Dodaj do ulubionych

Ciąża???

IP: *.* 18.06.02, 16:44
W piątek byłam u ginekologa na kontroli.Jestem prawie 4 miesiące po cesarce i nie dostałam jeszcze okresu . Wiem, że to nic takiego i idąc tam wcale się tym nie przejmowałam. Wręcz przeciwnie, czekając na termin obawiałam się, że akurat dostanę ten nieszczęsny okres, bo bardzo "okresowo" się czułam (bóle podbrzusza, coś jakby skurcze - tak u mnie zwykle "wtedy" się dzieje). Pan ginekolog zasiał jednak ziarnko niepewności. Powiedział (robiąc USG dopochwowe), że moje estrogeny już działają i że okres tuż, tuż (cytuję "dzisiaj lub jutro") albo ... jestem w ciąży! Zbytnio się tym nie przejęłam i wróciłam do domu czekając kiedy "on" nadejdzie. To było w piątek. Dziś jest wtorek a tu nic. Nie piszcie mi, że mam się cieszyć, że dziecko to dar od Boga itp. Mam poważne problemy ze zdrowiem i kolejna ciąża po tak krótkim czasie zrobi ze mnie inwalidkę. Nie piszcie też, że powinnam pomyśleć o tym przed "tym". Nie chciałabym zdradzać publicznie szczegółów z mojego życia intymnego, ale jeżeli ja jestem w ciąży to naprawdę można w nią zajść prawie "na odległość".Ciągle jednak mam nadzieję, że pan ginekolog trochę źle to ocenił. Przeciż każdy organizm jest inny a po takim długim "przestoju" może potrzeba trochę więcej czasu na "rozruch". Zresztą natura płata figle. A może jestem naiwna i tylko się oszukuję? Czy któraś z Was była kiedyś w podobnej sytuacji? Nie chodzi mi o bezskuteczne czekanie na okres, tylko taki "werdykt" ginekologa? Mój mąż uważa,że powinnam spokojnie czekać (wiadomo faceci - oby sie nie zdziwił!). Napiszcie mi prędko, bo czuję się jak nastolatka po wakacyjnym szaleństwie (a zbliżam sie do trzydziestki...)Przerażona Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: Ciąża??? IP: *.* 18.06.02, 16:48
      Moze zrob test.
    • Gość: Gosiafka Re: Ciąża??? IP: *.* 18.06.02, 16:59
      najlepiej zrobić test i poziom estrogenów ja dostałam okres po obu ciązach po prawie roku ,ale karmiłam piersią spokojnie Gosia
    • Gość: Ika Re: Ciąża??? IP: *.* 18.06.02, 18:00
      Ania napisała/ł:> jeżeli ja jestem w ciąży to naprawdę można w nią zajść prawie "na odległość".Nie strasz mnie........ ;)A poważnie, idź zrób badanie na beta HCG, z krwi, jest najpewniejsze... Może to tylko jakieś zaburzenia, po co masz się stresować :)Chociaż... test jest dużo szybszy... ale z drugiej strony trochę mniej pewny...Może najlepiej zrobić jedno i drugie :)
      • Gość: Ania28 Re: Ciąża??? do Iki IP: *.* 18.06.02, 18:17
        Ja nie straszę! Jeżeli jestem w ciąży - odpukać - to zdziwiłabyś się jak do tego doszło. Może trochę przesadziłam z tym "na odległość", ale naprawdę tylko trochę.
        • Gość: Ika Re: Ciąża??? do Iki IP: *.* 18.06.02, 19:59
          Ania, to trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku... Tylko zrób jakiś test czy badanie! najgorsza jest taka niepewność. Poza tym stres wpływa na naszą gospodarkę hormonalną, co też może zatrzymać okres...
    • Gość: juliiaa Re: Ciąża??? IP: *.* 18.06.02, 20:34
      szybciutko pisze zeby ciebie pocieszycsmile ja tez bylam w podobnej sytuacji tzn pani ginekolog stwierdzila ciaze i kazala tylko dla formalnosc(???) zrobic badanie..jezeli wiec twoj lekarz nie ejst pewny nie przejmuj sie! on chyba poprostu nie potrafi stwierdzic o co chodzi..a zreszta pamietam w jakis glupich poradnikach kiedys czytalam co moze oznaczac spozniajacy sie ores : a wiec w pierwszym momencie zwsze ciaze!!ginekolog podrecznikowysmile))nie przejmuj siepozdrawimsmile)
    • Gość: Agnieszka_J. Re: Ciąża??? IP: *.* 18.06.02, 21:44
      Aniu, jak ja cię rozumiem. Też miałam podobną sytuację -moje dzieci (bliźniaczki) mają 10 miesięcy, pierwszy okres po porodzie dostałam po 6 miesiącach, następny po 28 dniach, a kolejny po trzech miesiącach - tak bardzo się bałam, że jestem w ciąży - zawsze "zabezpieczaliśmy "się i nigdy nie zdarzyła się wpadka, a jednak... nie byłam pewna, szukałam wszelkich informacji na temat tego, jak może dojść do zapłodnienia, naczytałam się lektur i doszłam do wniosku, że to, co praktycznie jest niemożliwe, teoretycznie może się zdarzyć, a 100 procentowe zabezpieczenie - to szklanka wody zamiast (tak pisali!!!!). Strach przed ciążą tak mnie paraliżował, że bałam się iść do lekarza, bałam się zrobić test ciążowy - wiem, że to głupie, wiem, że te działania były irracjonalne, ja coraz bardziej utwierdzałam się w tym, że jestem w ciąży, nawet miałam wszelkie ciążowe objawy, choć rozum mówił, że to niemożliwe. Po kilku tygodniach depresji i starchu dostałam okres, byłam u lekarza, tamto to sprawa hormonów, tak tłumaczył. I tak naprawdę to w ciążę łatwo się nie zachodzi. Zrób sobie test, bo szkoda nerwów. Pozdrawiam, Aga
    • Gość: addria Re: Ciąża??? IP: *.* 18.06.02, 22:05
      Aniu, dodam od siebie tylko, ze jesli karmisz piersia to okresu mozesz jeszcze dlugo nie miec...! Jesli zas nie, to tak jak dziewczyny, proponuje Ci szybko zrobic test - po co sie denerwowac :-)
    • Gość: Adzia Re: Ciąża??? IP: *.* 19.06.02, 07:19
      Aniu, nie czekaj na okres tylko zrób test! Czekać możesz bardzo bardzo długo - masz aby na pewno nerwy na to?Powodzenia, trzymaj się - naprawdę te objawy o których pisałaś, o ciąży nie świadczą.Agnieszka
    • Gość: ikasia Re: Ciąża??? IP: *.* 19.06.02, 08:23
      Cześć Aniu !Miałam dzisiaj sen ... śniło mi się , że to ja jestem na Twoim miejscu ( chyba się trochę przejęłam Twoją sytuacją) Kupiłam test ciążowy i na początku mi wyszło , że jestem w ciąży ... A po chwili jedna kreseczka zniknęła ... I jakoś tak podświadomie pomyślałam ,że jednak nie jesteś w ciąży..Dziwne ale też zabawne ! Aniu , jak już coś będziesz wiedziała , to napisz... Nie wierzę w sny , ale może się nagle okazać , że coś w nich jest...Pozdrawiam i przepraszam za chaotyczność mojego postu ,ale właśnie wisi na mnie moje szczęście ( na razie jedyne ...):hello: ikasia :hello:Ps. O teście chyba nie muszę Ci przypominać ! Papatki !!!!!!!
    • Gość: ikasia Re: Ciąża??? IP: *.* 19.06.02, 19:37
      A poza tym cały dzień chodziłam i czułam dziwny żal , że jednak nie jestem w ciąży ... Rany , ale mnie wzięło :) Nie miałaś dziś przypadkiem czkawki ;) ;) ;) Aniu , a co u Ciebie ...?ikasia :hello:
      • Gość: Ania28 Zrobiłam test ... IP: *.* 20.06.02, 09:26
        ... i nic ... no to myślę, że to nie to. Wiem, że test to jeszcze nie 100%, ale zawsze. Teraz czekam, co dalej. Już nie tak bardzo przerażona Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka