IP: *.* 24.11.01, 21:26
Kochane Mamuśki !!!Moją 4- tygodniową córeczkę dopadły kolki. W aptece pani sprzedała nam Infacol. W ulotce napisano, że stosuje się go przed każdym karmieniem. Zastanawiam się, czy faktycznie tak bezkarnie można stosować tak często ten medykament u takiego maluszka. Jakie są wasze opinie na temat tego preparatu, jak często go stosowałyście, co o nim sądzą wasi pediatrzy?Całuję gorąco!!!Hanka - mamcia małej Zuzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: INFACOL IP: *.* 24.11.01, 22:26
      Czesc uzywalam Infacol przez jakis czas dopoki MAcius nie skonczyl 3 miesiecy, pozniej raczej wode koperkowa. Mojemu synkowi w zasadzie nie przynosil Infacol specjalnej ulgi tyle ze mu sie ladnie i bardzo glosno odbijalo. Kolki mojego synka sa spowodowane raczej uczuleniem wiec musialam wyeliminowac ze swojej diety pare rzeczy (mleko, czekolada na pewno). Z tego co pamietam na ulotce bylo napisane ze Infacol nie wchlania sie wiec chyba jest bezpieczny.PozdrawiamD m.M
    • Gość: guest Re: INFACOL IP: *.* 12.12.01, 23:46
      Dokładnie tak, INFACOL nie wchłania się do organizmu tylko jest w całości wydalany dlatego można, a nawet trzeba, jeśli chce się mieć efekty, podawać go regularnie przed każdym posiłkiem. Ale sprubuj moze wodę koperkową - podawana regularnie co 4 godziny działa zbawiennie, tak przynajmniej jest u mojego małego. Co prawda jest napisane, że wodę można podawać dopiero kiedy dziecko skończy miesiąc, ale pytaliśmy o to lekarza (dość mądrego) i powiedział, że można zacząć wcześniej. My zaczęliśmy podawać kiedy Franek miał 2 tyg.PozdrawiamK m. F.
      • Gość: guest Re: INFACOL IP: *.* 14.12.01, 16:21
        Czescsmile)) Ja tez polecam wode koperkowa. Mojemu synkowi podawalam to i to, ale stanowczo woda koperkowa przynosila lepsze efekty. Warunek jest tylko jeden, trzeba regularnie stosowac. Aga
      • Gość: guest Re: INFACOL IP: *.* 15.12.01, 08:50
        Dziewczyny, jak podajecie wodę koperkową dzidziusiowi? Ja mojemu próbowałam strzykawką, ale bardzo tego nie lubi, w dodatku przy połykaniu wody połyka też takie ilości powietrza, że mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej. A jeśli chcę żeby dziciak połknął cokolwiek co nie pochodzi z cyca, to podanie musi nastąpić przed jedzonkiem głównym, bo potem, po cycu, to już nie ma siły. A w jedzeniu cyca jesteśmy niestety bardzo nieregularni - na pewno nie co 4 godziny, tylko jak pan i władca sobie zażyczy ;o)
        • Gość: guest woda koperkowa IP: *.* 15.12.01, 10:48
          Ja podawałam malutką łyzeczką.na początku mała wypluwała ale po kilku dniach uśmiechała się na widok łyżeczki.Jednak kolki się skończyły odkąd podaje jej herbatkę koperkową. Dodam że bardzo ją lubi i nie ma problemów z przestawianiem się na pierś.PozdrawiamMonika
          • Gość: guest Re: woda koperkowa IP: *.* 15.12.01, 10:49
            A jeszcze dodam że rewelacyjne są czopki Viburcol, pomagają w ciągu 5 minut i można je dawać maluszkom. Są to czopki homoepatyczne.Monika
        • Gość: guest Re: INFACOL IP: *.* 15.12.01, 18:24
          co to jest woda koperkowa? herbatka z koperku czy cos innego?
          • Gość: guest Re: INFACOL IP: *.* 17.12.01, 09:18
            My uzywaliśmy wody koperkowej Gripe Water do kupienia w aptece (ok. 12 zł)- podawanej łyżeczką. Działa szybko i skutecznie i nie musi być stosowana regularnie tylko w razie potrzeby.
    • Gość: guest Re: INFACOL IP: *.* 17.12.01, 13:58
      Nasz synek tez mial kolki, okropne :(Nam wszelkie wody koperkowe nie pomagaly, ale byl jeden srodek... olejek kminkowymasowalismy dziecku brzuszek tym olejkiem (w koleczko zgodnie z ruchem wskazowek zegara), pozniej na to gazik nasaczony spirytuse i cieplutko owijalisy malego - po pieciu minutach spal jak susel :)A swoja droga, przez brzuszek "wypil" pol litra spirytusu w 3 miesiace ;)eDorka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka