Dodaj do ulubionych

Blada 15-latka

IP: *.* 22.03.02, 15:52
Czy są tu rodzice dużych, 15-letnich dzieci?Bo ja mam taki problem. Moja córka jest bardzo blada, czasem robi jej się słabo, ma problemy z koncentracją i pamięcią. Robiliśmy badanie krwi, prawie wszystko jest w porządku. Lekarka stwierdziła, że to normalne w wieku dojrzewania, nie trzeba żadnych lekarstw, jedynie powinna jeść więcej "trawy", tzn. szczypioru, pietruszki, szpinaku, szczawiu itd. Ale już 2 razy zwalniano ją ze szkoły, bo o mało nie zemdlała. Myślę, że potrzebne są jej jednak jakieś witaminy czy związki mineralne w większych ilościach, ale jakie? Czy ktoś może mi coś doradzić? Anita.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosiafka Re: Blada 15-latka IP: *.* 22.03.02, 15:57
      Miałam to samo,w pierwszej klasie Liceum :)Ciągle było mi słabo,niedobrze a kilka razy mało nie fiknęłam na ziemię.Pamiętam że czułam się fatalnie ciągle zmęczona i rozdrażniona.Podawano mi preparaty witaminowe i magnez w większych dawkach ,minęło z wiosną .Gosia :hello:
    • Gość: Misiek Re: Blada 15-latka IP: *.* 22.03.02, 20:46
      Sprawdzałaś poziom żelaza? Mój Wojtek ma tylko 3 lata, ale przy morfologii 12,5 miał poziom żelaza 40% (przy min 60). Nie bardzo wiem, skąd te rozbieżności :crazy:
    • Gość: EmA Re: Blada 15-latka IP: *.* 23.03.02, 06:36
      Cóż CI mogę powiedzieć hmmm.... dobrze że nie oglądasz mojej córki. Wołamy na nią miss anoreksja a bladość jej twarzyczki jest niesamowita. Ma 170 cm wzrostu i waży 45 kg!!! Do tego snuje się jak mimoza, jest nieobecna duchem . Byłam z nią na badaniach, ale okazało się że w normie. No cóż myślę że taki wiek. Moja córka rośnie jak na drożdżach, te 170 cm nie jest 100% bo ostatnio jej nie mierzyłam, więc może być więcej. A co najlepsze to to że wcale nie mamy kłopotu z apetytem. Paulina je dużo, a jak coś lubi bardziej to potrafi pochłonąć taką ilość że jestem w szoku gdzie jej się to zmieściło. Zrób badania dla spokojności sumienia, ale jeśli nic nie wykażą to nie szukaj choroby na siłę. Przypomnij sobie tylko czy przypadkiem ty w jej wieku nie miałaś podobnie? Wszytko będzie OK jestem Pewna.Pozdrawiam serdecznie Edyta /mama zbuntowanej nastolatki /i Alexa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka