Dodaj do ulubionych

ŻÓŁTACZKA W 9 MIESIĄCU CIĄŻY?? PILNE

IP: *.* 06.03.03, 19:41
dziewczyny jestem bardzo zdenerwowana, ponieważ lekarz od którego właśnie wrórciłam zlecił mi badania a dokładnie próby wątrobowe Alat Aspat Bilirubina. Powód: BARDZO mnie swędzi skóra rąk, nóg, brzucha, pleców. Cała jestem swędząca. A do tego mam dziwnie jasną kupę (sorki ale tak jest więc piszę). Wyczytałam, że to może być żółtaczka!! Czy to prawda? Czy któraś z Was miała żółtaczkę w 9 miesiącu ciąży? ja jestem w 37 tyg. jutro jadę na badania, wyniki w poniedziałek!! Umieram z niepokoju!!mój priv asi22@wp.plAsia z Gdyni
Obserwuj wątek
    • Gość: dyziak Re: ŻÓŁTACZKA W 9 MIESIĄCU CIĄŻY?? PILNE IP: *.* 06.03.03, 20:07
      Asik, mni eto raczej wygląda na cholestazę :( Nieleczona bardzo groźna (dochodzi do obumarcia płodu), ale jeśli u Ciebie lekarz zlecił badania i jesteś pod jego kontrolą to nei ma powodu do obaw. Grunt to w miarę szybko (co nie oznacza w ciągu paru minut) działac i wszyskto będzie dobrze :). Uszy do góry i zaufaj lekarzom. dyziak :hello:ps jeśłi chcesz pisz na priv
    • Gość: Marina Re: ŻÓŁTACZKA W 9 MIESIĄCU CIĄŻY?? PILNE IP: *.* 06.03.03, 20:23
      ASiu a boli Cie watroba?albo pod prawa lopatka ?czujesz sie nieludzko zmeczona?masz goraczke lub dreszcze bez goraczki ?jestes nadmiernie senna?a moze ogolnie boli Cie brzuch?A siusiasz na brazowo?Jestes zaszczepiona na wzw B?WZW A pozostaje bez konsekwencji dla organizmu , wygasa po najdalej 14 dniach.Tak czy inaczej lez sobie odpczywaj maksymalnie.Czy lekarz zalcil Ci sylimarol?Pozdrowienia.M
      • Gość: Asik25 Re: ŻÓŁTACZKA W 9 MIESIĄCU CIĄŻY?? PILNE IP: *.* 06.03.03, 20:48
        Wątroba mnie nie boli, z prawej strony boli mnie nad łopatka ale to raczej od leżenia (już 2 miesiące z powodu ryzyka porodu przedwczesnego), zmeczona nie jestem bo tylko leżę, gorączki i dreszczy brak, senna ponad normę raczej nie, brzuch nie boli, siusiu jest ciemne, zaszczepiona szczepionką HBVax ale czy to na wątrobę typu A czy B nie wiem, sirimarolu nie dostałam. Swedzenie takie mocne mam od ok tygodnia może dwóch.Asia
        • Gość: Marina Re: ŻÓŁTACZKA W 9 MIESIĄCU CIĄŻY?? PILNE IP: *.* 06.03.03, 23:00
          Zapewne cholestaza na pierwszy rzut oka:duzo pij , w szpiatalu kolezance podawano sylimarol i wegiel i troche przed czasem wywolano porod.M
    • Gość: dyziak Re: ŻÓŁTACZKA W 9 MIESIĄCU CIĄŻY?? PILNE IP: *.* 06.03.03, 20:26
      Asik, mni eto raczej wygląda na cholestazę :( Nieleczona bardzo groźna (dochodzi do obumarcia płodu), ale jeśli u Ciebie lekarz zlecił badania i jesteś pod jego kontrolą to nei ma powodu do obaw. Grunt to w miarę szybko (co nie oznacza w ciągu paru minut) działac i wszyskto będzie dobrze :). Uszy do góry i zaufaj lekarzom. dyziak :hello:ps jeśli chcesz pisz na priv
    • Gość: Asik25 Re: ŻÓŁTACZKA W 9 MIESIĄCU CIĄŻY?? ZNALAZŁAM TO JEST CHOLESTAZA IP: *.* 07.03.03, 02:05
      Witam,Jednak nie mogę spać. Szukałam i znalazłam. Nie wiem czy to żle lub bardzo żle z ta cholestazą u mnie ale dla wszystkich w przyszłości potrzebujacych info o chorobie o nazwie cholestaza podaję linkhttp://www.borgis.pl/czytelnia/nm_ginekolo/34.htmlZabieram się do czytania co mnie czeka i idę spać.BuziakiAsia
    • Gość: amb Re: ŻÓŁTACZKA W 9 MIESIĄCU CIĄŻY?? PILNE IP: *.* 07.03.03, 08:58
      Asiu nie martw się, ja też w 9 miesiącu mialam cholestazę...i objawy takie jak Twoje, odesłano mnie na patologię ciąży i wszystko skończyło się dobrze...nie wierz w to, że jest to żółtaczka bo nie ma to z żółtaczką nic wspólnego..w moim przypadku do tej choroby przyczynił się moj synek, który "usadowił się na wątrobie" i dlatego nie mogła ona normalnie funkcjonować....swędzenie jest okropniaste ale uwierz zniknie wraz z narodzinami dzidziusia, pozdrawiam.....głowa do góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka