Dodaj do ulubionych

Boje sie o zdrowie mojej Niuni...:(((

IP: *.* 17.02.02, 00:49
hej!!!Od kilku dni zaczęłam sie obawiac czy z moja Natalcia jest wszystko w pozadku..Ma dopiero 3 tygodnie, a problem jest w tym ze zaczełąm u nie obserwować: odchylenia główki do tyłu, preżenie całego ciałka, prostowanie nóżek, ogólny niepokój dziecka, mało snu, częste ulewanie pokarmu... Ostatnio przeczytałam w jaiejs gazecie ze moga to być objawy choroby: porazenia mózgowego...!!!!!Strasznie teraz o tym myśle i bardzo sie boje!!!Nie wiem co mam robic!!???A moze troche przesadzam??? Moze w tym wieku to normalne???Powiem jeszcze że niunia ma problem z gazami i kupkami...to może dlatego troche sie tak pręzy i jest niespokojna....poradzcie cos lub chociaz pocieszcie..może ktos miał podobne objawy u swoich maluszków i jest wszystko ok...Prosze...A i tak chyba wybiore sie do neurologa...Mam czarne mysli pozdrawiamDorciasmile :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: joanne Re: Boje sie o zdrowie mojej Niuni...:((( IP: *.* 17.02.02, 01:40
      Dorcia :) To naturalne, ze jak sobie poczytamy o roznych chorobach to potem szukamy symptomow u swojej pociechy. Wiem, bo sama to mam :) Ale sa i dobre strony, bo wtedy mozna szybko zareagowac, jezeli faktycznie jest cos nie tak. Nie jestes lekarzem, nie mozesz wydawac takich skarajnych opinii, ze to ta czy inna choroba, wiec nie mysl tak czarno.Jezeli naprawde sie niepokoisz to koniecznie idz do lekarza specjalisty i wtedy bedzie wszystko jasne. Nie martw sie na zapas.Poza tym opisywane, przez Ciebie zachowanie corci moze miec zwiazek np. ze wzmoznonym napieciem miesniowym (duzo jest postow na ten temat).Dorciu, ale to specjalista odpowie Ci na to pytanie.Moja rada skonsultuj to z lekarzem, a teraz nie denerwuj sie na zapas!Pozdrawiamy Joanne i Kubus 10 tyg
    • Gość: Kachna29 Re: Boje sie o zdrowie mojej Niuni...:((( IP: *.* 17.02.02, 19:09
      Dorcia,Rozumiem Cię doskonale, bo ja też non stop boję się o mojego synka i sporo juz przeszliśmy.Mogę radzić Ci tylko jedno - jeżeli cokolwiek Cię niepokoi, to nie zwlekaj z wizytą u specjalisty. Lepiej dmuchać na zimne. Z doświadczenia własnego wiem, że lepiej zadawać nawet najgłupsze pytania i pytać sie o błahostki, o które nawet krępujesz sie zapytać, niż bagatelizować sygnały, które mogą być ważne.Pamiętaj też o swojej intuicji - ja chyba tylko dzięki niej zawdzięczam fakt, iż u mojego synka w porę zdiagnozowano powazną chorobę - trzech lekarzy uspokajało mnie, że wszysto jest w porząku, rodzina krzyczała na mnie że jestem histeryczką i wmawiam małemu choroby, dopiero za czwartym podejściem do lekarza, mój synek trafił w dobre ręce, i okazało się, że przyszlismy z nim właściwie w ostatniej chwili.Tylko też nie wpadaj w panikę, nie ma co się martwić na zapas,Pozdrawiam i trzymam kciukiKachna
    • Gość: Aga_F Re: Boje sie o zdrowie mojej Niuni...:((( IP: *.* 18.02.02, 13:54
      Dołączam się do głosów z poprzednich listów. Tylko koniecznie idź do neurologa prywatnie, choć oczywiście nie oznacza to, że trafisz na dobrego lekarza, będziesz mogła nieco pomarudzić i jest szansa, że ktoś zajmie się Twoim dzieckiem. Pozdrawiam.Agnieszka
    • Gość: 100089 Re: Boje sie o zdrowie mojej Niuni...:((( IP: *.* 18.02.02, 18:33
      zobacz - I wizyta u Neurologa
    • Gość: ewkka Re: Boje sie o zdrowie mojej Niuni...:((( IP: *.* 20.02.02, 12:42
      W Warszawie jest bardzo dobra przychodnia dla dzieci z DPM. Poniewaz w naszym przypadku były bardzo sprzeczne opinie na temat Basi(od porazenia przez asymetrie po dziecko jest zdrowe) udałam się tam wychodzac z załozenia, że tam najlepiej ocenia stan dziecka. I tak było. O żadnym porazeniu nie było mowy a ja dzieki temu wyleczyłam sie raz na zawsze z tzw. specjalistów z różnych prywatnych tzw,centrów medycznych.Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka