Dodaj do ulubionych

Co na odparzoną pupę?

IP: *.* 22.08.01, 08:53
Proszę o radę lub o opinie co jest najlepsze na odparzoną pupę rocznego dziecka. Mały ma biegunkę i stą ta bolesna przypadłość. Stosuję sudocrem, puder, ale nie wiem co jest lepsze. Może jest cos zupełnie innego.Kasia i Maciej
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 22.08.01, 09:01
      dzięki z całego serca za rady. Biegunka wynika z ząbkowania (trzonowe) oraz zmiany mleka na NAN Junior i tak się wszystko zbiegło. pozdrawiamKasia
    • Gość: guest Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 22.08.01, 09:03
      a próbowałaś bephantenem ?jest też fajny krem na odparzenia Penatenu, chociaż jeśli sudocrem nie pomaga to już nie wiem co pomoże...jeszcze jedno - wydaje mi się że najlepszą terapia dla malucha byłaby kuracja powietrzem - po prostu wietrzenia pupy - bez pieluchy na brzuszku i wtedy najszybciej by mu zeszło - oczywiście jeśli biegunka się skończy... a dlaczego on ją wogóle ma??
      • Gość: guest Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 22.08.01, 09:28
        Genialny jest tormentiol trzeba smarować dość grubą warstwę ale pomaga prawie natychmiast, moja córka miała biegunkę przy zapaleniu ucha i pupę odparzoną aż strach i tormentiol pomógł, przy lżejszych odparzeniach dobra jest też mąka ziemniaczana, pozdrawiam
        • Gość: guest Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 22.08.01, 21:18
          Tormentiol - potwierdzam Rewelacja na odparzoną pupę :D
    • Gość: guest Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 22.08.01, 09:27
      Ja stosowałam w takich przypadkach krochmal, smarowałam nim ty łeczek po każdym przewinięciu, nic tak nie pomagało mojemu Kubusiowi jak krochmal właśnie. Dodawałam też troszkę do kąpieli, a drugiego dnia kąpałam w kali i tak na zmianę. Powodzenia Anna
    • Gość: guest Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 22.08.01, 09:41
      A ja od zawsze nie rozstaje się z Alantanem w maści. To prawie to samo co Bepanthen tylko polskie i nieco tańsze. Moja siostra stosowała tormentiol i też uważa, że jest niedoceniany. Pozdrawiam. :)
    • Gość: foczka Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 22.08.01, 09:57
      My stosowaliśmy robioną maść, którą przepisała nam nasza lekarka. Rewelacyjna. Nie znam niestety składu tej maści. Wyglądem przypomina gęstą wazelinę tyle że w kolorze żółtym o dość "dziwnym" zapachu. Nawet gdy odparzenia zniknęły stosowaliśmy ją profilaktycznie na pupę po kąpaniu i nie było więcej problemów. Teraz w razie potrzeby stosujemy Sudocrem i działa.Pozdrawiam,AniaP.S. Gdybyście chcieli mogę zapytać o skład tej maści naszego pediatrę.
    • Gość: guest Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 01.10.01, 12:54
      Najlepszy efekt osiągnęliśmy po popularnym "tormentiolu".Serdecznie pozdrawiam. OlaKatarzyna_K napisała/ł:> Proszę o radę lub o opinie co jest najlepsze na odparzoną pupę rocznego dziecka. Mały ma biegunkę i stą ta bolesna przypadłość. Stosuję sudocrem, puder, ale nie wiem co jest lepsze. Może jest cos zupełnie innego.> Kasia i Maciej
    • Gość: guest Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 01.10.01, 19:04
      Potwierdzam niezawodność Tormentiolu, poza tym pudruję córci pupkę Linomagiem w pudrze - idealny!
  • Gość: guest Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 22.08.01, 09:56
    Ta dziwna ma?ć to prawdopodobnie wazelina z lanolinš. Wła?nie lanolina powoduje ten owczy zapach. Taki krem jest stosowany na oddziałach noworodkowych. Ja zawsze prosiłam pediatrę o wypisanie recepty i masc była robiona w aptece. Jest doskonała.Polecam także tormentiol. W cišgu jednej nocy potrafił wyleczyć mocne odparzenie pupy. Doskonale też się sprawdził na moje popękane pięty - wieczorem gruba warstwa i skarpetki a rano zagojona rana.PozdrawiamMarta
    • Gość: guest Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 22.08.01, 13:37
      Stosowalam tak jak Marta masc robiona w aptece przepisywana na recepte przez pediatre. Uwazam, ze byla najlepsza na wszelkie odparzenia.
      • Gość: guest Re: Co na odparzoną pupę? IP: *.* 22.08.01, 21:31
        Cześć. Ja od 10 miesięcy stosuję, po kąpieli, Sudokrem, dostępny w każdej aptece. Poza tym co druga kąpiel robie w Balneum Hermal (inf. we wrześniowym Dziecko). Może Maleństwo nosi złe pieluszki, a może dodatkowo przgrzewasz? Wszystko ma wpływ.Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka