Dodaj do ulubionych

Tabletki na gardło

IP: *.* 16.11.02, 12:42
Czy mozna 3 letniemu dziecku podać tabletki do ssania, które dorośli biorą. Np: septolette, hallsy, chlorhinaldin itp. Proszę napiszcie jakie wy podajecie tabletki na gardło.
Obserwuj wątek
    • Gość: brytnej Re: Tabletki na gardło IP: *.* 16.11.02, 12:51
      Witam.Ja polecam tantuum verde w sprayu-mozna dawac juz 6 miesia=ecznym maluchom.Bardzo skuteczne.Pozdrawiam-Basia
    • Gość: luna Re: Tabletki na gardło IP: *.* 16.11.02, 22:17
      moja 4-letnia corka zjadla raz cholinex, bo myslala,ze to cukierek. Zapytalam potem pediatre, czy w razie czego moge jej to podawac. W ulotce jest napisane, ze od 6 lat. Powiedziala, ze tak, ale nie cala tabletke. Wiec kroilismy na 4 czesci. Natomiast co do chlorchinaldinu, to w ulotce nie ma obostrzen wiekowych i nasza dostaje.
    • Gość: Anuk Re: Tabletki na gardło IP: *.* 18.11.02, 08:52
      Hej,Ja bym polecała homeopatyczne tabletki na gardło: HOMEOVOX (gdy bardziej krtaniowe dolegliwości - np. gdy słychać taki charakterystyczny kaszel i jest chrypa) lub ANGIN HEEL przy stanach anginowych, ropnych i czerwonym gardle.ZIOŁOWE "CUKIERKI" TYMIANEK I PODBIAŁ - też łagodzą te dolegliwości. Z innymi typowo "dorosłymi" raczej bym uważała. To, że na ulotce nie jest napisane nic o stosowaniu u dzieci nie znaczy, że zakazu nie ma. Do tego TANTUM VERDE w sprayu - odkażająco lub THYMSAL (wyciąg szałwiowo-thymiankowy), ale z tym ostrożnie bo to na alkoholu.Pozdrawiam,ANUK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka