Dodaj do ulubionych

Wymioty psa - pytanie.

15.07.08, 15:36
Mam pytanie dotyczace zwracania przez psiaka. Mam suczke ( w sierpniu skonczy roczek )i zdarza jej sie co jakis czas zwrocic - wymioty maja postac zoltej pianki . Pytalam o to weterynarza, ktory stwierdzil, ze to zupelnie normalne. Dodam , ze poza tym psina ma sie zupelnie dobrze, ma wilgotny , chlodny nosek, bawi sie, robi normalne kupy. Na spacerach jest na tyle pilnowana, ze raczej nie podejrzewam, aby cos zjadla. W domu zdarzy jej sie " ukrasc " cos typu pusty karton czy gazeta , ktora gryzie , nie sadze jednak, zeby jej to szkodzilo (???) . Czy powinam ja jednak zbadac profilaktycznie i jakie mialo by to byc badanie , czy to rzeczywiscie zupelnie normalne, ze psiaki czasami zwracaja. Dzis zwrocila az trzy razy i zaczelam sie juz troche niepokoic. Karmimy ja sucha karma Eukanuba jagniecina z ryzem. Dodatkowo dostaje czasami gotowane jajko ( zgodnie z sugestia weterynarza ), gotowany drob , marchewke, tran, psie ciasteczka jako nagrody .
Bardzo prosze o porade.
Obserwuj wątek
    • rezurekcja Re: Wymioty psa - pytanie. 15.07.08, 21:21
      to-wlasnie-ja napisała:

> zdarza jej sie co jakis czas zwrocic - wymioty maja postac
      zoltej
      > pianki . Pytalam o to weterynarza, ktory stwierdzil, ze to
      zupelnie normalne.

wymioty na zolto to jeden ze stale powracajacych tematow
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=52284984&v=2&s=0
      Mozesz zobie poszukac jeszcze innych watkow.

Moj pies tez haftuje na zolto co jakis czas.
      • to-wlasnie-ja Re: Wymioty psa - pytanie. 15.07.08, 21:44
        Dziekuje bardzo :) Uspokoilam sie, tym bardziej, ze moja suczka ma rzeczywiscie zwyczaj zjadania z podlogi, tzn. drapie w miske tak dlugo, az ja wywroci i dopiero wowczas zjada karme. Dla mnie to bardzo dziwne, ale teraz po przeczytaniu zalinkowanego watku lepiej to rozumiem.
        • avasawaszkiewicz Re: Wymioty psa - pytanie. 16.07.08, 10:25
          Owszem takie wymioty to nic niepokojącego ale powtarzające się od czasu do
          czasu. Jeśli jednak zaczynają pojawiać się regularnie - po jedzeniu, po spacerze
          itp trzeba się tym zainteresować i zależnie od objawów podejmuje się plan co do
          ustalenia przyczyny.
          Jak często Twój psiak wymiotuje? czy widać coś oprócz żółci? Kiedy psiak był
          odrobaczany ostatni raz?
          Pozdrawiam - Ava
          • to-wlasnie-ja Re: Wymioty psa - pytanie. 16.07.08, 15:17
            Wymioty powtarzaja sie co jakis czas , choc nie potrafie powiedziec co jaki, bo po prostu nie zwrocilam na to uwagi. Teraz sobie zapisze , zeby to skontrolowac. Wczoraj zaniepokoilam sie, bo zwrocila az trzy razy , tzn. jak zwraca to raz, odejdzie kilka krokow, potem znow zwraca i koniec a wczoraj bylo trzy razy po dwa ( przerwy okolo pol do godziny miedzy nimi ). W wymiotach nie bylo widac nic oprocz opisanej sliny , pianki, zoltego koloru. Odrobaczana byla kilka dni temu, dokladnie 09 lipca i nie widzialam w kupie zadnych robakow(wet kazal pobserwowac i gdyby byly , to powtorzyc odrobaczanie) Dostala Pratel.Wczoraj zwrocila na czczo i nie jadla caly dzien, dopiero wieczorem troche karmy . Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka