Dodaj do ulubionych

przestala jesc

IP: *.* 21.05.02, 12:50
Kochane Dziewczyny, moze ktoras z Was juz to przechodzila. Moja 11 miesieczna Natalka wlasnie zabkuje (gorna 1 i 2) i odmowila jedzenia wszystkiego poza mlekiem i chrupkami kukurydzianymi. Bron Boze jakichkolwiek zupek, stalych pokarmow, warzyw czy owocow. Lyzeczka stala sie wrogiem numer jeden. Moze macie doswiadczenie jak przemycac dziecku troche wiecej roznorodnego jedzenia.Czy może po prostu przeczekac?PomozcieOla
Obserwuj wątek
    • Gość: MIM Re: przestala jesc IP: *.* 21.05.02, 16:07
      Cześć !Wydaje mi się, że przeczekać. Marysia (8,5 m-ca) jest na etapie górnych trójek i jednego dnia, kiedy mniej boli, zjada wszystko. Natomiast następnego - nic oprócz mleka mamyWidocznie cały apetyt idzie w wyrzynanie.PozdrawiamIza
    • Gość: Agnieszka_J. Re: przestala jesc IP: *.* 21.05.02, 22:25
      Olu, właśnie przechodzimy to wstrętne ząbkowanie z 9-mies. bliźniaczkami. Weronika radzi sobie jakoś a Julka ma taką samą reakcję jak Twoja córeczka. Na początku nie kojarzyłam odmowy jedzenia z ząbkowaniem, a po trzech tygodniach takiego stanu zaczęłam się martwić, bo ileż można na samym mleku...Minęły kolejne dwa tygodnie, czekanie mnie denerwowało, zaczęłam więc Julce dawac pokrojone w kosteczkę ugotowane warzywa, mięsko, owoce na talerzyk, sadzam ją w porze obiadku w krzesełku i troszkę jedzenia uda mi się w ten sposób przemycić - Julka ternuje właśnie chwyt szczypcowy czy jak to się nazywa, więc z piskiem zachwytu łapie kosteczki warzyw i wkłada do buźki. Kuchnia potem nadaje się do szorowania, ale co tam... Na szczęście zabki już się wykluwają. Pozdrawiam, AgnieszkaJ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka