Dodaj do ulubionych

Układanie do snu

31.08.06, 18:03
Mam pytanko. Czy jest jakas zasada przy kładzeniu dziecka do łóżeczka: czy powinno leżeć nogami do okna, czy może nogami do drzwi, lub czy nie ma to znaczenia.
Z tego co pamietam to tam gdzie głowa powinna być wyżej, tzn. że mozna pod materac cos podłożyć, lub pod nogi łóżeczka.

Proszę o odp.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • aasik25 Re: Układanie do snu 01.09.06, 05:42
      Nie wiem czy jest jakaś zasada zdrowotna. W pokoju moich dzieci córka (3,5
      roku) śpi wzdłuż okna a synka (14 miesięcy) kładłam z główką do drzwi ale sam
      sie przekręcał więc ma nóżki do drzwi smile Mój Tata zamówił radiestete jakis czas
      temu i podobno dzieci same się ustawiają i czują jak im lepiej i nie nalezy
      robić nic na siłę smile A jesli dziecko źle śpi to spóbować przestawić łóżeczko -
      może pomoże smile
      Asia
    • klubiale1 Re: Układanie do snu 03.09.06, 14:02
      Zasada o uniesieniu główki dziecka np podkładając pod nogi łóżeczk alub pod
      materaz książkę, dotyczy noworodków i niemowląt wpierszych miesiącach zycia.
      Tak pozycja jest lepsza przy ulewaniu, a dodatkowo szczęka dolna nieco cofnięta
      podczas porodu (aby dziecko przeszło przez miednicę) nastawia się na prawidłowe
      miejsce.
      Ale po 3-4 msc można już dziecko kłaść płasko, bez unieseinia łóżeczka.
      pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka