszne sińce na nogach , ale przyczyna pewnie tkwi w rowerku i uganianiu się za psem więc nie wiem czy powinnam się martwić tym hematologiem aczkolwiek spytam się naszego pediatry a do pumonologa to gdzie pojedziecie ? do Pozania czy tam u Was ? My następne badania na szpitalnej mamy dopiero w kwietniu 2007 r. choć sa jakieś niedomykalności typu PI/II st. i wystąpiła poszerzona opuszka Ao, co prawda za ok 2 mc wybierzemy się na prywatne badania echo bo nie wytrzymam z tą niepewnością co to jest . Kuba w grudniu miał robione badania krwi i wszystko było ok ! Cieszymy się że jesteś spokojniejsza o Wiki Pozdrawiamy Monika I Kubuś - www.jakubs.bobasy.pl (zdjęcia naszego Kubusia ) Odpowiedz Link Zgłoś
i.w.a Re: do IWA 23.05.06, 22:36 hej w sumie to pani dr.zwróciła mi uwagę na te siniaki bo ja tez uważałam że to efekt upadku lub zabawy na placu (drabinki slizgawki itp.)ale sprawdze to wrazie czegoś.na temat pumonologa muszę się skontaktowac znaszym pediatrą w sumie on tez jest specjalista chorób płucnych.moze on nam kogoś poleci bo ja nikogo tu nie znam.czy wasz Kubuś też miał zwężenia pooperacyjne?pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
msamel Re: do IWA 24.05.06, 09:21 witaj Kubuś miał zwężenie na poziomie 68 gradien (jak dobrze pamiętam ), co spowodowało nadciśnienie tetnicze po dwóch miesiącach od urodzenia i operacji TGA był operowany wycieli mu odcinek na którym było to zwężenie. Tak miałby balonikowanie ale niestety tam się wszystko nie "wygoiło " tak jak powinno . Ma cięcie z lewej strony pod pachą , bardzo ładnie doszedł do siebie po operacji . Profesor nam od razu mówił o tym że prawdopodobnie będzie trzeba wykonać korektę aorty bo jest zagięta . Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś