Dodaj do ulubionych

Dziwne odgłosy???????????

IP: *.* 13.01.02, 08:30
Moje dziecko skończyło dwa miesiące i od pewnego czasu wydaje dziwne odgłosy, jakby chrząkanie, momentami kwiczenie jakby nie umiała złapać powietrza. Nie wiem co tojest słyszałam tylko o chorobie u małych dzieci tzw. Krup(zapalnie krtani), którą leczy się tylko poprzez nawilżenie powietrza. Czy któraś z was się z czymś takim spotkała? Co mam robić? Czy iść z tym do lekarza?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Dziwne odgłosy??????????? IP: *.* 13.01.02, 12:49
      Na wszelki wypadek poradziłabym się lekarza, przecież maleństwo ma dopiero 2 miesiące i to może oznaczać różne rzeczy: może infekcja, może wiotkosć krtani, może alergia, może suche powietrze, a może cos jeszcze innego. Nawilżać powietrze i tak trzeba, bo w sezonie zimowym jest stanowczo nie do zniesienia dla każdego, dla bobasa tym bardziej.A martwić się i pytać, to nie wstyd, w końcu po to są lekarze.Z tego, co pamiętam, mój synek też przez pewien czas wydawał różne niepokojące mnie dźwięki, ale nie było to związane z chorobą i po jakims czasie przeszło. Nigdy natomiast nie odnosiłam wrażenia, że się dusi.Przy zapaleniu krtani dziecko chyba jeszcze dodatkowo mocno kaszle, suchym kaszlem, więc to też chyba nie to.Ale ja bym i tak zapytała lekarza. Pozdrawiam, Anka.
    • Gość: guest Re: Dziwne odgłosy??????????? IP: *.* 13.01.02, 19:43
      Hejka :hello:Moj synek (1,5 mies.) tez wydaje mnostwo dziwnych odglosow (jakby pianie kogutka, tez jakby kwiczenie, piski przez sen itp.)Moja mama slysząc to powiedziała, że mój brat jak byl w jego wieku dokładnie takie same odgłosy wydawał i to samo mu przeszło (a był i jest zdrów jak rybka :-), więc się nie martwię. Jesli twoj szkrabek poza tym wyglada na zdrowego i nie widac, zeby cos jej dolegalo to mozesz sie tym nie przejmowac :-).Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Dziwne odgłosy??????????? IP: *.* 13.01.02, 21:17
        Dziekuje za odpowiedzi tak mala wyglada zdrowo wiec mysle ze nic jej nie ma ale moze dla pewnosci przejdziemy sie do lekarza (choc w srode byla badana bo miala szczepienia)Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka