Dodaj do ulubionych

Echinacea dla 16 mies.?

IP: *.* 09.10.02, 13:15
Cześć!Czy można podawać 16 mies. dziecku ww. Echinaceę w kropelkach (jest na alkocholu)? Na ulotce nic nie piszą o maluchach (tzn. brak wyraźnych przeciwwskazań), tylko o dzieciach pow. 6 roku życia. A jeśli podajecie to po konsultacji z lekarzem czy same podjęłyście taką decyzję?:hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: Echinacea dla 16 mies.? IP: *.* 09.10.02, 13:44
      Ja bym bezwzględnie skonsultowała z lekarzem, tym bardziej, że jest tam alkohol.Osobiście podawałam Bioaron C (wyciąg z aronii i aloesu nie na alkoholu), w porozumieniu z lekarzem, bo na ulotce jest, że bodajże podaje się powyżej 3 rż., a podawałam roczniakowi.
    • Gość: emkaes Re: Echinacea dla 16 mies.? IP: *.* 10.10.02, 07:12
      Witaj!Dla mojego Bartusia lekarz (w dodatki ordynator oddziału niemowlęcego) kazał podawać te kropelki gdy miał 11,5 miesiąca. Z tego co pamiętam 2 x 10 kropli. Niestety mój mały ma uczulenie od jeżówki, na bazie której zrobine jest to lekarstwo. Jeśli twoja dzidzia ma uczulenie na rumianek (bo to rodzina roślin złożonych) to nawet nie masz co próbować.Pa, Magda
      • Gość: MałgośkaR Re: Echinacea dla 16 mies.? IP: *.* 12.10.02, 20:44
        Witam.Mój synek brał to lekarstwo po konsultacji z pediatrą jak miał właśni 16 mięsięcy. Bierzemy też je teraz(ma 3 latka). Nam pomogło przetrwać taką jesienną i zimową pogodę, mam nadzieję, że i Wam pomoże.Pozdrawiam.Gosia.
    • Gość: eBeata Re: Echinacea dla 16 mies.? IP: *.* 14.10.02, 08:32
      Podobne działanie ma Esberitox /też jeżówka/, ale jest przeznaczony dla maluchów.
    • Gość: kasiazabiello Re: Echinacea dla 16 mies.? IP: *.* 14.10.02, 13:03
      Podaję swojemu maluchowi (18 m-cy) zgodnie z zaleceniami lekarza preparat o nazwie Esberitox N ( on także w swoim składzie ma echinaceę, ma podobne działanie jak Echinacea), zawiera alkohol i można go podawać małym dzieciom w ilości uzależnionej od wieku dziecka. Ja swojemu podaję 3 x dziennie po 10 kropli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka