Dodaj do ulubionych

Grzybica:(

IP: *.* 07.06.02, 22:29
Hej mój synek ma grzybice( tak stwierdziła pediatra) pod pacha- wygląda to jak potówka- wysypka, drobniutka lekko zaczerwieniona. Smaruje mu mascia o nazwie Pimofucort- dopiero w poniedziałek idziemy do dermatologasadmam pytanie czy ktoś miał podobne schorzenie i czy ta masc działa? jeśli tak- to ile utrzymuje sie grzybica? i czy moga wystapić ewentualne nawroty? a moze sa inne masci na grzybice?P.S dodam ze synek złąpał grzybicę w ogrodzie- zamoczył bluzę- zrobiło mu sie najpierw odparzenie potem wdała sie infekcja co doprowadziło do tej choroby- wszystko w przeciagu tygodniasad
Obserwuj wątek
    • Gość: 220571 Re: Grzybica:( IP: *.* 08.06.02, 15:17
      Gabrysia jak była maleńka (3-4 m-ce) miała grzybicę na pupie. Zrobiło się jej odparzenie, wdały się bakterie i grzybki i już :(. Byłam tylko u pediatry, dostałam maść Triderm. Zeszło pięknie i nie było nawrotów. :)Pozdrawiam :hello:
    • Gość: flaska Re: Grzybica:( IP: *.* 09.06.02, 01:44
      maści na grzybicę jest mnóstwo , ale ta jest niezła .powinna pomóc cokolwiek to jest . ma w składzie : środek przeciwgrzybiczy antybiotyk p/ciw uczuleniowy ( hydrokortyzon lub podobny )nie smaruj zbyt długo ze względu na ten steryd ,po ok. tygodniu powinno zejść Kuba miał ale w pachwinie , natomiast coś podobnego pod pachami okazało się uczuleniem na silan , ale dopiero jak wysypało cały tułów ....po prostu najpierw pojawiło się tam gdzie łapie się dziecię żeby wziąść na ręce...ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka