Gość: Ewa
IP: *.*
10.05.01, 12:18
Mój synek jest alergikiem. ma 16 miesięcy. Właściwie od 3 miesiąca ma stale wysypkę na rączkach, nóżkach i buźce. Robiłam mu testy skórne, ale nie było żadnej reakcji. Pani alergolog powiedziała, że nie w każdej postaci alergii wychodzą te testy. Stosuję dietę eliminacyjną ja (karmię piersią) i mój synek. Nie jemy mleka krowiego i jego przetworów, wiem, że Michałek reaguje na seler (miał bardzo brzydkie plamy po tym). A poza tym staram się uważać na produkty uznawane za alergizujące i obserwuję synka. Na razie nie zaobserwowałam żadnego związku nasilenia wysypek ze spożywanymi przez nas pokarmami. Zalecono mi smarowanie synka maściami sterydowymi, czego nie robię, bo wydają mi się za silne. A poza tym j a odkryję na co jest uczulony, kiedy bęe go smarować. staram się go tylko natłuszczać maścię cholesterolową i kąpię w Balmeum Hermal lub Oilatum.Chciałabym wykorzystać jeszcze choc jeden sposób, żeby wykryć sprawcę tych wysypek. Wiem, że opinie na temat Biocomu są różne. Ale są też pozytywne, może gdyby odkryło się choć jeden alergen to byłoby dobrze.Czy ktoś wie, czy w Białymstoku jest gabinet z Biocomem?Czy dla takiego dziecka robi się tylko testy pokarmowe, czy tę kontaktowe i wziewne?Ewa mama Michała