Dodaj do ulubionych

kupki - koszmar

IP: *.* 21.08.01, 11:27
Moim wielkim zmartwieniem w ostatnim czasie są kupki mojego 6 miesięcznego synka - Bartusia. Mały karmiony piersią był okropnym "srujkiem" (ok.10 kupek na dobę), wszystko się unormowało gdy zmuszona byłam wprowadzić butlę (1-2 kupki). Od jakiegoś czasu jednak moje dziecko robi znowu ok.5 kupek (rożna konsystencja i cała gama kolorów)niestety również w nocy (koszmar!!!). Jestem bardzo zaniepokojona - czy już lecieć do lekarza?
Obserwuj wątek
    • Gość: giera Re: kupki - koszmar IP: *.* 21.08.01, 12:58
      Wiesz co jak mój syn był malutki pani doktor mi powiedziała, że dzieci karmione piersią mogąrobić 10 kupek dziennie albo nie robić ich przez tydzień , oba przypadki są normalne. Jednak jeśli dajesz dziecku inne pokarmy do jedzenia to można się zastanawiać nad tą sytuacją, Ja na twoim miejscu poszłabym do lekarza aby mnie uspokoił, że wszystko jest ok. Taki malutki organizm można bardzo łatwo odwodnić a wtedy nieszczęście gotowe. Pozdrawiam Ania
      • Gość: guest Re: kupki - koszmar IP: *.* 21.08.01, 13:24
        Lepiej idź do lekarza, bardzo łatwo o odwodnienie takiego malucha. Jeśłi nie to spróbuj smectę ( 2 * po 1/2 saszetki), ale dzieci tego nie lubią. Dobry jest też gastrolit, ale lekarz pewniejszy.pozdrawiam
    • Gość: guest Re: kupki - koszmar IP: *.* 21.08.01, 14:33
      Do Beaty-raczej pójdź do lekarza, szczególnie jeśli niepokoi Cię konsystencja, bo kolorki potrafią być różne w zależności od tego, co dziecko zje.Do wszystkich eMam a"propos smecty: takie samo działanie ma lek o nazwie Nifuroksazyd. Ma tę zaletę, że podaje się go mało-łyżeczkę, ma świetny żółty kolor, ładnie pachnie i co najważniejsze nienajgorzej smakuje. Wadą jest to, że niestety do dostania na receptę, ale nasza pani doktor przepisała nam i udzieliła instrukcji, kiedy podawać. Działa szybko, naprawdę polecam. Dla mojego syna, który niedobre rzeczy po prostu zawsze zwymiotuje to jedyny środek. Pozdrawiam.Kinga
    • Gość: plepla Re: kupki - koszmar IP: *.* 21.08.01, 17:01
      Ajakiego mleka modyfikowanego używasz? Częste (nieraz "eksplozyjne") kupy mogą być objawem nietolerancji laktozy, która to jest jednym z podstawowychskładników mieszanek.Najbardziej bezpieczny jest Nutramigen(parszywy w smaku)niestety tylko na receptę.
      • Gość: guest Re: kupki - koszmar IP: *.* 21.08.01, 18:11
        Do Patrycji Od ok. 2 miesięcy używam NANa - nie było żadnych sensacji, dopiero od jakiegoś czasu coś nam się rozregulowało. Kupki nie są "eksplozyjne", a ich konsystencja jest najróżniejsza. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka