IP: *.* 11.03.03, 12:59
Dziewczynychciałabym napisać Wam, że gripex jest lekiem dosyć często żle tolerowanym.Ja po nim miałam tam potworna arytmię i kołatania serca (tętno 115 ), ze wezwaliśmy lekarza.Lekarz powiedział, ze często ten lek wywołuje różnego rodzaju reakcje - głownie ze srony serca.Dodam jeszcze , ze nie jestem alergikiem i mam zdrowe serce.Piszę to po to, zebyście nie podawały go dzieciom ( tj,na ulotce jest napisane, ze można od 12 rż chyba - ale ja bym nie ryzykowała )POzdrawiamFuga
Obserwuj wątek
    • Gość: Aluc Re: Gripex IP: *.* 11.03.03, 13:09
      w Encyklopedii leków na www.leki.med.pl przy Gripeksie jest zakaz podawania dzieciom, jak również kobietom w ciąży i okresie karmieniapolecam również artykuł w ostatnim Wproście o lekach przecowgrypowych i przeciwprzeziębieniowych :Dhttp://www.wprost.pl/ar/?O=41716&C=57
    • Gość: Guśka Re: Gripex IP: *.* 11.03.03, 16:00
      Ja również potwierdzam tą informację. Znajomy po zażyciu tego leku czuł się naprawdę fatalnie i miał wspominane wyżej objawy ze strony serca(dokładnie to o czym pisze Fuga i facet też na serce nigdy nie narzekał). Wezwali lekarza, który poinformowal ich że często dochodzi do takich powikłań po podaniu gripexu i lepiej na niego uważać.Z kolei moja koleżanka bardzo go chwali i nie ma żadnych objawów ubocznych. Ja jednak wolę go unikać. Pozdrawiam GuśkaA Ty Fuguś wracaj szybko do zdrówka.
      • Gość: Edyś Re: Gripex IP: *.* 11.03.03, 22:58
        Fuga życzymy zdrówka :hello:A gripex wyrzuciłam jak obejrzałam co się stało z OlA córką Ewy Błaszczyk :(
    • Gość: Weronisia Re: Gripex IP: *.* 12.03.03, 10:55
      Ja natomiast zawsze chętnie sięgam po Gripex, mój mąż też. Nic nam nie dolega :)
    • Gość: ilka Re: Gripex IP: *.* 12.03.03, 11:14
      Dla mnie Gripex jet świetny, mało tego podaję go mojej 9 letniej córce - na opakowaniu tego normalnego na dzień jest napisane, że można podawać od lat 6. Na niebieskim owszem od 12 lat, ale tego jeszcze nie braliśmy.Lekarz nic mi nie wspominał o działaniach ubocznych :what:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka