Dodaj do ulubionych

ból kolana

14.09.06, 09:55
od kilku miesięcy mojego pięciolatka boli czasami kolano. Bez urazu. Jestem
zapisana na przyszły tydzień do pediatry, ale może miałyscie podobny
przypadek?
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: ból kolana 14.09.06, 10:10
      a przez te kilka miesięcy co było ?
      • anatemka Re: ból kolana 14.09.06, 10:16
        przez te kilka mies. było to co teraz: ok. raz na miesiąc syn skarży sie na ból
        kolana, krtkotrwały. Po pierwszym razie pokzywałam go pediatrze, nie widziała
        powodu do niepokoju.
        • 5_monika Re: ból kolana 14.09.06, 10:33
          chodziła mi o badania np. RTG, a nie oglądanie kolana przez pediatrę i teorie
          np. o bólach wzrostowych smile
          pozdrawiam
          • anatemka Re: ból kolana 14.09.06, 10:37
            właśnie, zamierzam wymuc rtg. Zrsztą, na wzrostowe/sic!/ to mi nie wygląda. Nie
            jest częste, nie jest uciążliwe, zobaczymy .
    • 5_monika Re: ból kolana 14.09.06, 10:41
      www.twojedziecko.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=140&Itemid=44
    • mamam11 Re: ból kolana 14.09.06, 13:08
      Radze koniecznie wybrać się na konsultacje do ortopedy. U mojego syna to były
      pierwsze objawy choroby Perthesa.Pzdr.
      • kajkai Re: ból kolana 14.09.06, 15:12
        a u mojej zapalenie stawu biodrowego. Objawia się wlasnie bólem kolana...
    • anatemka Re: ból kolana 14.09.06, 16:28
      no, postraszyłyście mnie...
      w środę idę do lekarza i bez skierowania na rtg nie wyjdę.
      • 230501k Re: ból kolana 16.09.06, 23:16
        Mój 5-letni syn też skarży sie na bol kolana. Wszystkie wyniki sa dobre.
        Pezswietlenie, usg nic nie wykazało, morfologia, ob- dobre, reumatyczne sprawy-
        wykluczone i co dalej? To trwa od stycznia. Czy choroba Perthesa lub zapalenie
        stawów w takim przypadku jest możliwe ? Ból powtarza sie co noc- czy to bóle
        wzrostowe, tyle czasu? Na pewno pediatra odeśle cie do ortopedy. Napisz co
        dalej.
        • kajkai Re: ból kolana 18.09.06, 14:30
          zapalenie odpada. Rtg lub usg by wykazalo wodę w stawie.
    • chwilka9 Re: ból kolana 18.09.06, 22:26
      mam to samo z moim 3,5-latkiem. Zrobiła wszystkie badania, oglądało jego nóżki
      4 lekarzy w tym ortopeda i chirurg-specjalista sportowy. Właśnie ta ostatnia -
      z reszta znajoma powiedziała że nie robi sie zdjęcia dziecku w takich
      przypadkach bo nic nie wykażą oprócz złamania czy innych urazów. Kupiłam mu
      buty profilaktyczne i od razu poprawa. Po jakims czasie okazało się że w ciągu
      2 miesięcy urósł 2,5 cm czego nie widziałam jak ból kolan był intensywny a
      wcześniej 2 cm na rok rósł. Na jakis czas przeszło, w wakacje zdarzyło się ze 2
      razy i teraz też sporadycznie. A wcześniej codziennie nawet kilka razy w ciągu
      dnia w domu, na spacerze, w nocy... różnie. Mam nadzieje że zrobiłam juz
      wszystko co mozna i są to po prostu bóle wzrostowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka