Dodaj do ulubionych

tydzień gorączki

IP: *.* 04.12.01, 16:57
Moje dziecko (5 msc) od tygodnia gorączkuje, w okolicach 39, zbijam paracetamolem ale tak to trwa. Było podejrzenie trzydniówki (ale go nie wysypało) i zapalenia ucha (ale podobno nie daje takiej wysokiej temperatury i po podaniu antybiotyku sie uspakaja). Dostaje Ospamox i homeopatyczne oprócz czopków p/w gorączkowych. Własnie wrociliśmy ze szpitala, gdzie zrobiono badania krwi i moczu, które nie wykazały żadnych stanów zapalnych ani niczego niepokojącego. Piotruś oprócz tego jest wesoły, nieźle je i tylko podczas tej gorączki marudny i płaczliwy.Błagam! jeśli spotkałyście się z czymś takim, pomóżcie , bo sama juz nie wiem co robić. Nie muszę dodawać, że laryngolog podważa to co mówi pediatra i odwrotnie, a gdzie dwóch pediatrów tam trzy zdania na ten temat. POMOCY!!!!!Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: tydzień gorączki IP: *.* 04.12.01, 17:57
      Moj 8 msc Piotrus mial tez wysoko goroczke do 39,6 myslalam ze to zabki-ale nie potem wezwalam lekarza ktory mowil ze to 3 dniowka ale tez nie bylo wysypki goroczka nagle spadla i wydawaloby sie ze wszystko jest ok ale niestety dzis dostal infekcje gardlowo-nosowo i sie leczymy zreszto wspolnie bo jaa tez sie od niego zarazilam-podczas goroczki nic mu nie bylo oprocz wysokiej temperatury i marudzenia
    • Gość: guest Re: tydzień gorączki IP: *.* 07.12.01, 12:09
      Mój Szymek w nocy dostał 38,5 i myślałam, że to właśnie 3-dniówka. I nie miał żadnych objawów - ani katar, ani kaszel ani nic. Tylko temperatura, którą przez dwa dni zbijałam , a ona wracała. Więc zadzwoniłam do pediatry i zapytałam, co mam robić. A ona - że mam go jej pokazać. Okazała się że Szymek ma zapalenie gardła (skąd?????) i dostał antybiotyk i jakiś tam syrop. Jesteśmy w trakcie leczenia i mam nadzieję, że dzięki tak szybkiej reakcji będzie ona maksymalnie krótko trwała. Trzymaj się cieplutko i może poradź się innego pediatry.
    • Gość: guest Re: tydzień gorączki IP: *.* 07.12.01, 14:15
      Tez się dopisuję, bo mój mały tak samo miał wysoka goraczke bez żadnych objawów z podejrzeniem trzydniówki, ale po czterech dniach go nie wysypało i na kontoli lekarka stwierdziła, ze zrobiło się zapalenie gardła, podawałam paracetamol na obnizenie goraczki ( 39 stopni), potem troche mocniejszy Ibufen i po tygodniu sie skończyło, na szczęscie obyło się bez antybiotyków. Dowiedziałam się że u małych dzieci (Ksawcio ma 20 m-cy) nawet przeziebienie może przebiegaćz wysoka gorączką, a np. grypa bez. A i mały tez przez ten cały czas był wesoły, bawił sie i nie było mowy o lezeniu w łóżeczku.ATA
      • Gość: guest Re: tydzień gorączki IP: *.* 07.12.01, 23:15
        Okazało się, ze było to zapalenie ucha i to dopiero po dwóch wizytach u laryngologów, badaniach moczu i krwi, USG jamy brzusznej i wszystkie wyniki były w normie. Po zmianie antybiotyku, dopiero wczoraj gorączka spadła do 37 i tak jest. Jedynym objawem tego ucha (bo nawet laryngolog twierdził, że nie wygląda to groźnie) bylo krzywienie buzi na dotyk za uszkiem i awersja do ssania - więc je łyżeczką. Krzyku co niemiara, bo jak boli ucho to boli i brzuszek. Mam nadzieję, że już z tego wychodzimy, wszystkim wam dzięki za odzew!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka