Gość: G IP: *.* 17.06.02, 17:30 Czy znacie jakiegos dobrego neurologa z kasy chorych we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Justys Re: Dobry neurolog we Wrocławiu IP: *.* 18.06.02, 21:20 Jeśli Ci chodzi o neurologa dziecięcego, to dobrzy są w "Promyku Słońca". Niestety nic nie wiem o neurologach dla dorosłych.Pozdrawiam! Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DorotaJ Re: Dobry neurolog we Wrocławiu IP: *.* 18.06.02, 22:55 Jedeyny dobry tam neurolog to pani Wojdyło. Nie idż przypadkiem do pediatry robiacego akurat soecjalizację z neurologii (my poszlismy bo była polecona; nie pamietam nazwiska) i tak potraktowała naszą Ninke...1.po pierwsze nie miała zupełnie podejscia do dziecka2. po drugie badnia wykonywała niedelikatnie3. kazała rehabilitować Voitą bez żadnego "ale" z naszej strony! uznała Ninkę za KONIECZNIE DO REHABILITACJI VOITĄCo za kontrast z panią Wojdyło. Pokazała nam tylko jedno ćwiczenie Voity (powinno wystarczyć na to lekkie skrzywienie Ninki) a my dodatkowo jeździmy do Brzegu na Bobath, bo we Wrocławiu są koszmarne kolejki do tej metody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kachna29 Re: Dobry neurolog we Wrocławiu IP: *.* 19.06.02, 10:39 Zgadzam się z Dorotą. Pani robiąca specjalizację z neurologii w Promyku jest beznadziejna. Należy unikać jej jak ognia. Podejścia do dzieci nie ma żadnego, wydawało mi się że naszą wizytą jej tylko przeszkadzamy, a najgorsze było to, że bardzo nas nastraszyła - wg niej nasz mały był bardzo opóźniony niemal we wszystkim i wymagał KONIECZNIE rehabilitacji. Inny neurolog do którego pobiegłam już prywatnie spanikowana po tej wizycie patrzył się na mnie jak na histeryczkę bo wg niego nie było najmniejszego powodu do niepokoju. Małego nie rehabilitowałam, a rozwija się super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efa Re: Dobry neurolog we Wrocławiu IP: *.* 19.06.02, 21:14 jesli masz na mysli neurologa dzieciecego to odradzam pania z Krawczyk Kuczynska z Kozanowskiej. Bada chyba jak nalezy, ale kazala nam rehabilitowac dziecko Vojta, nie mowiac o tym, ze nie wystarcza uciski, ale dziecko ma na nie odpowiednio zareagowac. Stracilismy przez to mase czasu, robiac cwiczenia zle. Bylismy tez u dr Ujmy Czapskiej - bardzo bardzo sympatyczna, nie badala dziecka metoda Vojty, tylko "zwyczajnie" i nam sie podobala. Slyszalam jednak, ze jest ciut zbyt liberalna, tzn czasem uwaza, ze nie ma po co cwiczyc, a trzeba. Nie potrafie tego ocenic, pisze tylko co slyszalam. Poznalismy tez pania Dolyk, slyszalam, ze jest bardzo dokladna, czasem az za bardzo, wiec trzeba miec nerwy ze stali. ale wychodze z zalozenia, ze lepiej przesadzic z ostroznoscia niz sobie odpuscic. No i jest zdecydowana zwolenniczkka metody Vojty. ech, nie jest to wszystko proste. sama bylabym wdzieczna za namiar na lekarza, ktoremu bylabym w stanie zaufac w stu procentach. Czy tez tak macie, ze patrzycie lekarzom na rece? U mnie zakrawa to juz na lekka paranoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Pilne - Dobry neurolog we Wrocławiu IP: *.* 20.06.02, 12:17 Kachno czy wiesz jak nazywa sie ta pani robiąca specjalizację z neurologii w Promyku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DorotaJ Re: Pilne - Dobry neurolog we Wrocławiu IP: *.* 21.06.02, 18:27 Sprawdziłam w książeczce zdrowia - Marta Woikowska (ew.Wolkowska - niewyraźna pieczątka).PozdrawiamDorotaJ Odpowiedz Link Zgłoś