IP: *.* 06.10.01, 09:24
Mam pytanie odnośnie objawów skazy.Czy towarzyszą zmianom skórnym luźne stolce,brak przyrostu wagi?Mojej Gabrysi(wkrótce skończy 8 miesięcy) już dwa razy schodziła sucha skóra najpierw za uszami,potem na brzuszku,ostatnio nawet na buzi-o czym może to świadczyć.Czy to skaza-pozdrowienia-wiola
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: skaza IP: *.* 08.10.01, 20:43
      skaza białkowa to "szorstka skóra"- najpierw czerwone krostki i niezdrowy "rumieniec".Koniecznie idź do lekarza!
      • Gość: guest Re: skaza IP: *.* 09.10.01, 12:35
        Dzięki za odzew!Myli mnie właśnie u Gabrysi brak jakichkolwiek niezdrowych rumieńców i brak krostek( poza rzadkimi ukoąszeniami komarów).Pytałam lekarzy dwóch o to czy mogą to być objawy skazy ,ale stwierdzili,że nie ...!Teraz we wrześniu gdy schodziła jej skórka to miała też biegunkę, jakąś wirusową trzydniówkę z gorączką,_z tym ,że wysypka wysypała się dopiero 5 dnia.Wszystko razem !Aha ten wredny wirus objął jej też uszy.PO kilku dniach dostała gorączki i wyszedł ząbek. Potem za trzy dni złapała znów wirusa od swojego braciszka Patryka, który chodzi do szkoły i znosi wirusy.Tak więc do dziś nie wiem,bo tego lekarze nie powiedzieli skąd ta sucha,szorstka skóra i jej schodzenie.Czy od wirusów ,od biegunki?Alergia?Karmię piersią ,podaję męso i czasem masło lub oliwę do zupki,dostaje też owoce za słoiczków Gerbera,soki.Jeden lekarz zasugerował, że może od oliwki -przestałam używać.Teraz na szczepieniu trzeci lekarz zastanowił się nad niedoborem wagi,kazał zbadać morfologię.Uff!Tak sobie myślę,czy to ma związek z chorobai czy nie ma .Pozdrawiam Cie serdecznie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka